St.-Kristoffel Londerzeel

viaVIA: een terugblik  

29 mei 2010: we sluiten al een eerste werkjaar viaVIA af. We komen een laatste keer voor de vakantie samen. We gaan samen op ontdekkingstocht in de natuur en kijken in verwondering om ons heen. Tot slot vallen we stil bij een kapelletje en blikken we even terug op het afgelopen jaar. Aan welke ervaringen houden we een warm gevoel over? We danken voor de toffe groep, de vriendschapsband en de deugddoende ervaringen.

 

In het afgelopen schooljaar mochten we kennismaken met een veertigtal jongeren uit de parochies Sint-Genoveva, Sint-Amandus, Sint-Jozef en Sint-Kristoffel, die zich wel aangesproken voelden door de boodschap van Jezus en samen met andere jongeren wilden op weg gaan om te ontdekken wat die boodschap voor hen kan betekenen. Zij stapten mee in ons nieuwe project viaVIA. Een zestal keren zijn we samengekomen. In oktober gingen we op zoek naar de sleutels van vertrouwen; in november hebben we een aantal engelen ontmoet; in januari hebben we mogen ervaren dat samenwerken en delen het leven aangenamer maakt en dat God daar ook voor iets tussenzit; in maart hebben we kennis gemaakt met de problematiek van Bolivië; in mei zijn we met vele anderen jongeren samengekomen in Goot-Bijgaarden op de bemoedigingsdag ‘Receive the power’ en einde mei zijn we dan op ontdekkingstocht gegaan in de natuur.

 

In oktober hopen we hen terug te ontmoeten op onze eerste bijeenkomst van het nieuwe werkjaar. Samen ervaren, samen plezier maken, samen zoeken, samen vragen stellen, samen antwoorden bedenken, samen voelen, samen stilvallen, samen genieten, samen luisteren, samen lachen, samen bidden, samen verwonderd zijn, samen vieren, … Samen met deze jongeren willen we op weg gaan en onze eigen kleine weg (via) naast de grote weg van Jezus (VIA) leggen en zien waar Hij ons brengt. Misschien brengt die viaVIA ons wel naar een vormsel in 2013. Of alvast gewoon een jaartje verder …

   

Inge, Chris, Christina, Sandra en Mieke                

 

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
04/10/2010

www.londerzeel.tk