Activiteiten Volkskalender 2018

 VOORSTELLING JAARBOEK

DE GROOT-KASTELSE VOLKSKALENDER 2018

 

Goed om weten is dat je als lid van onze Heemkundige Kring je het jaarboek GRATIS ontvangt. Indien je voor de verzendingskosten geen supplement van 3 euro betaalde of geen erelid bent, moet je het wel afhalen.

 

Vanaf 1 februari  ligt je Volkskalender voor je klaar in het Toeristisch Kantoor op de Markt in Kasterlee.Klik hier voor de openingsuren. Wil je nog lid worden, dan kan je ook daar terecht.

 

vk2018

VRIJDAG 26 JANUARI 2018

VOORSTELLING JAARBOEK

DE GROOT-KASTELSE VOLKSKALENDER 2018

 

Eind januari rolde hij van de persen, ons 33ste jaarboek, de Groot-Kastelse Volskalender. We overhandigden het eerste exemplaar aan onze  burgemeester Ward Kennes in aanwezigheid van de pers.

 

redactie
Onze redactieploeg heeft weer puik gewerkt en als een hechte groep gesleuteld om een prachtig jaarboek af te leveren. Hartelijk dank voor alle uren werk aan Luc Swerts, de coördinator van de groep, en aan zijn team: May Van Eyck, Staf Van den Broeck, René Mertens, Marc Nuyts Annemie Eelen, Staf Van den Putte, Walter Otten, Patrick Van Looy en Herman van Gorp.
Jan Lievens  

Op de omslag werk van Jan Lievens. Hij  zoekt voor zijn illustraties inspiratie in plaatselijke uitdrukkingen en spreekwoorden. Het is meteen een schot in de roos!  "Met een pakske thuis komen!"


Joanna Lismont

Voor de eerste rubriek van ons boek,
de
Kalender

gaan we verder met de vernieuwde formule. Annick Donckers  illustreerde dit jaar dit deel. Zij is een wereldvermaarde fotografe afkomstig uit Kasterlee, maar nu wonend in Mexico.
Herman Van GorpkasteeltjeJansenzusterSimpliciana

In een

Exit 2017

kijkt voorzitter Herman van Gorp terug naar grote en kleine gebeurtenissen in het afgelopen jaar.
 
 

De

Dagklapper

met maand na maand allerlei merkwaardige voorvallen uit het voorbije jaar, goed geïllustreerd met foto’s en met boeiende ‘kaderartikels’ over o.a. kampioenen, ongewenst volk op bezoek, timmeren aan de weg, ambetante dingen, Met muziek door ’t leven.

 In  Mensen van bij ons

informatie over mensen die om één of andere reden in de kijker kwamen.


Het
In Memoriam
brengt de ontroerende levensverhalen van vele overledenen van onze drie deelgemeenten. De teksten werden geschreven door een familielid, een goede vriend of kennis.

Ook ons heemkundig jaarverslag krijgt  een plaatsje in onze Volkskalender met de belangrijkste evenementen kleurrijk geïllustreerd.

 

  • De dorpsschool in Tielen Deel 1: Bij zuster Simpliciana (Leo Van Bouwel)
  • "Torenhof", of het kasteeltje van de noteris (Georges Van der Vennet)
  • Trouwen voor en na 1950 van sober naar rijkelijk (Luc Swerts)
  • Oud-strijder 1914-1918 Franciscus "Sus" Stessens (Marc Nuyts)
  • 100-jarig bestaan Landelijke Gilde Tielen (Marc Nuyts)
 
 

   
sponsors   En zonder deze sponsors zou ons boek tegen de huidige voorwaarden onmogelijk zijn.