.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Spoofs: The Lily Savage Show (1997)
 
De ‘Lily Savage Show’ is een komische BBC serie met Paul O’Grady als Lily Savage. Er werden 6 afleveringen uitgezonden van telkens 30 minuten. Uitzenddata: 16 november - 21 december 1997 telkens op zondagavond om 10.00 u. De show is een mengeling van stand-up comedy en verfilmde sketches, waarin vooral andere tv-programma’s gehekeld werden. In een soort videodagboek, bijgehouden door zoon Jason, werd het leven van de Savage familie getoond.

Lily Savage is het alter ego van Paul O’Grady. Hij voert zijn travestietact voor het eerst op in 1985 in de Londense homobars en clubs, later wordt hij/zij een regelmatige verschijning op het ‘Edinburgh Festival’. In 1995 treedt Paul/Lily voor het eerst op in een Tv-show: 'Live From The Lilydrome' (Granada, ITV) en 'The Big Breakfast' (Channel 4). Lily wint de harten van het publiek en 'The Lily Savage Show' en 'Blankety Blank' doen Paul’s carriere als een raket de hoogte in schieten. Ondertussen bleef Paul ook in het theater actief in producties als 'Prisoner Cell Block', ‘Annie' en ‘Chitty Chitty Bang Bang’. In 2000 begint Paul meer en meer als zichzelf te verschijnen op tv in programma’s als 'Paul O'Grady's Orient', 'Paul O'Grady's America' en recent de ‘Paul O’Grady Show’ (ITV).

Synopsis

De Wrekers parodie bestaat uit twee delen waarbij de begingeneriek van seizoen 4 (Emma Peel z/w) integraal heropgenomen werd, inclusief de tune. Lily Savage vertolkt Emma Peel en Tara King, Simon Williams is John Steed. Williams is vooral bekend van zijn vertolking in ‘Upstairs Downstairs’ als de zoon des huizes James Bellamy.

Het eerste deel speelt zich af in een flat bij de contouren van Sir Rupert Pettigrew’s lijk op een tapijt. Mrs. Peel heeft het onder andere over de champagne die ze altijd moeten drinken: "Every single scene we do, whe have a drink in our hands." en het lederen pakje dat ze moet dragen. Er volgt een hele discussie over hoe de bloedplekken op het tapijt kunnen verwijderd worden. Op een gegeven moment wordt er aangeklopt waarna Emma/Lily een gevecht aangaat met de man die voor de deur staat. Kolonel: "A hired assasin?", Emma/Lily: "No Jehova's witness.”

Het tweede deel begint met Steed die de Hell Fire Club binnengaat (parodie op 'A Touch of Brimstone'), hij ontdekt er Mrs. Peel die gemarteld wordt door twee obscure figuren. De beul schakelt hij uit door zijn bolhoed te gooien,  in de volgende scène staat de hoed terug op zijn hoofd zodat hij nogmaals kan gooien om de tweede man uit te schakelen. Mrs. Peel is echter niet gelukkig met Steed’s interventie, het blijkt haar fetisj avond te zijn. Steed: "We have you out of here in a jiffy." Mrs. Peel: "What you think you're doing?" Steed: "Untying you dear." Mrs. Peel: "They're safe, it's me fetish club night!"
De daaropvolgende scène is Mrs. Peel vastgebonden aan de treinsporen, een parodie op ‘The Gravediggers’. Steed weigert Mrs. Peel te bevrijden omdat hij denkt dat dit terug een spel van haar fetisj club is. Steed: "Fetish Club needs train spotters. How very inventive, well tallyho my dear." Mrs. Peel komt om en Steed stapt te trein op om zijn nieuwe assistente Tara/Lily te ontmoeten. Steed: "So tell me my dear Tara, what made you join the service?" Tara: "I enjoy being tied up."

Credits

Director:
Writer:
Producers:
Music:
Alasdair Macmillan
Paul O'Grady
Tara Duffy (associate producer)
Robert Gray (associate producer)
Joanna Stewart (associate producer)
Brendan Murphy (executive producer)
Mark Linsey (producer)
Dave Bintley
Cast Episode 2
Lily Savage
Themselves
Herself
Bunty Savage
Herself
Herself
Herself
John Steed
Himself
Herself
Herself
Herself
Himself
Himself
Paul O'Grady
The Vernon Girls
Anthea Turner
Sonia
Zoë Ball
Stephanie Beacham
Jane Rossington
Simon Williams
Denis Lili
Gaby Roslin
Bella Emberg
June Brown
Mark Trevorrow
Bernie Clifton
Cast Episode 3
Lily Savage
Bunty Savage
Himself
Herself
John Steed
Himself
Himself
Herself
Himself
Herself
Himself
Herself
Herself
Himself
Paul O'Grady
Sonia
Jason Connery
Janet Street-Porter
Simon Williams
Jeffery Perry
Sven Hoeltje
Cynthia Payne
Dale Winton
Mystic Meg
Norman Mitchell
Michelle Byatt
Joanna Maddison
Alan Yentob

Media © BBC / Wildflower
Videoclips
Sample clip episode 2 (spoof part 1)
Sample clip episode 3 (spoof part 2)
DVD/VHS
Tekst


Niet beschikbaar.
Foto's

Simon Williams als John Steed

Lily Savage (Paul O'Grady) als Emma Peel

Lily Savage (Paul O'Grady) & Simon Williams

Lily Savage (Paul O'Grady)

Simon Williams & Lily Savage (Paul O'Grady)

Simon Williams & Lily Savage (Paul O'Grady)

Lily Savage (Paul O'Grady) als Tara King
EXTERNE LINKS
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com