St.-Kristoffel Londerzeel

K.W.B.- K.A.V.

Donderdag 26 mei – WERELDSOLIDARITEIT – INLEEFREIS INDONESIE

 

In november 2010 gingen 17 vertegenwoordigers van de diverse geledingen van het ACW op ervaringsreis naar Indonesië. Zij gingen persoonlijk zien hoe mensen daar werken aan betere arbeidsomstandigheden, hoe ze opkomen voor waardig werk, hoe ze hun leven organiseren.

Zo’n ervaringsreis vergt een groot inlevingsvermogen, maar was tegelijkertijd boeiend en vooral aangrijpend. Het is niet alleen een verhaal van armoede, penibele arbeidsomstandigheden, intimidaties van vakbondsmilitanten. Het is ook een verhaal van de HOOP. Hoe deze mensen hoopvol naar de toekomst kunnen kijken vanuit hun menswaardig streven naar een betere sociale bescherming.

Wereldsolidariteit, de derdewereldorganisatie van de christelijke arbeidersbeweging van het ACW wil hen hierbij ondersteunen. Daarom gelooft Wereldsolidariteit in de “kracht van mensen samen”.

Miel De Cock, één van de 17 vertegenwoordigers, komt hiervan getuigen in het Gildenhuis om 20.00 u. Aan de hand van dia’s en de vele verhalen van mensen die zij ontmoet hebben, brengt hij levende getuigenissen naar Londerzeel. Iedereen is van harte welkom.

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
29/12/2011

www.londerzeel.tk