.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'Joanna Lumley: Catwoman' (2009)
 
Joanna Lumley presenteerde in 2009 de documentaire 'Joanna Lumley: Catwoman'. Er werden in totaal 2 episodes geproduceerd door de Britse commerciële zender ITV. De uitzenddata waren zondag 6 september en zondag 13 september 2009.

Synopsis Episode 1 (06/09/09)

Aan het begin van haar reis vertelt Joanna haar fascinatie voor de kat en de herinneringen aan 'The Bee', haar geliefde kat die ze 18 jaar koesterde. Haar reis brengt haar onder meer naar de Kattenstoet in Ieper (België, 10/05/09), Cairo (Egypte) de thuisbasis van de Mau kat (het oudste ras en de voorouder van elke huiskat), de 3500 jaar oude muurschilderingen in Thebe (Egypte), Japan waar de kat symbool staat voor goede energie en geluk en de Maya jungle (Mexico) op zoek naar de ultieme mysterieuze, ongrijpbare kat: de machtige jaguar...

Synopsis Episode 2 (13/09/09)

In de tweede aflevering onderzoekt Joanna hoe de mens probeerde om katten te wijzigen en ze aan te passen aan onze leefwereld. Haar reis brengt haar onder meer naar Chicago (USA) waar ze een kattencircus bezoekt, een school voor buitengewoon onderwijs in Cheshire (UK) waar katten als therapie gebruikt worden, Terri Harris in de VS kweekster van genetisch gemanipuleerde katten, 'The Best Little Cat House' in LA (USA) 's werelds meest chique kathotel, Shambala Preserve (Californië, USA) waar Tippi Hedren haar leven gewijd heeft aan het redden grote katten die als huisdier werden achtergelaten door mensen, Londen (UK) waar ex-model Celia Hammond haar leven gewijd heeft aan het helpen van mensen om beter op te schieten met katten en Afrika op zoek naar de origine van de kat en de bedreigde cheetah. Joanna ondergaat ook een wetenschappelijk experiment om te ervaren hoe een kat is ontworpen om te doden door gebruikmaking van haar snor en haar nachtzicht. Ze trekt hiervoor een speciale 'katsnorharen' hoofdset en een nachtkijker aan.

Extra

Interview Joanna Lumley (© ITV.com)

Credits

Director:
Producers:
Cinematography:
Music:
Film Editing:
Ian Leese
Carol Mckenzie (head of production)
Maeve Kenny (associate producer)
Lucy Heathcoat (associate producer)
Bill Jones (executive producer)
Ian Leese (producer)
Richard Ranken
The Music Sculptors
Anne Dummett
Cast
presenter Joanna Lumley

Media © ITV Studios Limited
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
Joanna Lumley: Catwoman


DVD (zone 2) via Amazon.co.uk
Foto's

Joanna Lumley

Joanna Lumley

Joanna Lumley
EXTERNE LINKS
Terug naar Joanna Lumley 2001-2020
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com