St.-Kristoffel Londerzeel

2014

PAROCHIEFEESTEN 

Onze parochiefeesten gaan dit jaar door in het weekend van 13 en 14 september. We starten met een nieuwe formule. Het menu-aanbod is iets beperkter maar we behouden onze succesnummers: rundstong in madeirasaus, vol-au-vent en onze overheerlijke Noorse visschotel. 

We hebben ook een nieuwe bestemming gegeven aan de opbrengsten. Een deel wordt toegekend aan Welzijnsschakel Londerzeel, een deel aan de jeugdbewegingen voor sociale doeleinden. Op die manier willen we de jonge mensen betrekken bij het feest van de parochie. 

Hou deze datum alvast vrij in uw agenda. Wij hopen u daar te mogen ontmoeten voor een gezellige babbel en lekker eten! Rita Storme (verantwoordelijke parochiefeesten)

 

augustus 1914

De vierdaagse terugtocht van een uitgeput, maar niet verslagen Belgisch leger werd honderd jaar later historisch gereconstrueerd en herbeleefd. Zaterdag 16 augustus legde de colonne het traject Imde - Merchtem - Londerzeel - Fort van Liezele af. De groep hield onder grote belangstelling een tussenstop op domein De Burcht in Londerzeel. (Het Nieuwsblad)

meer foto's

VOERTUIGENZEGENING 

ZONDAG 3 AUGUSTUS 

Traditiegetrouw richt de Broederschap Sint-Kristoffel het eerste weekend van augustus de voertuigenzegening in. Dit is een fenomeen dat enig en uniek is in onze regio! 

Wij verwelkomen iedereen graag op zondag 3 augustus om 10.35 u., na de viering van 10.00 u. 

De bedevaart is bestemd voor alle personenwagens, vrachtwagens, tractoren, oldtimers, moto's, fietsen, kinderwagens,. . . De zegening zal plaatsvinden van op de pui van het gemeentehuis, Markt, 1. 

Ub2 Big Band verzorgt de muzikale omlijsting. Zij openen de bedevaart, doorheen de Dorpstraat, Kerkstraat en vervolgen aan de Sint- Kristoffelkerk. De Chirojongens en -meisjes verkopen gadgets op de omloop, alsook aan de kerkdeur. Financiële bijdragen zijn steeds welkom. De bijdragen worden besteed aan de verfraaiing van de kerk. 

Rekeningnummer BE70 4380 1463 8125. 

Omloop: Polderstraat, Linde, Molenstraat, Dorpstraat, Kerkstraat Mechelsestraat, Kerkstraat Van Esbroeckstraat, Meerstraat, Dorpstraat, Kerkstraat 

Ontbinding via Brusselsestraat 

Vragen en suggesties zijn steeds welkom bij het bestuur: 

Jeroen Eeckelaers, Chris April, Francine Deheyder, Christine De Smedt - Brusselsestraat 27 - gsm 0475 43 14 93

 

V.Z.W. DE BURCHT 

zoekt voor onderhoud van het domein, aan een redelijke vergoeding (onbelast), een vrijwilliger en dit voor ongeveer 10 uur per week (uren zijn vrij te kiezen). 

Neem contact via het nummer 052 30 58 75 en vraag naar Dirk Delsin.

www.vzwdeburcht.be

 

PERMANENTIE IN DE PASTORIE

De pastorie op Burcht 1 zal gesloten zijn van 1 tot en met 27 juli. 

Er zal tijdens die periode geen permanentie zijn.

 

DANKJEWEL-WOORDJE

Het Femma etentje is weer voorbij. Een heel stel gemotiveerde vrijwilligers werkten op zaterdag 14 juni naarstig om de zaal van het Gildenhuis gezellig te maken. Op zondag 15 juni kwamen daar weer andere mensen bij om schotels klaar te maken, op te dienen, af te ruimen, dranken rond te dragen, desserten te maken enz. En natuurlijk was er ook de afwas en de opkuis. . . Maar het loonde de moeite! De zaal liep goed vol, het eten was lekker en de sfeer opperbest. Het deed deugd te zien dat mensen mekaar graag terugzagen, lang tafelden en keuvelden over koetjes en kalfjes. Gemeenschap vormen noemen ze dat zeker? Dat is wat Femma wil doen en zijn: een open beweging waar iedereen welkom is en waar ontmoeting en vriendschap op de eerste plaats komen.

En dan onze prijsvraag. De ‘étagère’ gevuld met mooie bloemstukjes woog exact 3kg120. En Jan Geeroms uit de Polderstraat was er ‘boenk op’! Proficiat hoor! De schiftingsvraag was dus helemaal niet nodig geweest. Ondertussen heeft Jan zijn prijs al ontvangen.

Wij willen iedereen oprecht bedanken: alle helpers – maar ook alle mensen die kwamen eten. Zonder hen geen centen in de kas. . . en we gaan ze nodig hebben want volgend jaar bestaan we 75 jaar. Het wordt een feestjaar. En dat zal iedereen geweten hebben!!!

Het bestuur

 

EERSTE COMMUNIE 2015 

De ouders van de kindjes, geboren in 2007, werden uitgenodigd op de ouderavond van 12 juni in het Gildenhuis. 

De brief werd meegegeven langs de scholen.

Hiernaast de communicanten van 2014

meer foto's hier

BROEDERLIJK DELEN 

De totaalsom dit jaar (huis-aan-huis, koffiestop, omhalingen in de kerk) bedraagt 8.719,28 euro. 

Dank aan alle vrijwilligers en de milde schenkers

 

 

 

 

DANK

De kerk en de Bergkapel lagen er weer netjes bij, de vele vieringen van de Goede Week waren sfeervol, Broederlijk Delen verliep vlot, de kaartjes met de palmtakjes verzorgd...

Wij willen alle mensen die zich op een of andere manier hebben ingezet hartelijk danken.

de Parochieploeg

 

PALMTAKJES EN WIJWATER

Vanaf dinsdag 23 april kan je potjes wijwater en palmtakjes meenemen.

 

       

VASTEN EN BROEDERLIJK DELEN in SINT-KRISTOFFEL

Op woensdag 5 maart begon de vasten. Het is een intense tijd, vol kansen om in je leven de ramen open te gooien, om nieuwe horizonten en wereldwijde buren te ontdekken. 40 dagen lang geeft de vastenkalender van Broederlijk Delen daarbij een duwtje in de rug, met onderwerpen waar je niet onverschillig bij blijft.

De kalender kost 2,50 euro en is beschikbaar aan de uitgang van de kerk.

Alle eucharistie- en gebedsvieringen volgen tijdens de vasten de liturgische suggesties van Broederlijk Delen. Vooral de eucharistie en de homilie van 22 maart gaan over Broederlijk Delen.

Informatie-avond op dinsdag 11 maart

U bent allen uitgenodigd op een gezellig samenzijn om 19.30 u. in het Gildenhuis. Na een lekkere pannenkoek volgt eerst wat informatie over het Federatieblad, nieuws uit de Parochieploeg, en de voorstelling van het thema van Broederlijk Delen. De prachtige film toont ons hoe groepen mensen in het Zuiden hun eigen plannen uitvoeren en welke ondersteuning zij van Broederlijk Delen ontvangen.

Daarna wordt het verloop van de huis-aan-huis omhaling uitvoerig besproken, en ten slotte worden de omslagen voor die omhaling verdeeld.

Vooral de Medewerkers van Br.Delen, Federatieblad en Parochieploeg worden op deze avond verwacht, maar iedereen is van harte welkom.

Op vrijdag 14 maart hebben wij voor het achtste jaar op rij een koffiestop georganiseerd aan de ingang van Colruyt-Londerzeel. Van 10.00 u. tot 19.00 u. nodigden vrijwilligers de Colruyt-klanten uit voor een tas koffie, thee, of fruitsap en versnaperingen en zij boden hen eveneens een kleine informatiefolder aan. De opbrengst van 390,13 euro was een record. Dank aan iedereen voor de bijdrage, maar vooral aan alle vrijwilligers die weer op post waren.

Tijdens het weekend van 22 maart worden de omslagen voor de huis-aan-huis omhaling verdeeld, en tijdens het weekend van 28 tot 31 maart ingezameld.

De 2e omhaling gaat door in de kerk, met Pasen, op 19 en 20 april.

 

 

 

GEZINSVIERING EN KINDERZEGEN

Op zondag 2 februari vieren wij Lichtmis.

In de viering van 10.00 u. nodigen wij alle ouders met hun dopelingen van vorig jaar uit voor de kinderzegen.

Ook alle kinderen van de gezinsviering zijn uitgenodigd.

 

GEZINSPAASKAARS

Wij bieden iedereen de gelegenheid om een paaskaars voor thuis aan te kopen. 

De prijzen schommelen tussen 18 euro voor een kaars van 20 cm tot 75 euro voor een kaars van 40 cm. 

De kaarsen kan je bestellen voor en na de viering in de sacristie of op dinsdag van 9.30 u. tot 12.00 u. en donderdag van 16.30 u. tot 18.00 u. in de pastorie bij de koster.

 

WELZIJNSSCHAKELS 

Mensen in armoede hebben vaak nood aan een babbel. Vrijwilligers van Welzijnsschakels nodigen u uit elke 1ste en 3de woensdag van de maand van 9.00 u. tot 11.30 u. in de pastorie voor een tas koffie of thee. 

Op zondag 19 januari 2014 wordt in het Gildenhuis een pannenkoeken- en oliebollenslag gehouden om de werking van de groep te ondersteunen.

 

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
12/11/2015

www.londerzeel.tk