St.-Kristoffel Londerzeel

Alleen parochies met dragende krachten zullen overleven…

De tijd dat de parochie de pastoor was en eventueel de onderpastoor, het kerkgebouw en alle mensen die daar rond leefden is al zeer lang voorbij. De wereld is veranderd, de Kerk is veranderd. De Geschiedenis leert ons dat er maar één richting is: vooruit denken en vooruit gaan. Heimwee en terug naar vroeger, zijn slechte raadgevers. De Bijbel is één lang verhaal van zoekende mensen en mensen die elke dag opnieuw moeten kiezen tussen teruggaan of vooruitgaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat er in onze leefgemeenschap voldoende mensen zijn om mee te werken aan een parochiegemeenschap voor 2020. Een gemeenschap die getuigt van het christelijke enthousiasme, van het geloof in Jezus en Zijn Boodschap. De Boodschap van Liefde, Verdraagzaamheid, Mildheid en vooral openheid. Een gemeenschap waar mensen het goede zeggen (!!) en doen voor mekaar (!!). 

Sinds september 2008 is er in onze parochie geen vrijgestelde pastor meer. Het parochiale beleid wordt uitgestippeld door een parochieploeg die ondersteund wordt door de federatiepastores. De Kerk van morgen zal een Kerk zijn van de basis, gedragen door de basis, bezield door de basis. Onze parochieploeg is op zoek naar tochtgenoten, naar bondgenoten, naar broeders en zusters die zich willen inzetten voor de gemeenschap. 

Daarom organiseren wij drie pastoriegesprekken in de pastorie van onze parochie. Aan de hand van een beetje kerkgeschiedenis, wat pastorale ervaring zal één van de twee federatiepastores enkele accenten leggen, enkele perspectieven openen. Iedereen is welkom op één van deze avonden. Deze avonden zijn vrijblijvend, maar het spreekt voor zichzelf dat we bij de aanwezigen medewerkers zullen zoeken voor ploeg, catechese, liturgie, of … .

 

Drie avonden van 20.00 uur tot 22.00 uur: woensdag 6 mei, dinsdag 12 mei of woensdag 27 mei

Plaats: in de pastorie, Brusselsestraat 10 (1ste verdiep)

Wie er niet kon bij zijn, kan ons nog altijd om uitleg vragen. 

In september hopen we dan vele jonge enthousiaste christenen in het Gildenhuis te ontmoeten om concrete stappen te zetten.

Lees ook deze tekst

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
15/10/2011

www.londerzeel.tk