St.-Kristoffel Londerzeel

Parochienieuws 2012

 

SOEP OP DE STOEP 

37 liter soep werd op 4 december verdeeld. 

De vrijwillige bijdrage bracht ruim 250 euro op. 

Wij danken iedereen die op deze manier Welzijnszorg steunde.

De actie zit er alweer op en het geld is geteld en gestort! Bedankt voor jullie inzet. Ook aan de KLJ die er voor de eerste maal bij waren.

Dit jaar hebben een aantal medewerkers definitief afgehaakt. Dit vertaalt zich in een mindere opbrengst tegenover vorig jaar. Niet te min werd er nog een mooi bedrag opgehaald.

Londerzeel:            2311,29

Sint-Jozef:                493,43 

Malderen:              1610,03 

Steenhuffel:             887,56

Algemeen totaal: € 5302,31 tegenover € 6369,93 in 2011.

Hopelijk kunnen we volgend jaar terug op jullie medewerking rekenen!

Geef een seintje als je meer wil weten

Ria De Donder namens de werkgroep 11.11.11

 

VIRGO SAPIENS, 1837-2012 

 175 jaar onderwijs en opvoeding van de Ursulinen in Londerzeel en Vlaams-Brabant 

Naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Virgo Sapiens in Londerzeel verschijnt er een boek over de geschiedenis van de school, met verhalen van leerlingen en leerkrachten, van zusters en oversten, van rectoren en van de geestelijke overheid. Via vele opmerkelijke anekdotes, persoonlijke herinneringen, onuitgegeven documenten en foto's uit het archief van het klooster en de school wordt het verleden opnieuw tot leven gewekt. 

Het boek wordt uitgegeven door Virgo Plus, de vereniging van oud-leerkrachten van Virgo Sapiens en de Heemkundige Kring Sint-Kristoffel van Londerzeel. Dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Londerzeel kan het boek worden aangeboden aan de prijs van 25 euro. Wie vooraf intekent, ten laatste op 25 november 2012, betaalt slechts 20 euro 

Intekenen kan hier

 

PAROCHIEFEESTEN 

BEDANKT!! 

De parochiefeesten waren, ondanks een lagere opkomst dan vorig jaar, toch een succes. De sfeer was zeer warm en de mensen hebben genoten van een gezellige babbel en van het lekker eten. Wij danken dan ook alle mensen die ons financieel gesteund hebben door hun aanwezigheid maar we danken ook zeer hartelijk alle mensen die daadwerkelijk komen helpen zijn en zo hebben bijgedragen tot het goede verloop van onze jaarlijkse parochiefeesten. Afspraak voor volgend jaar op 9 en 10 november voor een vernieuwde uitgave! 

Rita Storme, verantwoordelijke parochiefeesten

 

Abonnement op Kerk en Leven al vernieuwd? 

De dekenale bladzijden van Kerk & Leven zijn een belangrijk medium voor parochieopbouw. Op deze bladzijden lezen mensen hoe in de eigen parochie/dekenaat geloof zichtbaar wordt. Het is een getuige van onze levende gemeenschap! Naast het nieuws uit ons dekenaat is er dan nog nieuws uit ons bisdom, interdiocesaan nieuws en nieuws uit de rest van de wereld.

Meer info over abonnering.

Zeker doen voor 15 november!

 

Een Londerzeelse 100-jarige in het verre oosten…

Naar aanleiding van zijn 100 ste verjaardag op 6 oktober laatstleden, stuurde pater Jaak Van Assche ons een brief + foto.

U kan deze brief openen door hier te klikken

 

Meer informatie over het leven van Jaak kan u hier lezen

KRUISJES 

Familieleden van overledenen van oktober vorig jaar tot 1 oktober 2012, die het kruisje nog niet hebben ontvangen, kunnen het komen afhalen op dinsdagvoormiddag of voor en na een viering. 

Het ligt tot eind november op het Maria-altaar. 

Je kan ook steeds terecht bij Janin tel.052 30 55 19.

 

 

Eerste communie: GEVRAAGD 

Alle ouders van de kinderen die in aanmerking komen voor de eerste communie hadden een uitnodiging ontvangen voor de ouderavond van 9 oktober. Een 50-tal ouders waren aanwezig. Na een uiteenzetting over gelovig opvoeden in het gezin en de school werden praktische zaken i.v.m. de eerste communie en de voorbereiding ervan besproken. 

10 mensen gaven zich op om catechese te geven en de kinderen te begeleiden naar deze mooie dag toe. De parochieploeg dankt deze mensen. 

Toch zijn wij nog op zoek naar een verantwoordelijke (contactpersoon) die deze taak enkele jaren op zich wil nemen. Op die manier kan er continuïteit blijven. Alle inlichtingen kan je bekomen bij Janin 052 30 55 19.

meer info

 

Parochiefeesten :HELPERS GEZOCHT!

Op zaterdag 10 en zondag 11 november vieren wij onze jaarlijkse parochiefeesten. We zijn op zoek naar helpende handen. 

Wie kan zich één van die dagen vrij maken om een paar uur te komen helpen in het Gildenhuis? 

Neem gerust contact op met Rita Storme (echtgenote Luc Barbaix) op het nummer 052 30 20 36 of 0473 35 02 44. Alvast bedankt!

Houd deze datum vrij en kom genieten van een heerlijke maaltijd in een gezellige en familiale sfeer in het Gildenhuis!

Op zaterdag van 18.00 u. tot 22.00 u. 

Op zondag van 11.00 u. tot 15.00 u. en tot 16.00 u. pannenkoeken!

Eucharistieviering op dinsdagen 

Oud-pastoor Louis Vervloet stopt met het voorgaan in de viering van dinsdag. Wij danken hem voor de jarenlange trouwe dienst. 

De parochieploeg vindt het belangrijk dat de liturgische viering op dinsdag om 09.00 u. kan behouden blijven.

Voortaan zullen Janin, Rita en Rudy afwisselend in de gebedsdiensten voorgaan.

FEMMA 

KAV heet voortaan FEMMA Ja, Femma is de nieuwe naam van KAV. De parochieploeg was zo vriendelijk om alle verenigingen uit te nodigen om hun nieuw jaarthema te belichten. We hebben dat graag gedaan en daaraan meteen ook wat uitleg gekoppeld over onze nieuwe naam FEMMA. Want beiden vullen elkaar perfect aan.

Eerst de naam FEMMA. Het is géén letterwoord, de letters hebben dus geen speciale betekenis. Alle leden hebben gedurende enkele maanden de tijd gehad om een naam in te zenden. Dit is ook gebeurd, en uit de vele inzendingen werden een 100 tal namen weerhouden. Verder werd dan, door steeds verschillende groepen mensen, geselecteerd tot er 10 en uiteindelijk 3 namen overbleven. 

lees verder

Startviering

Op zondag 16 september zijn wij officieel gestart in de viering van 10.00 u. met het nieuwe werkjaar.

Elke vereniging was uitgenodigd om in 't kort hun thema van het nieuwe werkjaar voor te stellen.

Na de viering konden we napraten bij een hapje en een glaasje.

 

meer foto's

VOERTUIGENWIJDING LONDERZEEL SINT KRISTOFFEL

Zaterdag 4 en Zondag 5 augustus

Traditiegetrouw richt de Broederschap Sint Kristoffel het eerste weekend van augustus de voertuigenwijding in. Dit is een fenomeen dat enig en uniek is in onze regio!

De bedevaart is bestemd voor alle personenwagens, vrachtwagens, tractoren, oldtimers, moto’s, fietsen, kinderwagens,. . . De zegening zal plaatsvinden van op de pui van het gemeentehuis, Markt 1.

Op zaterdag 4 augustus gaat de wijding door na de mis van 18.00 u., dus ongeveer rond 18.35 u.

Zondag 5 augustus na de mis van 10.00 u., dus rond 10.35 u. De opening van deze bedevaart wordt verzorgd door UB2, de Union Big Band. Zij zorgen tevens voor de muzikale omlijsting tijdens de wijding, voor de Sint Kristoffelkerk. De chirojongens en –meisjes verkopen gadgets op de omloop, alsook aan de kerkdeur.

Financiële bijdragen zijn steeds welkom. Dit jaar zullen we een nieuwe geluidsinstallatie aankopen voor de kerk - Rekeningnummer BE70 4380 1463 8125.

Omloop:

- Polderstraat, Linde, Molenstraat, Dorpsstraat, Kerkstraat

- Mechelsestraat, Kerkstraat

- Van Esbroeckstraat, Meerstraat, Dorpsstraat, Kerkstraat

- Ontbinding enkel via Brusselsestraat.

Vragen en suggesties steeds welkom.

Het bestuur,

Jeroen Eeckelaers, Chris April, Francine Deheyder, Annie Kiekens, Christine De Smedt  

 

 

voetgangersbedevaart

Na een korte zegening in de Sint Kristoffelkerk vertrokken 66 moedigen op 22 juni al zingend en al biddend de nacht in op weg naar Scherpenheuvel voor de 168ste voetgangersbedevaart

 

meer foto's (Het Nieuwsblad)

Etentje Vaderdag

Op zondag 10 juni 2012 hielden we ons KAV etentje ten voordele van onze activiteiten. 

Alle vaders werden verwend met een gratis pintje ter gelegenheid van vaderdag. Ook de suikerbonen, die aan alle aanwezigen aangeboden werden ter gelegenheid van onze nieuwe naam FEMMA, vielen bijzonder in de smaak. 

De gratis tombola, de orchidee, werd gewonnen door Marie Louise Cleymans, die het juiste gewicht van 1,678 kg raadde. Proficiat Marie Louise !

meer foto's

Eerste communie 2012

Op 17 mei vierden 64 communicantjes hun eerste communie.

Proficiat aan heel de ploeg en alle ouders en familie.

 

meer foto's

HERNIEUWING DOOPBELOFTEN 2012

Op zondag 13 mei, hebben 43 elf- twaalfjarigen uit onze parochie hun doopbeloften hernieuwd tijdens hun zendingsviering.

Samen met hun catechisten Mia Slachmuylders, Christine De Smedt, Ilse Van Mensel, Elly De Neef, Ludo De Groef, Julia Briers en Tamara Van den Bossche gingen zij een heel jaar aan de slag rond het thema: “We go for God”. Tijdens de lesjes werd gewerkt rond verbondenheid – water - samen vieren – parochie – kruisweg - inzet en dienstbaarheid.

lees meer

Paasschoonmaak

Er is weer hard gepoetst in de kerk. Ze ziet er weer op haar paasbest uit!

Proficiat en dank aan alle vlijtige handen die meegewerkt hebben! 

We konden rekenen op een ploeg van 15 vrijwilligers die een hele dag vrij gemaakt hebben om te boenen, te schuren, te stoffen . . .

Echt bedankt vanwege de parochieploeg, de koster en zijn vaste kuisploeg.

 

BROEDERLIJK DELEN

De huis-aan-huis omhaling in onze parochie, tijdens het weekend van 18 maart, heeft niet minder dan 8.232 euro opgebracht. Dit is 525 euro meer dan in 2011, een zeer mooi bedrag in deze moeilijke economische tijd.

Wij danken oprecht alle milde schenkers, en de 70 vrijwilligers die de omhaling hebben gedaan. De 2e omhaling heeft plaats op 8 april, met Pasen, in de kerk en in het rusthuis.

 

Eerste communie naamopgave

64 kinderen hebben op zondag 25 maart hun naam uitgesproken om op 17 mei de eerste communie te ontvangen.

We willen hen graag bedanken omdat ze er samen met  al hun begeleiders  zo'n mooie viering van maakten.

 

meer info

KINDERZEGEN

De ouders met de kindjes die vorig jaar gedoopt zijn werden uitgenodigd voor de kinderzegen in de kerk.

Zij die niet aanwezig waren kunnen het beschermengeltje van hun kindje nog komen afhalen alle dinsdagvoormiddagen en voor en na de weekendvieringen.

We  hebben de engeltjes onderaan de doopplaat gehangen, achteraan in de kerk. Neem het gerust mee.

bekijk ook de foto's

VRIJWILLIGERSFEEST

78 mensen zijn ingegaan op de uitnodiging voor het vrijwilligersfeest op 26 januari

Bij brood en kaas en een glaasje wijn was het gezellig om samen te zijn.

Dank aan de opruimers en afwassers, waardoor alles netjes werd achtergelaten!

 

Haiti twee jaar later

Via pater Joz de Bauw kregen we volgende beelden van de situatie in het land. Soms hartverscheurend, soms ontroerend mooi.

Klik hier voor een link naar de powerpoint

 

Lees ook nog eens de  brief van vorig jaar als u nog financieel wil steunen

EEN PROFICIAT

Maria Van Muylder van de vzw VPW Londerzeel ontving van de inspectie van het agentschap voor Voedselveiligheid een dikke proficiat voor het in orde zijn van de keuken van het Gildenhuis.

Proficiat aan Maria en haar ganse ploeg.

Pater Jaak Van Assche (99 jaar ondertussen!) stuurde ons zijn kerstwensen vanuit Nibuno Japan

lees de brief

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
13/10/2013

www.londerzeel.tk