St.-Kristoffel Londerzeel

website KAV en Jong-KAV

Maandag 7 mei

Start fietsen

Gaat door iedere maandag vanaf de maand mei. Vertrek: Gildenhuis 19.30 u. (vanaf augustus 19.00 u.). Geniet van de mooie zomeravonden en fiets mee met KAV – Jong KAV.

Perfect voor de conditie en het goed humeur. Breng ook je partner mee en geniet samen van een heerlijke fietstocht in fijn gezelschap. We fietsen ongeveer 20 – 25 km met een gezellige drinkstop onderweg.

Deelname is gratis, de KAV-leden en hun inwonende gezinsleden zijn verzekerd. Aan nog-niet-leden wordt gevraagd om vooraf contact op te nemen met Ghislaine 052 30 33 25 of via de website.

dinsdag 8 mei

Kleine kinderen stellen grote vragen 

Waarom is dat kindje in mijn klas zwart ? Oma is dood, waar is ze nu ? Soms sta je versteld van de ontroerende, moeilijke of grappige vragen die kinderen stellen. Hun vragen zijn onderwerp van gesprek voor mama's en oma's. We delen onze ervaringen en zoeken samen een goede manier om met kinderen te praten. We worden ook uitgedaagd om met onszelf in gesprek te gaan over levensvragen. 

waar Gildenhuis St.Kristoffel, Gildestraat 21, 1840 Londerzeel 

wanneer di 08/05/12 van 20:00 tot 22:00 

prijs € 3 (Leden gratis, drankje inbegrepen) 

contact tel.: 052 30 18 33    De Ost Lutgart

 

maandag 14 + dinsdag 15 mei

Bloemschikken

Lente in een rechte lijn schikking

-1 rechthoekig of ovaal bakje of schaal,liefst niet breder dan 12 a 13 cm en niet te hoog
- veel stokjes in 3 lengtes (30cm + 14cm + 7cm) van cornus of  ander hout

- wilgenkatjes

- ranonkels,waxs flauwer,tulpen,niet te veel 5 a 6 stuks

oasis nat , potlood en papier, tas en vuilzak om afval mee te nemen

Sessie Datum Van Tot Lesgever Lokaal Status
4 14/05/2012 19:30 21:30   Chalet gemeente Gepland
4 15/05/2012 13:30 16:30   Chalet gemeente Gepland

donderdag 24 mei

Demonstratieles koken "bapas, lepelhapjes en verrines" 

Gasten verrassen met een feest aan kleuren en smaken. Vergeet dus de chips, de toastjes en serveer hapjes in kleine glaasjes. Noem ze verrines of serveer ze op lepels. De bapas zijn dan weer een combinatie van de Spaanse tapas en Belgisch bier. Alle hapjes presenteren mooi, kunnen op voorhand gemaakt worden en je kunt enorm variëren: een mousse, een slaatje, met vlees, vis of veggie. Dit wordt een succes bij je gasten. 

wie Jeanine Toelen 

waar Gildenhuis-St.Kristoffel, Gildestraat 21, 1840 Londerzeel 

wanneer do 24/05/12 van 13:30 tot 16:00, van 19:30 tot 22:00 

deelnameprijs: leden 5 euro, niet-leden 9 euro

Inschrijven voor 20 mei bij:

-An Doms: anneke.doms@gmail.com - tel.052 55 09 71 of bij

-Aline De Block: walter.selleslagh1@telenet.be - gsm 0479 77 29 36

 

Zaterdag 26 mei

‘kijken naar kunst’ in het Middelheimpark

Adri Vanglabbeek leerde ons op een avond in 2010 naar kunst kijken. Een jaar later gingen we met hem op stap in Antwerpen en ontdekten het schitterende Museum Mayer Van Den Bergh.

Nu, op zaterdag 26 mei eerstkomend hebben we met hem een afspraak aan het kasteel van het Middelheimpark. Het unieke openluchtmuseum, één van de drukst bezochte musea van Antwerpen, is een combinatie van een prachtig park, een befaamde collectie beeldhouwkunst en verrassende tentoonstellingen. Juist op die dag is de plechtige feestelijke heropening gepland.

Het Middelheim: dat is genieten van kunst en groen – flaneren - je verbazen en bewonderen. . . en dat gaan wij ook doen!

Om 11.00 u. ontmoeten we elkaar in het cafetaria van het museum. Na een koffietje beginnen we aan de rondleiding. We nemen zeker een pauze en wandelen in de namiddag verder onder de leiding van Adri.

Afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers gaan we ofwel met de trein tot Berchem/station en daarna met bus nr 21 tot aan de halte Middelheimlaan – ofwel spreken we af om te carpoolen.

Wil je mee? Geef dan vlug een seintje aan Lutgart tel.052 30 18 33 of mail lutdeost@yahoo.com - Geef ook aan of je eventueel zelf wil rijden.

De prijs? Het vervoer, de lunch en de eventuele andere consummaties regelen we de dag zelf ter plaatse.

 

Pinkstermaandag 28 mei

Fietstocht

Vertrek Gildenhuis Londerzeel om 13.30 u. – via Ramsdonk, Kapelle-op-den-Bos naar Sas. Daar start de 8 van Zemst. Via Humbeek naar Zemst-Bos – Eppegem. Hier wordt de eerste stop gehouden. Vervolgens naar Weerde, langs het Grote Meer tot in Zemst. Naar het jaagpad en langs de Zenne naar de putten van Hombeek en zo naar Zemst-Laar, Boskant, Oxdonk, Kapelle-op- den-Bos. Er is ook nog een stop in Zemst-Laar of Crèmerie Boskant.

Gelieve je te voorzien van een fluo-vestje en er voor te zorgen dat je fiets in orde is. Wil ook voldoende drinken meebrengen en eventueel iets om te eten. Deelname gratis voor leden, inschrijven niet nodig. Leden en inwonende gezinsleden zijn verzekerd. Aan niet-leden wordt gevraagd vooraf contact op te nemen met Ghislaine 052 30 33 25. Bezoek ook onze website www.kav.be/Londerzeel

 

Dinsdag 29 mei

Kernvergadering juni

We starten onze kernvergadering uitzonderlijk om 18.45 u. met de verdeling van de nieuwsbrieven aan de kernleden en het geven van de info - daarna gaan we de sportieve toer op met de Pluimennestwandeling.

Pluimennestwandeling

Om 19.30 u. stipt vertrekken we vanuit het Gildenhuis voor deze wandeling. De ‘Pluimennest’ is het hoogste punt van Londerzeel. Het wandelpad dat 9 km. lang is, werd in 2007 voor het eerst ingewandeld. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we de wandeling ook inkorten.

Onderweg is een traktatie voorzien. Iedereen is welkom! Ook bij regenweer gaan we ervoor. . . dus: pas je kledij en je schoeisel aan!

Bezoek ook onze website www.kav.be/Londerzeel.  

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
16/05/2012

www.londerzeel.tk