"Drie Landen Radioamateur Treffen"

Internationale VERON FoxOring
Maasmechelen

Onder voorbehoud van CORONA crisis.

Update 1 september 2021
Tot vreugde van velen mag het DLT doorgaan op de genoemde dagen van
10, 11 en 12 september.
Onder de huidige Corona regels zijn buitensportwedstrijden tot 200 deelnemers toegestaan.
Op het terrein en terras van het restaurant "De Salamander" is echter nog
mondmaskerplicht en afstand houden.

LET a.u.b OP!
Vanwege de door Corona noodzakelijke verplaatsing van het DLT naar 10 september,
wanneer het vroeger donker wordt,
is de starttijd van de "JACHT OP HET VOSSENJONG"

vevroegd naar
18:00 uur.
Om deelnemers die door werkzaamheden of iets anders niet precies om 18:00 uur aanwezig kunnen zijn toch in de gelegenheid te stellen om mee te doen zullen we gebruik maken van Sport-Ident.

Update 1 juni 2021
Onder voorbehoud geen nieuwe uitbraak van Corona te krijgen is het DLT veplaatst naar
10 tot 12 september 2021

Update 25 mei 2021
Na uitvoerig overleg met een arts in het plaatselijk ziekenhuis geeft deze het advies om het DLT
te verschuiven naar een latere datum.
Kom dus nog niet naar Maasmechelen en doe nog geen reserveringen.

Raadpleeg a.u.b.regelmatig deze website.

NL
DE
UK
FR


Hierbij nodigen wij u uit voor de Internationale VERON Foxoring wedstrijd op 11 September 2021

met aansluitend op 12 September het Belgisch ARDF Kampioenschap op hetzelfde terrein.
De loopkaarten zijn uitgebreid over groter gebied om de wedstrijden nog uitdagender te maken.

11 September 2021
Trefpunt:
Cafť Restaurant "De Salamander"
Weg naar As 280 (N763)
3630 Maasmechelen
GPS: N 50 58 41.9, E 5 39 34.2

Met aanvullend nog 5 andere wedstrijden.
Alle wedstrijden staan in het teken van het
"Drie Landen radioamateur Treffen"
tussen
Duitsland, BelgiŽ en Nederland.
Meer landen zijn welkom.

Impression des Gelšndes

Impressie van het terrein. Hoogte verschillen 45 m.

De Internationale VERON Foxoring op 11 September 2021.

Inschrijven vanaf
10.00 uur.
Er kan vrij gestart worden tussen
10.00 uur en 11.30 uur.
De maximaal toegestane looptijd eindigt om 14.00 uur.
Vroege starters hebben dus een looptijd van 240 minuten!


Er zijn in totaal 16 zenders op 3.5 MHz over een parcours van ongeveer 12Km. Er kan vrij gekozen worden uit alle zenders zoeken of slechts een willekeurig zelf te bepalen aantal van 8 zenders. Voor de winnaars 1-2-3 in elke race zijn er fraaie medailles en bekers te winnen. Voor elke deelnemer is een certificaat beschikbaar via het internet. Het land met de beste gemiddelde performance per deelnemer ontvangt een beker uit handen van de restauranthouder. Er wordt gewerkt met Sportident voor de tijdregistratie. Deelnemers die niet in het bezit zijn van een Sportident chip kunnen deze huren. OL-kaarten van het terrein, met recente updates, zijn bij de start beschikbaar voor 1 €. (Inclusief verzekering)

Alle deelnemers zijn GRATIS verzekerd tegen ongevallen.


Het verdere verloop van de zaterdag 11/9 is:
- 10.00 uur Internationale FoxOring wedstrijd.
- 15.00 uur Sprint 80m of 70cm wedstrijd.
- 18.00 uur Prijsuitreiking.
- 19.00 uur gezamelijke Barbecue

Om de deelnemers die al vrijdag aankomen aangenaam bezig te houden zal op vrijdag 10/9 de volgende wedstrijd worden gehouden.
- 18.00 uur "DE JACHT OP HET VOSSENJONG" * (variant op de "Piet Wakker" jacht)
* (het vossenjong is geen echte vos maar slechts een kleine radiozender)
LET OP! De begintijd is 1 uur vroeger dan in de voorgaande jaren.

Het komt er op neer dat een driehoek ontstaat door 3 ARDF vossen door kruispeiling in kaart te brengen en met lijnen te verbinden en daar het zwaartepunt van te bepalen. In het zwaartepunt van de driehoek staat dan een klein FoxOring vosje met een maximaal bereik van ca. 50m, het "Vossenjong". De frequentie van ALLE zenders is 3579 kHz.

Het zwaartepunt van een driehoek vind je door vanuit elke hoek van de driehoek een lijn te trekken naar het midden van de overstaande zijde. Het snijpunt van de drie lijnen geeft de locatie aan van het vossenjong (mits je goed hebt gepeild, natuurlijk).

De scorebepaling gaat eenvoudig. Bij het vossenjong staat een paaltje met daaraan een bonnenboekje met ca. 50 bonnetjes genummerd 1 t/m 50. Degene die als eerste het vossenjong vindt ziet bonnetje "1" en scheurt dat af en gaat terug naar de start/finish om zijn bonnetje voor de "eerste plaats" in te leveren. De tweede pakt bonnetje "2"... enz. 

Download hier de meer gedetailleerde uitleg met figuren van Charly DL3YDJ
EXPLANATION EDWIN RACE.

Vinden vossenjagers niet het vossenjong binnen de tijdslimiet, dan gaan ze terug naar de start/finish en zal het aantal millimeter mispeiling van het vossenjong hun plaats op de ranglijst bepalen. De zender volgorde is zo gekozen dat in de eerste drie minuten gepeild moet worden op de ARDF bakens en dan volgt er een twee minuten stilte om naar het Vossenjong te speuren. Na 5 minuten begint deze cyklus weer opnieuw totdat alle deelnemers binnen zijn of de maximale looptijd is bereikt. NB: Neem tekengerei mee om de driehoeken te tekenen.

(Bedenker van deze variant op de "Piet Wakker" jacht is Edwin PE5EDW. Helaas is Edwin sinds 3 februari 2018 Silent Key)
----------------------------

Het Belgisch Kampioenschap op zondag 12/9.
Naar de UBA club zijn door ons voorstellen gedaan om te komen tot een “Drielanden treffen” Daarom zal op zondag 12/9 het Belgisch Kampioenschap eveneens gehouden worden in Maasmechelen op dezelfde locatie. Raadpleeg voor meer informatie de UBA website:
 http://www.uba.be/nl/ardf

Verblijf.
Bij het restaurant is een camping met zwembad en douches waarvan ook de wedstrijd deelnemers gebruik mogen maken (tegen een kleine vergoeding). Er is de mogelijkheid om te overnachten met tent of camper en er is een bungalow beschikbaar met meerdere bedden, die gehuurd kan worden. Voor tenten en caravans is er altijd plaats genoeg, maar wilt u heel zeker zijn, dan eventueel reserveren via Joep PA0SOM of zelf even rechtstreeks bellen naar de Salamander op: +32 89 764942 of via Mobil-nummer of WhatsApp op: +32 476 204699. Neem gerust ook uw HF tranceiver mee, op de camping zijn voldoende mogelijkheden om antennes op te hangen. Ook wanneer u een hotel of B&B zoekt wil ik u daarbij graag helpen.

Het zou het organiserend team en alle helpers zeer verheugen u te mogen begroeten. Stuur mij a.u.b. een e-mail wanneer u van plan bent om deel te nemen. Zo kan ik voldoende kaarten en certificaten drukken. Er zijn voldoende leenontvangers aanwezig.

Joe Somers PAōSOM (ON9SOM)
E-mail: pa0som (AT) scarlet.be
Telefoon: +32 89 763681

Wegaanduiding:
Op de E314 afrit 32, Genk-Oost N75. Rijd op de N75 richting Dilsen - Stokkem - Lanklaar (richting oost). Na circa 5 Km rechts N763 richting Maasmechelen. Na weer circa 5 Km rechts de parking oprijden van cafť restaurant "De Salamander". Volg de ARDF-bordjes naar de startplaats. GPS coŲrdinaten naar het restaurant N 50 58 41.9, E 5 39 34.2

Voor hulp of binnenpraten:

Via de repeater: - Freq: 439,400 MHz -7,6MHz. - vanaf: 09.00 uur.

Routekaart Maasmechelen

Anfahrtsskizze Maasmechelen

Opmerking:
Voor deze wedstrijd is toestemming verleend door de bevoegde instanties en is niet in strijd met enigerlei rechten van andere personen of clubs.
De OL-kaart is door de inrichter zelf vervaardigd. Copyright ©PA0SOM. Deze wedstrijd wordt gesponserd door de Nederlandse radio amateur vereniging VERON.
Deelname aan de wedstrijden is op eigen risico.

  In de namiddag van 11/9 houdt restaurant
"De Salamander"
haar jaarlijkse zomer barbecue.
De deelnemers aan de FoxOring zijn van harte welkom.

Click here for photos and results FoxOring 2013
 

 

Wat is FoxOring?

FoxOring is een combinatie van OriŽntatieloop en ARDF, beter bekend als vossenjacht. De deelnemers krijgen een kaart waarop in het terrein 16 punten gemarkeerd zijn met een cirkel. In het terrein komen deze cirkels overeen met een doorsnede van ongeveer 60 mtr. Binnen elke cirkel is het signaal van een mini-zender hoorbaar, die met een peilontvanger opgespoord kan worden. De zender kan zich binnen de cirkel bevinden, maar kan er ook buiten zitten. In tegenstelling tot de klassieke ARDF-zenders, zenden FoxOring-zenders slechts met een zeer zwak signaal en zijn continu in de lucht op 3.580 Mhz.

Einer die 16 Sender

Eťn van de 16 zenders

Zoals gebruikelijk bij de oriŽntatie sport, zoeken de deelnemers m.b.v. hun kaart en kompas eerst de gemarkeerde plaats in het terrein en sporen pas daarna met hun peilontvanger de zender op. De zenders zijn goed verstopt en zijn niet voorzien van een prisma-vlag. Bij de zenders bevinden zich alleen de tangen waarmee de controlekaart geknipt moet worden. De volgorde waarin de zenders worden gezocht is vrij te kiezen.

De deelnemer die in de kortste tijd de meeste zenders kan opsporen is winnaar en verdient eeuwige roem. Deelnemers die de maximum looptijd van 3 uur overschrijden worden, gerangschikt naar looptijd, achteraan op de scorelijst vermeld. Het is daarom beter 1 zender te vinden binnen de tijd, dan 16 zenders met tijd-overschrijding.

Bij de start is een trainings-zender opgesteld, zodat u op voorhand kunt afstemmen en het signaal kunt beluisteren. Bij de start en finish werkt eveneens een zender die op 3.530 Mhz continu "MO" in morse uitzendt om de start- en finish plaats gemakkelijk terug te vinden. Deze zender heeft een voldoende groot bereik en is zelfs ver buiten het terrein, nog zeer goed hoorbaar.

__________________________________
Copyright ©PA0SOM.

Statistics for this Site only