Kleine Brogel in beeld.


 

Een zweefpiloot op F16Een zweefpiloot op F16 vertelt: ik krijg een vogel recht in de motor, die 4 minuten later stilvalt. Op 4000m hoogte met nog 20 km van Cognac kan ik er in zweefvlucht landen. Proficiat ! Kelchtermans Jansens 4-0Een peter- schapsdag met voetbal: de ploeg Kelchtermans (alle spelers hebben die naam) klopt de ploeg Jansens (idem) met een droge 4-0.
Een sportief diner Een diner met de sportiefsten. Ik informeer mijn tafelgenoot: vier luchtmachteenheden sluiten hun bars tijdens de middag. Weldra volgt ook Generaal Charlier met gans het leger. De laatste vlucht van de StafchefDe stafchef van de luchtmacht doet zijn laatste vlucht. Ook de peter van het 23ste smaldeel, een populaire figuur, is van de partij na de landing.
Kardinaal Danneels op bezoekDe kardinaal interesseert zich niet alleen aan de motorensectie maar blijkt een brede belangstelling te hebben voor alle activiteiten van de eenheid. Zijn bezoek maakt op mij een diepe indruk. Aan het monument van Sake-MassisiJuli 1960, Sake-Massisi, nabij Goma in Kongo: 36 militairen van Kleine Brogel komen om bij een ongeval.  Hun monument wordt in ere gehouden.
Het MS-concertHet lenteconcert van 1992 kent met de actie Levenslijn een weergaloos succes. De mars "Bij ons in Kee Bie" gaat in première. We overhandigen de Vlaamse MS-liga een check van 1 miljoen frank. Bedankt allemaal. Een luchtdoop op Hawker HunterIn de zomer van 1992 breng ik een bezoek aan Lossiemouth in Schotland. Ik geniet van mijn luchtdoop op Hawker Hunter. Het monster is niet aanwezig.
Onze minister vliegt F16Derde keer goede keer: onze minister doet een vlucht op F16. Voor de vlucht vallen er enige sporen van nervositeit te bespeuren. Daarna is enthousiasme troef. Ook op een minister maakt een F16 indruk. De dienstplichtigen van 1952De miliciens van de klas 52 komen voor het eerst na 40 jaar terug op bezoek. We organiseren een open deur met hen als eregasten. Zij genieten ervan.
Mijn laatste vlucht op F16Mijn laatste vlucht op F16 noteer ik vluchtenboek. De duivels zorgen zoals gewoonlijk voor een duvel. De tijgers zorgen voor de andere iets lossere attributen. Bye bye Kee Bie en F16We draaien een belangrijke bladzijde om in onze loopbaan. De stuurknuppel, ontvangen als geschenk, zal een ereplaats krijgen. De "electrical jet" heeft me enorm veel voldoening geschonken. Ik zal een blijvende bewondering behouden voor iedereen van "bij ons in Kee Bie". Thanks.