St.-Kristoffel Londerzeel

DAVIDFONDS

LONDERZEEL-Centrum en Steenhuffel én DAVIDSFINDS Heide (St.-Jozef)organiseert op donderdag namiddag 24 september van 12u45 tot 21u (of 22u) een gegidste wandeling in en rond de vernieuwde Hallepoort, het Brussels Justitiepaleis en de Marollenwijk. We doen ritjes op diverse lijnen en maken ook kennis met de metrostellen en de nieuwe Boa-stellen (2008), waar men van voor naar achter in de ganse trein kan doorlopen. We rijden bovengronds en ondergronds en komen langs het nieuwste metrostation: ‘het Weststation’. We bezoeken achtereenvolgens de Hallepoort (Centrum van stedelijke cultuur) museum en panorama, het Justitiepaleis (de grote zaal onder de koepel), bewonderen het panorama en lde lift aan het Poelaertplein.

Komen vervolgens nog aan de beurt: de Hoogstraat, het Vossenplein, een pintje in de “Skieven Architec”, de Blaesstraat, de Kapellekerk met het grafmonument van Pieter Breugel, overblijfselen van de eerste stadsomwalling van Brussel: de Anneesenstoren en de “de Villerstoren” op de Sint-Jorissite en via Manneken Pis, de Grote Markt en de Beurs, besluiten we rond 18u in “De Markten” (Vlaams Centrum) op de Oude Graanmarkt. Hier gelegenheid om iets te drinken en iets te eten. Daarna met de metro terug naar Laken waar we de bus van De Lijn naar huis nemen.

Deelnameprijs: 12 euro per persoon (inbegrepen: metro 1-dag JUMP/Hallepoortmuseum/drink) of 7,5 euro per persoon voor houders van omnipas 65+ (omnipas meebrengen).

Inschrijving: door overschrijving naar rekening 979-258611806 van Rudy Spruyt, ten laatste op 19 september, nadien is aansluiten niet meer mogelijk. Beperkt aantal deelnemers (15 pers.) gelieve ook uw inschrijving telefonisch te bevestigen - 052/301011.

De heen en terugreis gebeurt met bus “De Lijn”. Houders van omnipas 65+ reizen hierop kosteloos, de anderen gelieve tickets of lijnkaart op voorhand aan te schaffen aub (op de bus is het duurder en tijdrovend!) info bij de inschrijving.

Vertrek: We vertrekken allen met de snelbus 460, halte Londerzeel busstation 12u54. (Je kan ook opstappen in de Kerkhofstraat.)

De metro rijdt niet alleen ondergronds, maar ook een gans stuk bovengronds, o.a. het traject tussen Laken en Molenbeek, ook rijden we eens boven het Kanaal Brussel-Charleroi en ook eens eronder. De wandeling is uiteraard bovengronds. We rekenen dus ook op het zonnetje!

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
29/12/2011

www.londerzeel.tk