St.-Kristoffel Londerzeel

website KAV en Jong-KAV

maandag 2 april en dinsdag 10 april (eerste les was op 27 mrt)

“Feestelijke koekjes en cupcakes”

Mmm. . .maak zelf je mooiste en lekkerste cupcakes!

Tijdens deze cursus geraak je vertrouwd met heel wat basisbereidingen van allerlei cakevariaties, vullingen en decoratiemogelijkheden - je leert allerlei afwerkingslagen aanbrengen, maar ook leuke figuurtjes maken. Je zult ook vlug merken dat cupcakes decoreren helemaal niet moeilijk is en dat het al vlug aanzet tot nieuwe creaties.

Afspraak om 19.30 u. in het Gildenhuis. Prijs excl. materiaal: 6 euro per les voor de leden, 9 euro per les voor niet-leden. Cursus van 3x3 uur. Inschrijving is definitief na betaling (ten laatste tegen 23 maart) voor het gekozen aantal lessen. Aantal inschrijvingen beperkt tot 20 personen per les.

Inschrijven of info bij Sigrid Govers gsm 0497 55 26 39, e-mail londerzeeljongkav@gmail.com

 

dinsdag 3 april

Moderne omgangsvormen

Hoe organiseer je een feestje? Wat als je een cadeau krijgt dat je niet mooi vindt? Wat trek je aan bij welke gelegenheid? Hoe gedraag je je aan tafel? Hoe schrijf je een mail of twitter je in deze snelle communicatietijd? En wat als je gsm plots rinkelt in een vergadering?
Deze activiteit brengt duidelijkheid in al deze situaties. We leiden je doorheen de belangrijkste thema’s van de moderne etiquette en houden halt bij de speciale momenten (van geboorte tot overlijden) in het leven. 
Een belangrijk uitgangspunt is de eigen lichaamstaal en kleding. Een positieve en gepaste houding is immers heel belangrijk en geeft ons heel wat zelfvertrouwen. 

Gildenhuis van 20 tot 22 uur. Iedereen is welkom. Niet-leden betalen 3 euro.

Kernvergadering

De kernleden worden verwacht om 19.00 u. voor het afhalen van de nieuwsbrieven en om 19.30 u. worden de mededelingen gedaan.

 

maandag 16 en dinsdag 17 april

Bloemschikken - “Lente in een rechte lijn schikking”

geniet van de lente en haal haar in huis met dit bloemstuk van KAV-Jong-KAV

Benodigdheden: 1 rechthoekig of ovaal bakje of schaal, liefst niet breder dan 12 à 13 cm en niet te hoog - veel stokjes in 3 lengtes (30cm + 14cm + 7cm) van cornus of ander hout - wilgenkatjes - ranonkels, waxs flower, tulpen, niet te veel 5 à

6 stuks - oasis nat - potlood en papier - koffietas en vuilzak om afval mee te nemen.

Waar en wanneer: chalet van de gemeente – Holle Eikstraat, 1 – maandag om 19.30 u. en dinsdag om 13.30 u.

Info Greta Sarens tel. 052 30 38 98 of www.kav.be/Londerzeel

 

Donderdag 19 april

Lentereis – Floriade 2012- World Horticultural Expo

De Floriade is de officieel erkende Wereldtuinbouwtentoonstelling, die slechts om de 10 jaar in Nederland wordt georganiseerd. Dit jaar vindt de editie plaats in Venlo. Het park bestaat uit 5 unieke werelden waar ’s werelds mooiste tuinen en paviljoenen te bewonderen zijn, adembenemende tuinen en spannende attracties. Bezoekers kunnen vanuit een kabelbaan genieten van een uniek panorama over het ganse park. Er zijn dagelijks culturele programma’s vol muziek, dans en theater uit de hele wereld. Floriade 2012 is een uniek en onvergetelijk dagje uit.

Vertrek: 08.00 u. Heldenplein. Via Antwerpen en Eindhoven rechtstreeks naar Venlo. Ganse dag vrij bezoek aan deze mondiale Floriade. Vrije lunch in één van de vele restaurants in het park of eigen picknick!

Prijs: 43 euro - inbegrepen autocarreis en inkom Floriade. Ook inwonende gezinsleden zijn welkom.

Inschrijven: via bankrek. BE 51-7995-5021-9162 of bij Simone Verbelen, Klein Holland 7A 101, Tel. 052 30 20 86 – gsm 0476 93 69 81. In te schrijven tot 3 april of tot volzetting bus.

Maandagen 23 en 30 april

om 19.00 u.: “juwelen maken”- herinnering

Info bij Sigrid Govers gsm 0497 55 26 39 - londerzeeljongkav@gmail.com

Dinsdag 24 april

Fietsen - voorbereidende vergadering

We komen samen om 19.30 u. in het Gildenhuis (café) om de fietsroutes te bepalen. We zullen eveneens afspreken voor de fietsnamiddagen en de volledige dagen waarop er zal gefietst worden. Al degenen die een aantal keren kop willen rijden worden hartelijk uitgenodigd. Ook de geïnteresseerde partners worden uitgenodigd. Uw aanwezigheid is een stimulans om er een mooi fietsseizoen van te maken. Hartelijk dank.

Donderdag 26 april

Feestelijk geschikt met Rita

Schikken met roosjes is steeds feestelijk. Met een knipoog naar de komende communiefeestjes of gewoon om uw woonkamer op te fleuren, roosjes zijn door iedereen geliefd. Tijdens deze les schikken we roosjes in een groen jasje, een eenvoudige techniek die je nadien voor andere creaties kan gebruiken.

Meebrengen: vod, tafelbeschermer, snoeischaar, schaar, kniptangetje en natuurlijk enkele creatieve handjes.

Aanvang: 19.30 u. in het Gildenhuis - Inschrijven voor 21 april bij Anne De Doncker 0486 06 80 44 - Deelnameprijs: leden ± 18 euro - niet-leden ± 25 euro (volgens de benodigdheden).

 

 

Bezoek ook onze website www.kav.be/Londerzeel.

 

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
13/04/2012

www.londerzeel.tk