.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'Steptoe and Son: Loathe Story' (1972)
 
In 1972 vertolkte Joanna Lumley een gastrol in ‘Loathe Story’, een episode van de Britse komische serie ‘Steptoe and Son’. Ze speelde Bunty, de vriendin van Harold Steptoe. In een flashback bij de psychiater ziet de kijker hoe Bunty en haar moeder (Georgina Cookson) op theevisite komen bij de Steptoe's.

‘Steptoe and Son’, geschreven door Ray Galton en Alan Simpson, vertelt het verhaal van vader en zoon Steptoe, twee handelaars in rommel. Er werden in totaal door de BBC 8 series geproduceerd van 1962 tot 1965 en van 1970 tot 1974, goed voor 57 afleveringen van telkens 30 minuten. De serie was ontzettend populair, op het hoogtepunt van haar populariteit werden kijkcijfers van meer dan 28 miljoen per episode gehaald. In de jaren 1970 volgden twee langspeelfilms: ‘Steptoe and Son Ride Again’ (1973) en ‘Steptoe and Son’ (1972).
 
De vader, Albert Steptoe, werd vertolkt door Wilfrid Brambell. Hij was een lui, koppig, enggeestig en vuilsprekend personage dat er eigenzinnige persoonlijke gewoontes op na hield. De zoon, Harold Steptoe, werd gespeeld door Harry H. Corbett. Hij was net als zijn vader zeer koppig maar kon onnoemelijk enthousiast worden bij nieuwe ideeën. Harold probeerde vooruit te komen in de wereld, weg van het ouderlijk huis en zijn vader.

De serie werd een aantal keer hermaakt in andere landen waaronder: ‘Sanford and Son’ (US, 1972-1977), ‘Albert och Herbert’ (Zweden, 1974-1981) en ‘Stiefbeen en Zoon’ (Nederland, 1963, 1966 en 1971).

Synopsis

Na jaren van psychische marteling probeert Harold zijn vader om te brengen met een vleesmes tijdens een slaapwandeling. Albert ontwaakt op tijd en kan zijn zoon wakker maken. Ongerust over zijn mentale toestand zoekt Harold hulp bij een psychiater... 

Credits

Director:
Writers:

Producer:
Music:

Film Editing:
John Howard Davies
Ray Galton
Alan Simpson
John Howard Davies
Ron Grainer
Dennis Wilson
Bob Rymer
Cast
Albert Steptoe
Harold Steptoe
Mrs. Kennington-Stroud
Bunty
Phychiatrist
Wilfrid Brambell
Harry H. Corbett
Georgina Cookson
Joanna Lumley
Raymond Huntley

Media © BBC
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
Steptoe and Son


DVD (zone 2) via Amazon.co.uk
Foto's

Joanna Lumley

Joanna Lumley

Joanna Lumley & Harry H. Corbett
EXTERNE LINKS
Terug naar Joanna Lumley 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com