St.-Kristoffel Londerzeel

Parochienieuws 2009

ADVENT EN WELZIJNSZORG

Wij danken iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen ten voordele van Welzijnszorg. De omhaling heeft 216,27 euro opgebracht.

Wij danken de vrijwilligers van Soep op de Stoep. De soep werd klaargemaakt door Luc Barbaix. Uw vrije bijdrage gaat naar Welzijnszorg. 

 

Op 28 november vierden onze 11-jarigen hun naamopgave

meer foto's

meer weten

Op 22 november vierde onze Chiro haar jaarlijks Christus Koning feest. Na het inoefenen van rasechte Chiro liedjes, vierden ze dit groot feest in de kerk met hun proost Julia Briers. Hierna werden ze beloond met een heerlijke maaltijd in de Chiro. En in de namiddag ging de waterpret verder in het zwembad van Dendermonde.  

Abonnement op Kerk en Leven al vernieuwd?

De dekenale bladzijden van Kerk & Leven zijn een belangrijk medium voor parochieopbouw. Op deze bladzijden lezen mensen hoe in de eigen parochie/dekenaat geloof zichtbaar wordt. Het is een getuige van onze levende gemeenschap!

Naast het nieuws uit ons dekenaat is er dan nog nieuws uit ons bisdom, interdiocesaan nieuws en nieuws uit de rest van de wereld.

 

Een abonnement op Kerk & Leven kost voor het ganse jaar 2010 slechts 24 euro. Hiervoor krijgt U - met uitzondering van de maand juli wekelijks het blad in Uw brievenbus! Zeker doen voor eind november!

meer info

11-11-11

Op zaterdag 14 en zondag 15 november gingen weer tientallen Londerzeelse vrijwilligers de baan op om uw steun te vragen voor de Noord-Zuidbeweging.

Mede dankzij de hulp van de jeugdbewegingen (de Chirojongens hebben voor het eerst meegewerkt) hebben we een mooi bedrag rondgehaald.

De straatopbrengst bedroeg 3657,63 euro. Aan cash geld was er 2387,63 euro. Er zat voor 1270 euro aan overschrijvingen in de omslagen. Nagekomen geld:125 euro.

Vorig jaar bedroeg het totaal 3255,94 euro. Er is dus een meeropbrengst van 526,69 euro tegenover 2008.

 De resultaten van de andere deelgemeenten zijn: 

Steenhuffel: 1417,87 euro. Dit is een verdubbeling tegen vorig jaar. Sint-Jozef: 932,12 euro. Dit is ook meer dan vorig jaar.

Malderen: 2552,31 euro

 

Het algemeen totaal bedraagt : 8684,93 euro 

 

Proficiat aan de gevers en de medewerkers.

Hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar,

Het plaatselijke 11.11.11-comité

Meer weten

parochiefeesten

Op zaterdag 7 en zondag 8 november vierden we onze jaarlijkse parochiefeesten, die ook dit jaar weer een succes waren. Wij danken dan ook alle medewerkers voor hun inzet en alle sympathisanten voor hun steun. Zowel op zaterdagavond als op zondag konden wij genieten van een gezellig etentje in een zeer feestelijke en aangename sfeer.

 meer foto's

Wij hopen jullie allemaal terug te mogen ontmoeten op onze volgende feesten op 13 en 14 november 2010!

 

 

St.-Hubertusfeest

We kunnen nu al voor de vijfde maal terugblikken op een bijzonder geslaagd en nog steeds aangroeiend Sint-Hubertusfeest in onze parochie.

meer foto's

PASTORIEGESPREKKEN

Vorig werkjaar hebben we 3 pastoriegesprekken gehad.

Op donderdag 17 september om 20u. kwamen wij nog eens samen in het Gildenhuis. 

Iedereen die meer wou weten en nadenken over de toekomst van onze parochie  was welkom.

Wie er niet kon bij zijn en toch graag zijn of haar schouders wil zetten onder ons parochieteam, kan ons nog altijd om uitleg vragen. We hebben echt versterking nodig !!!

 

OPROEP 

Wij zoeken mensen die om de 14 dagen willen meehelpen om de kerk te kuisen. De kuisploeg wil dringend versterkt worden, want er zijn een aantal mensen momenteel niet in staat om te kuisen.

Gelieve contact op te nemen met de koster 0473 / 573956.

HERNIEUWING VAN DE DOOPBELOFTEN 2009-2010 LONDERZEEL ST.KRISTOFFEL

Er zijn 64 kinderen die zich hebben ingeschreven om samen op weg te gaan met Teofil... 

De eerste infovergadering had plaats op 9 september en de kinderen komen nu regelmatig samen om zich voor te bereiden op de zendingsviering in de maand mei.

meer weten

80-JARIG BESTAAN

VOERTUIGENWIJDING

 

Op zondag 2 augustus werd het 80-jarig bestaan gevierd van de Voertuigenwijding Sint-Kristoffel!

 

 

Hartelijk dank aan alle deelnemers

 

Broederschap Sint-Kristoffel

0475/431493

meer info

 

Voetbedevaart naar O.L.V. van Scherpenheuvel

Het laatste weekend van juni ging de 165e voetgangersbedevaart door naar O.L.Vrouw van Scherpenheuvel.

Meer informatie vind je hier

 

 

De zendingsviering voorbij: wat nu?

Op vrijdag 5 juni was er een eerste samenkomst in het Gildenhuis (19 u tot 21 u) met alle ingeschreven kinderen voor het volgen van de "lange weg" naar het vormsel.

Er zijn reeds een 26-tal kinderen van onze parochie ingeschreven voor het Viavia-project.

Achtergrondinformatie: lees meer

Foto's: klik hier

 

PLECHTIGE EN EERSTE COMMUNIE

54 plechtige communiekanten en 68 eerste communiekanten hebben aan Jezus trouw beloofd.

Wij wensen hen en hun ouders proficiat!

Hartelijk dank aan de verantwoordelijken en de catechisten die veel vrije tijd en energie vrij maakten om deze jonge mensen voor te bereiden op deze mooie dag!  

zie ook foto's

Plechtige communie: het vervolg

 

Op zaterdag 25 april organiseerden de catechisten met de communicanten een car-wash op de Burcht. De opbrengst van 320 euro werd besteed aan een project van MISSIO om vervoermiddelen aan te kopen. Er werden tussen 14-16u maar liefst 64 auto's gewassen.

BROEDERLIJK DELEN

RESULTAAT JAARLIJKSE HUIS-AAN-HUIS OMHALING

De huis-aan-huis omhaling voor Br.Delen van 20 tot 23 maart heeft 7835€ opgebracht, slechts 150€ minder dan in 2008. Hartelijk dank aan alle milde schenkers, en proficiat aan de 70 medewerkers die de omhaling gedaan hebben.

De tweede omhaling heeft plaats in de kerk, bergkapel en rusthuis tijdens het paasweekeinde, volgende zaterdag en zondag 11 en 12 april, in alle vieringen.

 

Vrijwilligersfeest 29 januari

Het was een deugddoend samenzijn met 75 vrijwilligers van onze parochie. Bekijk onze foto's van de kaas- en wijnavond op de fotopagina.

Voor herhaling vatbaar?

Jazeker : donderdag 21 januari 2010 

Vrijwilligersfeest 29 jan 2009
 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
17/01/2012

www.londerzeel.tk