St.-Kristoffel Londerzeel

 

 

 

 

 

 

 

 

Vormingsavond voor ouders-grootouders met kinderen uit het 1e tot 3e leerjaar

Dood zijn, duurt dat lang? Hoe ziet de hemel eruit? Bestaat God echt?

U als ouder (of grootouder) wordt al wel eens geconfronteerd met dit soort vragen. Wat moet u daarmee? Gooit u het hulpeloos over een andere boeg of …

In 'Lievehemel!' worden mensen aangemoedigd om die vragen niet uit de weg te gaan, maar om eerlijk en oprecht met hun kind over geloof te spreken.

'Lievehemel!' is geen theoretisch maar een creatief en interactief programma met getuigenissen, groepsgesprek, interviews met deskundigen, beeld en muziek.

De federatie Londerzeel nodigt u van harte uit op dinsdag 22 februari om 20 uur in het Gildenhuis te Londerzeel.

meer uitleg:

Kinderen stellen wel eens vragen waarvan je staat te kijken. Ook over God, schepping, leven en dood. Wat moet je met zo'n vraag?

In dit programma staat de spirituele dimensie van de mens centraal. De deelnemers komen tot het besef dat die dimensie net zo belangrijk is als de fysische, mentale en sociale dimensie. Voor de spirituele groei van kinderen is het dus van groot belang dat ze een antwoord krijgen op hun vragen over God en geloof. 'Kunnen we die vragen van onze kinderen

wel beantwoorden?' en: 'Willen we dat wel?' Dat is de spontane reactie van veel ouders, grootouders en leerkrachten. Zij worden immers geconfronteerd met hun eigen geloof, twijfels en ongeloof. Samen met de deelnemers zoeken we een houvast om toch te kunnen ingaan op de spirituele honger van het kind.

We starten met een videomontage waarin geloofsvragen van kinderen gepresenteerd worden. In kleine groepjes laten we de deelnemers vertellen over de vragen waarmee ze zelf geconfronteerd worden. Uit interviews met deskundigen, zoals professor Adriaenssens, leren we dat die vragen normaal zijn, dat ze passen in de ontwikkeling van een kind en dat het belangrijk is om er eerlijk op in te gaan. Vervolgens tonen we getuigenissen van verschillende mensen over hun reacties op kindervragen. En in een aansluitend groepsgesprek kunnen de deelnemers met elkaar praten over wat hen hierin treft. Ten slotte wijzen we de weg naar goed materiaal dat mensen kan helpen om onbevangen en vrij met kinderen over God te spreken.

Dit programma richt zich tot ouders en grootouders van jonge kinderen, leerkrachten basisonderwijs en opvoeders.

De federatie Londerzeel nodigt u van harte uit op hun vormingsavond ‘lievehemel!’

dinsdag 22 februari om 20 uur

Gildenhuis Londerzeel

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
29/12/2011

www.londerzeel.tk