.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'Snow White' (1986-1987)
 
Van 1986 tot 1987 vertolkte Honor Blackman de rol van de 'Red Queen' in de toneelversie (musical) van 'Snow White'. Het stuk liep van 20 november tot 29 november 1986 in het Theatre Royal (Plymouth, UK) waarna het, van 3 december 1986 tot 10 januari 1987, verhuisde naar het 'His Majesty's Theatre' (Aberdeen, UK). Vanaf december 1987 volgde een Canadese tour met onder meer opvoeringen in het 'Royal Alexandra Theatre' (Toronto, Canada).

De Britse cast bestond onder meer uit Ted Rogers, Jane Arden en Adam Matalon, de Canadese omvatte Karen Kain, Sean Oliver (Catsmeat) en Ross Petty.

Synopsis

De musical is gebaseerd op het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm. Het sprookje ‘Sneeuwwitje’, ook bekend onder de titel ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’, bestaat in verschillende versies waaronder deze opgetekend door de gebroeders Grimm de bekendste is. De Duitse versie bevat elementen zoals de sprekende spiegel en de zeven dwergen terwijl niet Duitse versies de dwergen portretteren als dieven en de spiegel plaats maakt voor een dialoog met de zon of de maan. In de Albanese versie, opgetekend door Johann Georg von Hahn, leeft het hoofdpersonage samen met 40 draken en wordt de diepe slaap veroorzaakt door een ring. De oorsprong van het verhaal is niet duidelijk, sommige taalkundigen vermoeden dat het verhaal Aziatische roots heeft.

Credits (UK)

Director:
Writers:

Producer:
Set designer:
?
Jacob Grimm (fairy tale)
Wilhelm Grimm (fairy tale)
?
Terry Parsons
Cast
 Snow White
Narrator
Red Queen
Catsmeat
...
Jane Arden
Ted Rogers
Honor Blackman
Adam Matalon
...

Media © ?
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
No Image


Niet beschikbaar.
Foto's

Honor Blackman & Sean Oliver

Sean Oliver & Honor Blackman
EXTERNE LINKS
Terug naar Honor Blackman 1981-2000
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com