.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'Parkinson' (1999)
 
Op 26 maart 1999 was Joanna Lumley te gast in de talkshow ‘Parkinson’ op de Britse zender BBC. Presentator Michael Parkinson interviewde die avond naast Joanna Lumley ook Neil Morrissey en Ian McKellen.

Michael Parkinson geboren op 28 maart 1935 te Cudworth, Yorkshire, UK, verliet op 16 jaar de ‘Barnsley Grammar School’ en zijn ambitie om een professionele cricketspeler te worden werd gefnuikt toen hij geweigerd werd door de ‘Yorkshire County Cricket Club’. Hij ging aan de slag als journalist, eerst bij een aantal lokale Yorkshire dagbladen om later te schrijven voor de ‘Manchester Guardian’, de ‘Observer’ en ook als columnist in ‘The Sunday Times’. Zijn eerste televisiewerk was voor Granada Television als producer en als reporter voor ’24 hours’ op de BBC. In 1969 brak hij door als presentator van Granada's ‘Cinema Series’ en in 1971 presenteerde hij de namiddagshow ‘Teabreak’ op Thames Television. In hetzelfde jaar besloot de BBC om hem een eigen talkshow te laten presenteren, ‘Parkinson’.

Synopsis

Joanna praatte ondermeer over haar opleiding als model, haar droom om actrice te worden en het feit dat ze nooit in een Shakespeare stuk speelde, haar jaren van armoede en de opvoeding van haar zoon Jamie, haar rol als Patsy in 'Absolutely Fabulous''Nancharrow', 'Mad Cows', 'Dr. Willoughby' en 'Parting Shots'.

Credits

Director:
Producers:


Music:
Stuart McDonald
Sarah Wood (assistant producer)
Danny Dignan (producer)
Beatrice Ballard (executive producer)
Laurie Holloway
Cast
Host
Himself
Herself
Himself
Herself
Michael Parkinson
Neil Morrissey
Joanna Lumley
Ian McKellen
Marion Montgomery

Media © BBC
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
No Image


Niet beschikbaar.
Foto's

Joanna Lumley
Terug naar Joanna Lumley 1981-2000
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com