De TAF in beeld.

 

Koning op bezoek in MelsbroekZijne Majesteit koning Boudewijn vereert de 15de Wing van Mels- broek met een bezoek op 18 mei 1993. Het per- soneel dat een sleutelrol vervult in het luchttrans- port omringt hem op de foto. Een F84F in de kleuren van de ThunderbirdsEen F84F in de kleuren van de Thunderbirds bevindt zich aan de ingang van Luke AFB Arizona, het Mekka van de opleiding van F16 in de USAF, waar wij een piloot in uitwisseling hebben.
De ingangs van Nellis AFB Bij een bezoek aan Red Flag in de zomer van 1993 word ik aan de hoofdingang welkom geheten. Na negen jaar ben ik er terug. De vliegbasis maar vooral de omgeving is enorm uitgebreid. Een close up van tanken in vluchtTijdens een vlucht met de fighters, worden we bijge- tankt in vlucht. De tankslurf wordt rakelings langs de cockpit gestuurd door een handige boomoperator. Na enkele minuten zijn de tanks weer vol.
Onze Mirages landen voor een laatste maalOp de parallel- baan in Weelde parkeren de Mirages na hun laatste landing. Enkele Marchetti's zullen de piloten terugbrengen voor een volgen- de levering. De spotters kijken meewarig toe. Landing van Mirsip te WeeldeEen spiksplinter- nieuwe Mirsip landt te Weelde. Er worden ook enkele exemplaren opgeslagen. De Chileense luchtmacht zal weldra het volledige lot van 20 aankopen.
Een F16 verdwijnt in de loodsVanaf 16 maart 1994 vinden ook de F16's hun weg naar één van de 17 NAVO-loodsen te Weelde, die met een opper- vlakte van 100m bij 50m heel wat stockageruimte bieden. Laatste vergadering korpsoversten te BiersetEind november 1993 vergaderen we voor een laatste maal met onze korpsover- sten te Bierset. Binnen een goede maand zal er het geluid van de Mirage vervangen worden door dat van de A-109.