.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'4 miljoenste Land Rover - Born Free' (2007)

Joanna Lumley met de 4 miljoenste Land Rover8 mei 2007 - Met de productie van de viermiljoenste auto passeerde Land Rover vandaag een historische mijlpaal 59 jaar na de start van het merk. De jubileumauto, een Discovery 3, rolde van de band in Solihull en werd gedoneerd aan de Born Free Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor zowel dierenbescherming als welzijn van dieren. De unieke Discovery 3 werd in ontvangst genomen door actrice Joanna Lumley die al sinds de oprichting van Born Free beschermvrouw is van de organisatie. De auto zal worden ingezet voor Rapid Response Rescue van dieren in heel Europa.

Will Travers, voorzitter van Born Free, verklaarde: "Deze nieuwe auto is heel belangrijk voor ons en stelt ons in staat om snel te reageren in situaties waar haast is geboden bij het redden van dieren. Zonder de steun van Land Rover zouden wij gewoonweg niet in staat zijn om sommige afgelegen off-road-bestemmingen te bereiken of om de reddingsoperaties uit te voeren die zo belangrijk zijn bij ons werk".

Joanna LumleyDeze zomer zal de Rapid Response Rescue Discovery 3 van Born Free vooral worden gebruikt door de zusterorganisatie van Born Free, de British Divers Marine Life Rescue. Hij zal worden ingezet bij het redden, behandelen en uitzetten van gestrande of verwaarloosde zeedieren, zoals de gewone en grijze zeehond, die tijdens het paarseizoen vaak in de problemen komen langs de Britse kust.

Born Free is al sinds 2002 een van Land Rovers Global Sponsorship Partners. De sponsoring behelst financiele en materiele (auto's) steun in Groot-Brittannië, Kenya, Ethiopie, Zuid Afrika en Sri Lanka. In 2006 droeg de ondersteuning door Land Rover bij aan de redding en overplaatsing van drie leeuwen van een circus in Frankrijk naar Shamwari in Zuid Afrika. Ook leverde Land Rover in 2006 een bijdrage aan de ontwikkeling van het Jean Byrd Animal Rescue and Education Centre in Shamwari.

In zijn speech verklaarde Phil Popham, managing director van Land Rover: "Wij zijn verheugd dat wij deze auto aan de Born Free Foundation kunnen overhandigen. De productie van de viermiljoenste Land Rover is een belangrijke mijlpaal voor ons en het is alleen maar passend dat deze auto naar zo'n goed doel gaat. Ik ben trots op onze ondersteuning van organisaties en projecten op het gebied van natuurbehoud en milieubescherming, in het bijzonder de Born Free Foundation".

Bron: Autozine

Sample clip (© BBC)
Terug naar Joanna Lumley 2001-2020
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2015
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com