.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'One Foot in the Past' (1997)
 
In 1997 was Patrick Macnee één van de gasten in het BBC programma ‘One Foot in the Past’. In de reportage bezocht hij Bosham één van de meest historische steden in West-Sussex.

‘One Foot in the Past’ was een televisiereeks waarin het Engelse culturele en historische erfgoed in de spotlights stond. Elke aflevering duurde 30 minuten en werd uitgezonden op BBC 2. De presentatie was in handen van Kirsty Wark.

Synopsis

In de reportage heeft Patrick Macnee het onder meer over zijn dagen bij de Britse Marine (1942 – 1946) in de haven van Chichester. Om de twee dagen deed hij met zijn schip E-boot (Duits: Schnellboot) verkenningen. De dag dat zijn schip gekelderd werd door de Duitsers lag Macnee in het ziekenhuis met bronchitis, de enige keer dat hij ziek was gedurende de ganse oorlog.

In latere jaren, tijdens de verfilming van ‘De Wrekers’ verbleef hij in een huisje in Chichester. Na vele jaren ontmoette hij terug Mrs. Nicholson, de eigenares van het huisje. Via haar ontdekte hij de haven van Bosham. Sommige straten in het havenstadje overstromen bij hoogtij.

Macnee vertelt verder over koning Harold II (Harold Godwinson) die in 1064 vertrok vanuit Bosham om William van Normandië (William I of England) te ontmoeten. Harold was de laatste van de Engels Saksische koningen. Voordat hij vertrok bad hij in de kerk van Bosham (Holy Trinity), dit is te zien op  het Bayeux wandtapijt. In dezelfde kerk ging Macnee ook mediteren wanneer hij problemen had of onder grote druk stond. De kerk werd gebouwd op de fundamenten van een Romeinse basiliek. In de kerk werd koning Canute's jonge dochter begraven in 1020. Ze verdronk toen ze uitgleed en in de molenstroom viel.

Credits

Directors:
Producers:
Film Editing:
Tim Dunn
Sebastian Lewis
Flavia Rittner
Helen Faulkes
Kate Misrahi
Susan Cooper (producer)
Jonathan Hallam (producer)
Jaqueline Grubnic (producer)
Emma Shakespeare (production assistent)
Linda Dalling (production manager)
Basil Comely
Joe Matthews
Ben Stott
Jeanine Hurley
Cast
presenter
himself
Kirsty Wark
Patrick Macnee

Media © BBC
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
No Image


Niet beschikbaar.
Foto's

Patrick Macnee

Patrick Macnee

Patrick Macnee
EXTERNE LINKS
Terug naar Patrick Macnee 1981-2000
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com