St.-Kristoffel Londerzeel

Zaterdag 9 maart

Uitstap voor alleenstaanden

Pareltjes ontdekken in de buurt. Dat deden we vorig jaar in O.L.Vrouw Waver waar we de mooie wintertuin bezochten.

Dit jaar doen we dat opnieuw op zaterdag 9 maart. We spreken af in het station van Londerzeel en nemen de trein van 8.44 u.

Na een wandeling naar het centrum van Mechelen en een lekkere tas koffie worden we verwacht in de Koninklijke Manufactuur De Wit. Zij zijn vandaag wereldleider in de restauratie van oude wandtapijten uit museumcollecties. Zelf bezitten zij één van de meest prestigieuze privécollecties ter wereld en ze zijn gevestigd in een uniek historisch kader: de 15de eeuwse refuge van de abdij van Tongerlo in Mechelen. Wij krijgen er toelichting over het gebouw, de grote collectie, de oude en nieuwe wandtapijten en het conservatieproces. Deze rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Na de middag worden we om 14.00 u. alweer door een gids rondgeleid in “Het Zotte Kunstkabinet”. Een gans andere locatie, een gans ander onderwerp. De naam verwijst naar de thema’s van de kunstwerken: satirisch-moraliserend. In dit museum is immers gekozen voor werken van schilders van zotte thema’s. Werken uit de Zuidelijke Nederlanden van de jaren 1500-1650 zoals van Bosch en Breugel. Het huis zelf in de Katelijnestraat is altijd bewoond geweest door artistieke mensen. Ook door Mayken Verhulst, zelf kunstenares en schoonmoeder van P. Breugel de Oude. De rondleiding in dit ongewone museum duurt 1 uur.

Nadien is iedereen vrij om te shoppen, te wandelen, te degusteren, te . . .

Ga je graag mee? Geef een seintje aan Lutgart 052 30 18 33 en betaal 14 euro op rekening BE51-7995-5021-9162 van Femma Londerzeel, (voor 2 maart). Het treinticket, consumpties en eventuele maaltijden neemt iedereen voor zijn eigen rekening.

Ook andere geïnteresseerden kunnen mee, al is het aantal beperkt.

 

website Femma (KAV en Jong-KAV)

 

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
20/02/2013

www.londerzeel.tk