Olmenhof logo Titel Winter
Kantine

HOME

"Hondenschool Olmenhof Herk-de-Stad' is onder deze naam gestart in de zomer van 1985.
Tot dan had de L.K.V. (Limburgse Kynologen Vereniging) een hondenschool in het kasteelpark 'Olmenhof' in Herk-de-Stad.  Zij hebben toen die activiteit aan ons overgedragen.  De eerste jaren trainden we daar ook en onze hondenschool dankt er zijn naam aan. 
De stichtende leden waren: Romain Leemans, Yvan Lammens, Jan Celis, Alex Kimps, Christa Claes, Willy Gerrits en Patrick Bogaerts.


Al heel gauw voelden wij de nood aan van een vast terrein, zeker omdat we met agility wilden starten.  Marcel Kimps (vader van Alex) stond in Donk een terreintje af dat hij van de stad pachtte en op 1 mei 1987 werd dat terrein ingehuldigd met een agilitydemonstratie.  Op 18 juli 1987 hadden wij onze eerste agilitywedstrijd, tegelijk de eerste wedstrijd in Limburg en een van de eersten in België.

Wij werden v.z.w. in 1987 en onze statuten verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 01/10/1987.

In de lente van 1989 verhuisden we met de hele hondenschool naar Donk.  Een oude woonwagen diende voorlopig als clubhuis.  In de winter van 1989-90 hebben wij dan het clubhuis gebouwd.  Het werd ingehuldigd op 28 april 1990.

In onze hondenschool zijn alle honden welkom , met of zonder stamboom (zie ook: Hoe wij werken: Aansluiten).  Wij werken volgens de regels van de secties 4B en 4C van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (K.K.U.S.H.).  Onze vereniging is aangesloten onder het nummer "KKUSH 0839".   De K.K.U.S.H. is aangesloten bij de overkoepelende organisatie F.C.I. (Federation Cynologique Internationale of Internationale Kynologische Federatie).

 
© Hondenschool Olmenhof - Herk-de-Stad 2004, 2008 e.v.