St.-Kristoffel Londerzeel

FRANCISCUS VAN ASSISI 

Een vertelling door Jos Marien

Zaterdag 5 oktober 2013            20 uur

Altijd hebben mensen hun ervaringen aan elkaar doorverteld, en altijd opnieuw zullen mensen dat blijven doen. Rond de tafel met wat familie bijeen, bij het vallende duister rond een vuurtje op bivak, bij een pint in het café ... Als de sfeer goed is en de verbondenheid groot, komen bekende verhalen naar boven. Verhalen die betekenis hebben gegeven aan het gezamenlijke verleden, verhalen die men eigenlijk al kent. "Weet je nog ... !?" Mettertijd worden die verhalen sterker, mooier. Soms versmelten verschillende ervaringen al vertellend ongemerkt in elkaar. En soms komen de verhalen al eens op papier te staan, worden ze openbaar verteld of voorgelezen. Gezamenlijke herinnering die de toekomst zin geeft.

Zo werd in Franciscaanse bewegingen het verhaal van Franciscus van Assisi verteld en steeds weer opnieuw verteld. En werden er verhalen gedistilleerd die niet alleen over daar en toen gingen, maar over hoe mensen doorheen de tijd omgingen - omgaan - met elkaar, met de uitdagingen van de samenleving, met aarzelend of enthousiast geloof, met God.

Jos Mariën, gewezen stafmedewerker van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen en begeesterd verteller, brengt in de kerk van Steenhuffel een eenakter over die speciale man uit Umbrië in Italië. Een monoloog van anderhalf uur over Franciscus. Om een vleugje herinnering wakker te maken. Om een verrassend verhaal kleur te geven. Om een inspirerende man van onder het stof te halen. Om zichzelf en de toehoorder af en toe misschien eens in een spiegel te laten kijken.

Inkom: 5 euro (drankje inbegrepen) Gratis voor studenten 

Organisatie: Pastorale zone Londerzeel

Zaterdag 5 oktober 2013 20 uur Kerk Steenhuffel

 

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
01/10/2013

www.londerzeel.tk