St-Martin-Boulogne

Op 8 juli was de "Drum- en Muziekkorps, K.D.F. Bavikhove" uitgenodigd om in Saint-Martin-Boulogne een buitenlucht optreden te verzorgen samen met nog andere Franse en Belgische korpsen. 's Morgens vroeg vertrok de bus van het repetitielokaal richting Frankrijk. Het beloofde een uitermate warme dag te worden. Na de nodige stops onderweg kwamen we uiteindelijk in St-Martin-Boulogne aan.
Omstreeks 15u was de start van de parade. De start van KDF begon met een bijna valpartij van Carine. Maar op een of andere mirakuleuze acrobatische krachttoer blijf ze toch recht. Na dit incident was KDF pas echt goed vertrokken. In de straten van St-Martin-Boulogne zullen ze we gehoord hebben dat we voorbij gekomen zijn. De muzikanten bliezen voor 10 en de drummers sloegen alsof hun leven ervan afging.
Na een tijdje door te straten te paraderen begon de zon ons toch parten te spelen. Maar gelukkig was er Bernard en zijn vrouw. Zij kwamen op het briljante idee om water mee te nemen tijdens onze muzikale tocht.
Na de straatparade was er nog een optreden van alle korpsen voor het podium. Daar werd het al heel vlug duidelijk dat KDF het enigste korps was die blaasmuziek bracht. Als het onze beurt was, kregen we dan ook een daverend applaus.
Na het optreden was het tijd om terug naar huis te gaan. Als dank voor onze schitterende prestatie, trakteerde de voorzitter ons met "Picon" tijdens een tussenstop van de bus. De rest van de reis terug naar huis ontaarde al vlug in heuse zangwedstrijd op de bus. Hierbij wil ik speciaal de buschauffeur bedanken voor zijn sterke zenuwen tijdens deze wedstrijd.

Hieronder vind je een lijst met website van de organisator

www.drumbandsaintmartinois.com