St.-Kristoffel Londerzeel |
Donderdag 13 november:
Kookles: Een lichte vierseizoenenkeuken met konijn
Konijn is en blijft voor
velen een emotioneel beladen stukje vlees, want ze zijn zo lief. Wie
wel kiest voor konijn heeft groot gelijk. Konijnenvlees is mager, licht
verteerbaar en heeft een relatief laag gehalte verzadigde vetzuren en
cholesterol. Uit de traditionele keuken komt de stoofpot op grootmoeders wijze
en konijn met bier en pruimen of rozijnen. Maar konijn past ook perfect in de
hedendaagse keuken, waarin wordt gewerkt met wok, stoom, microgolfoven,
tafelgrill, barbecue, tajine, speciale pannen en nog zoveel meer. Samen met VLAM
voert KVLV promotie om het konijnenvlees van Vlaamse leveranciers het jaar rond
een plaats te geven in het dagelijks menu. Konijnenvlees van bij ons heeft een
uitstekende kwaliteit en is uitzonderlijk mals en sappig. Door de
uitgebalanceerde, uitsluitend plantaardige voeding heeft het een fijne smaak.
Konijnenvlees komt ook heel gebruiksvriendelijk in de handel. De nieuwste
producten zijn filet, koteletjes, bouten, ruggen, gevulde delen en reeds
halfbereide en bereide gerechten of handig verpakte, traditionele schotels die
alleen nog moeten worden opgewarmd. Nieuwsgierig? Kom dan zeker eens proeven! Info: Paula De Sagher:
052/30.91.37 Deelnameprijs: € 4.50
ledenprijs: € 3 Waar: in de grote keuken van het Gildenhuis om 19u15 |
U kunt vragen of opmerkingen over deze website
verzenden via deze knop: kristoffellonderzeel@gmail.com www.londerzeel.tk
|