St.-Kristoffel Londerzeel

Brief van  Pater Joz. De Bauw

Vier jaar geleden werd Haïti getroffen door een zware aardbeving. Vanuit de parochie hebben wij Pater Joz. De Bauw financieel gesteund. Regelmatig stuurt hij een kort woordje, zo ook nu.

Morne-Rouge, Haïti, 8 december 2013.

Beste, van ganser harte wens ik u een VREDEVOL Kerstmis, een GELUKKIG NIEUWJAAR, een GOEDE GEZONDHEID en GODS ZEGEN voor het jaar 2014. Begin november reed ik met een Haïtiaanse en een Congolese Scheutist mee naar Port-au-Prince voor de jaarlijkse bijeenkomst van de Scheutisten die in Haïti verblijven. We zijn nog met 22 Scheutisten-missionarissen in Haïti: 8 Congolese, 5 Vlaamse, 4 Filipijnse, 4 Haïtiaanse en 1 Scheutist uit Tchaad. Het was juist één jaar geleden dat ik nog naar Port-au-Prince ging. Er is op één jaar tijd al veel veranderd. Van de 250 kilometer van Morne-Rouge naar Port-au-Prince zijn er al 200 kilometer opnieuw aangelegd of hersteld. We deden de afstand op iets minder dan 5 uur maar we moesten 2 keer doorheen de bergen rijden en omwille van de vele bochten en de smalle weg is het aangeraden om er niet te snel te rijden. In Port-au Prince is er van de aardbeving van 12 januari 2010 niet veel meer te zien. Het puin is opgeruimd en er werden al veel nieuwe gebouwen opgetrokken. Het presidentieel paleis, de kathedraal en enkele kerken zijn nog een teken van de aardbeving. Voor de mensen die in tentenkampen verbleven zijn veel huizen in de stad terug bewoonbaar gemaakt en buiten Port-au-Prince werden door de regering met buitenlandse hulp al duizenden sociale woningen gebouwd. Er verblijven nog altijd ongeveer 200.000 mensen in verschillende tentenkampen en ook voor hen is men bezig met het bouwen van woningen in de omgeving van Port-au-Prince. Het puin van onze 2 vernielde huizen is opgeruimd en nu is het wachten op officieel grondonderzoek en dan eerst kan er een plan opgemaakt worden om een huizencomplex te bouwen met bouwmaterialen die bestand zijn tegen een aardbeving van kracht 9. Alle Ministeries werken zeer goed op hun eigen terrein zoals onderwijs, gezondheid, landbouw, infrastuctuur enz. Stilaan maar zeker is er veel vooruitgang gemaakt op 1 jaar tijd. 

Beste heer en mevrouw, ik wens u het allerbeste toe met de hartelijke groeten van

Pater Joz. De Bauw Missionnaires de Scheut. 

Indien u ons financieel wilt blijven steunen en een fiscaal attest verlangt, dan moet u het bedrag van tenminste 40 (veertig) euro storten op bankrekening: 

IBAN: BE82 0000 9019 7468 – BIC-CODE: BPOTBEB1 op naam van Scheutontwikkelingsssamenwerking Brussel met vermelding: voor project 02.509.003 E.P.E.I. TERRIER-ROUGE. HA.  

Een fiscaal attest kan maar alleen gegeven worden aan personen die belasting moeten betalen. Indien u geen fiscaal attest wenst, dan moet uw gift van gelijk welk bedrag gestort worden op bankrekening:  

IBAN: BE65 2100 3906 6396 – BIC-CODE: GEBABEBB op naam van Missiehuis van Scheut – Brussel met vermelding: voor Pater Joz. De Bauw.Haïti.  

Postadres: Pater Joz. De Bauw. Missionnaires de Scheut. B.P. 19252 – HT-6112 PORT-AU-PRINCE HAITI. W.I. - Tel.509 3639 3980 –

 e-mail: jozdebauw@hotmail.com Dank u.  

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
07/01/2014

www.londerzeel.tk