Concerten

Wij bieden enkele gevarieerde programma's met Vlaamse volksmuziek aan. Tijdens deze concerten spelen we op allerlei zelfgemaakte intrumenten: draailier, doedelzak, fijferfluit, hommel, blazevere, hakkebord, eenhandsfluit, klompviool,... Deze concerten zijn ook ideaal om in schoolverband uit te voeren.

Muziek grof huisvuil - Er was eens... - Muziek uit de keuken -
Spelenderwijs - Muzikale vertelsels • Muziek van op't grof huisvuil ^

  In dit sterke visuele en humoristich programma presenteren Rosita & Herman Dewit een unieke reeks van gerecycleerde muziekinstrumenten. Vertrekkende van weggegooid materiaal als concerveblikken, p.v.c.-buizen, bierblikjes, fietspomp, sigarenkist, kapotte emmers enz. herscheppen zij dit 'afval' op een zeer inventieve wijze tot een echt muziekinstrument: milieuboxdrumstel, conservofoon, violon bidon... Wie zijn ogen even sluit en enkel luistert, kan haast niet geloven dat het niet om "echte" instrumenten gaat... In dit ludieke programma ontdekt men hoe zinvol 'weggegooide voorwerpen' kunnen worden herbruikt. Herman & Rosita zorgen voor een sterk muzikaal, mulieubewust en creatief spektakel.


 • Er was eens...^

  Een muzikaal verhaal waar onze allerkleinsten (kleuters) naar luisteren, meespelen, kijken en kunnen meezingen en dansen. Hiervoor gebruiken Rosita en Herman een variatie van muziekinstrumenten en poppen, liedjes en melodietjes die in een verstaanbaar en rustig tempo voor het jonge volkje worden gebracht.


 • Muziek uit de keuken^

  In dit verrassend kreatief en soms poëtisch programma presenteren Rosita en Herman u hun nieuwe "keukensimfonie". Met alle mogelijke, soms gerecycleerde keukenatributen wisten ze ook nu weer een resem van muziekinstrumenten te bouwen als: wortelklarinet - visrasp - banaandoedelzak - drinkbusviool - wijnkisttrom - visplankofoon - chocotofbourdon - vorkharp - pilchardpiano - flessofoon - bloemzeefrasp - kreeftpootfluit - ... Het muzikale echtpaar Rosita en Herman staan met dit nieuwe programma garant voor ee boeiend en smakelijk muzikaal eetfestijn.


 • Spelenderwijs of Vlaamse volksmuziek op Vlaamse instrumenten ^

  Wat doe jij als je je heel erg gelukkig voelt, als je favoriete speler het beslissende doelpunt maakt, of als je plots heel erg stapel wordt op dat leuke vriendinnetje uit de buurt? Je springt en je danst in het rond, je zingt en je loopt fluitend door de regen. Da's heel normaal: al eeuwenlang worden er liedjes gemaakt en gezongen, instrumenten ontworpen en bespeeld. Vandaag is de oude volksmuziek weer erg populair. Rosita & Herman spelen Vlaamse volksmuziek. 'Spelenderwijs' is een programma vol onweerstaanbare ritmes en meeslepende melodiën, gespeeld op toffe, zelfgebouwde instrumenten.


 • Muzikale vertelsels: verhalen om ademloos naar te luisteren ^

  Muzikale vertelsels is een nieuw programma van Rosita & Herman. Tijdens dit concert weten ze het publiek te boeien met verhalen die in functie staan van de liedjes en de muziek. De muzikanten spelen voor en met kinderen op zelfgebouwde volks- en kinderinstrumenten: hommel, doedelzak, rietfluit, draailier, rommelpot, bultkarkas, mondharp,...Wij zijn muzikanten die onze instrumenten zelf maken en we doen dit met allerlei stukken materiaal die normaal gezien in de vuilnisbak belanden. Alles op dit podium is gerecycleerd, behalve de muzikanten natuurlijk.