St.-Kristoffel Londerzeel

Zaterdag 17 december

Iedereen-mee-wandeling te Mechelen – Armoede vroeger en nu

De KWB-afdelingen van Londerzeel organiseren een begeleide wandeling in het centrum van Mechelen. Hiermee pikken wij in op het centraal jaarthema van het ACW “Iedereen-mee”.

De gids laat ons een mooi stukje van Mechelen zien, gespekt met verhalen, die echter niet altijd even mooi zijn. Deze historische wandeling leidt je langs plekken waarbij zowel armoede vroeger en nu belicht wordt. Wat met gezondheidszorg? Opleiding? Vorming? Werk? Welke rol speelden ambachten en werkgevers? Waar kon en kan men terecht voor ondersteuning? Welke verhalen speelden zich af achter de historische gevels? Ontdek meer over pandjeshuizen en volkswijken en “den openbare onderstand”.

Wij zijn er van overtuigd dat je Mechelen zeker zo nog nooit bekeken hebt, zelfs als je een aantal historische wandelingen met een gids al hebt meegemaakt.

Na deze wandeling bezoeken wij het “'t Sociaal Profijtje”. Dit is een sociale kruidenier waar kansarmen tegen zeer schappelijke prijzen basis voedingsproducten kunnen aankopen. Bij een tas koffie zal een vrijwilliger de werking van de sociale kruidenier toelichten.

KAV sluit aan bij de wandeling van KWB Londerzeel, zoals deze hierboven beschreven werd. Solidariteit en de noden van je medemens aanvoelen, het zijn de basisprincipes van een betere samenleving. Niet enkel in de kersttijd, maar gans het jaar zouden we hiervan werk moeten maken. De "Iedereen-mee-wandeling" kunnen wij dan ook zeker aanbevelen.

Praktische afspraken:

-wij nemen de trein

-station Malderen om 13.38 u.

-station Londerzeel om 13.44 u.

-verzamelen om 14.15 u. op de grote Markt (dienst Toerisme) voor hen die toch zelf met de wagen willen komen

-wij de nemen de trein terug om 17.00 u. of 18.00 u. (naargelang u wat wil napraten)

-de trein kost voor iedereen 3,40 euro (weekendticket vragen).

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM.

 

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
29/12/2011

www.londerzeel.tk