St.-Kristoffel Londerzeel

Donderdag 13 november: Kookles: Een lichte vierseizoenenkeuken met konijn

Konijn is en blijft voor velen een emotioneel beladen stukje vlees, want ze zijn zo lief. Wie wel kiest voor konijn heeft groot gelijk. Konijnenvlees is mager, licht verteerbaar en heeft een relatief laag gehalte verzadigde vetzuren en cholesterol. Uit de traditionele keuken komt de stoofpot op grootmoeders wijze en konijn met bier en pruimen of rozijnen. Maar konijn past ook perfect in de hedendaagse keuken, waarin wordt gewerkt met wok, stoom, microgolfoven, tafelgrill, barbecue, tajine, speciale pannen en nog zoveel meer. Samen met VLAM voert KVLV promotie om het konijnenvlees van Vlaamse leveranciers het jaar rond een plaats te geven in het dagelijks menu. Konijnenvlees van bij ons heeft een uitstekende kwaliteit en is uitzonderlijk mals en sappig. Door de uitgebalanceerde, uitsluitend plantaardige voeding heeft het een fijne smaak. Konijnenvlees komt ook heel gebruiksvriendelijk in de handel. De nieuwste producten zijn filet, koteletjes, bouten, ruggen, gevulde delen en reeds halfbereide en bereide gerechten of handig verpakte, traditionele schotels die alleen nog moeten worden opgewarmd. Nieuwsgierig? Kom dan zeker eens proeven!

Info: Paula De Sagher: 052/30.91.37

Deelnameprijs: € 4.50      ledenprijs: € 3

Waar: in de grote keuken van het Gildenhuis om 19u15

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
15/10/2011

www.londerzeel.tk