.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
p.1 /1
Cathy and Steed op het witte doek (1963)
Honor Blackman In december 1963 deed Louis de Rochemont, een Amerikaans filmproducent, ABC (Associated British Corporation) een voorstel om 'De Wrekers' op het witte doek te brengen. ABC toonde grote belangstelling op voorwaarde dat de film de originele spirit van de serie trouw bleef. Honor Blackman en Patrick Macnee waren bereid om hun rollen op te nemen. In slechts enkele dagen ontving ABC een samenvatting van het filmproject. De film zou ongeveer 2 à 2,5 uur duren en het scenario werd gebaseerd op een verhaal geschreven door Howard Thomas. De verdere uitwerking van het script zou gebeuren in samenwerking met het productieteam van de tv-serie onder leiding van John Bryce. Naast John Steed (Patrick Macnee) en Cathy Gale (Honor Blackman) zouden ook twee Amerikaanse agenten opgenomen worden in het verhaal.
Er kwam een abrupt einde aan de Rochemonts plan toen Honor Blackman besloot om 'De Wrekers' te verlaten om aan de zijde van Sean Connery in de film Goldfinger de rol van Pussy Galore te vertolken.
Een derde New Avengers reeks (1979)
Joanna Lumley Op 2 september 1979 verscheen in 'The Sunday People' een artikel waarin een derde reeks van 'The New Avengers' aangekondigd werd. Met Amerikaans geld zou een nieuwe reeks op stapel gezet worden. Producent Brian Clemens verklaarde: "De reeks is een grote hit in de VS en de Amerikanen zijn bereid om 26 nieuwe episodes te financieren." Patrick Macnee die ondertussen 57 was verklaarde zich bereid om zijn rol van John Steed terug op te nemen. Bovendien waren zowel Gareth Hunt als Joanna Lumley geïnteresseerd om meer 'New Avengers' avonturen op te nemen.
Brian Clemens zei: "Het zou leuk zijn om het trio terug te casten, maar het is niet essentieel. 'Avengers girls' kunnen komen en gaan maar als Patrick Macnee besluit om er mee te stoppen betekent dat voor goed het einde van The Avengers."
CBS Amerika wou $140.000 injecteren in het project en London Weekend TV was bereid om met cash bij te springen, de makers kwamen echter per episode nog zo'n £25.000 te kort.
EXTERNE LINKS
The Avengers, The Musical (1963)
Patrick Macnee In 1963 deed Cheryl Crawford, een bekend Amerikaans producent van toneelstukken, een voorstel aan ABC (Associated British Corporation) om van de serie een musical te maken. Crawford maakte kennis met The Avengers via een artikel in de 'Sunday Times Colour Magazine'. Alhoewel ze de serie niet kende (de Cathy Gale reeks werd niet uitgezonden op de Amerikaanse tv) besloot ze na het lezen van een aantal scripts dat de serie succesvol kon overgebracht worden naar de bühne. Haar plan bestond eruit om te openen op Broadway om daarna de cast ten tonele te voeren in de West End te Londen. ABC gaf haar hun zegen op voorwaarde dat de musical zich hield aan het oorspronkelijke formaat van de serie. Ook dit project belandde uiteindelijk in de prullenmand.
Tweede filmpoging (1980)
Patrick MacneeOp 9 februari 1980 verscheen in 'The Daily Mail' een artikel waarin te lezen stond dat CBS (Amerika) een twee uur durende film wou maken van 'The Avengers'. Patrick Macnee zou opnieuw John Steed, de wreker met bolhoed en paraplu vertolken.

Verder dan eerste besprekingen met John Redway, de toenmalige agent van zowel Patrick Macnee als Diana Rigg, kwam het niet. Sinds dit ene artikel in 'The Daily Mail' is er niet meer gehoord over dit project.
The Avengers - International (1985)
Patrick MacneeOp 15 maart 1985 verscheen in 'The Broadcast Magazine', een weekblad, een artikel waarin Sarah Lawson, het toenmalig hoofd van de 'Taft Entertainment Group', overwoog om een pilootfilm voor een nieuwe reeks te produceren. Brian Clemens werd aangesproken om het script te schrijven en Patrick Macnee was bereid om nogmaals de rol van John Steed te vertolken. Volgens Clemens zou de nieuwe reeks teruggaan naar de roots van de oorspronkelijke reeks met Emma Peel. Steed zou twee nieuwe helpers krijgen Samantha Peel, dochter van en Christopher Cambridge een jonge Amerikaan. De nieuwe reeks zou de titel 'The Avengers - International' krijgen.
Het project was echter volledig afhankelijk van Amerikaanse Netwerken en hoewel Lawson en Clemens vrij optimistisch waren over de slaagkansen, kwam het niet tot de productiefase. Clemens heeft een volledig script geschreven voor de pilootaflevering onder de titel 'Reincarnation'.
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2016
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com