St.-Kristoffel Londerzeel

GEZINSBOND

VORMINGSAVOND

Over je goed voelen in je vel en weerbaar worden bij pesten.

Mirjam van acht komt huilend thuis. ‘Mam, Jacqueline en Chantal zeggen dat ik niet mee mag doen met elastiekspringen omdat ik een bril draag. Dat zeggen ze steeds en ik vind het gemeen!’

Marcel is elf jaar. Hij wordt vaak gepest door kinderen uit de buurt en daarom gaat hij niet graag meer alleen naar buiten. Zijn school is om de hoek. Daar gaat hij hollend naar toe.

Koen: ‘Dat was lachen, hé Bart, met dat mietje. Die had je goed te pakken in de gang.’

Kinderen met een positief gevoel van eigenwaarde zullen meer zelfvertrouwen uitstralen. Ze voelen zich goed in hun vel. Kinderen die geen goed zelfbeeld hebben, zullen misschien minder vlot met vriendjes kunnen omgaan. Ze gedragen zich onzeker en kunnen signalen uitzenden die andere kinderen ertoe aanzetten hen te pesten. Dat zijn dan dikwijls kinderen die zich moeilijk kunnen inleven in een ander.

Samen met andere ouders (van kinderen tussen 8 en 15 jaar) zoeken we onder begeleiding een antwoord op vragen zoals: ‘Hoe kunnen we werken aan een positief gezinsklimaat waarin kinderen in veiligheid kunnen opgroeien? Welke afspraken kunnen we maken over wat kan en niet kan en wanneer grijpen we in? Welke signalen wijzen erop dat een kind gepest wordt of zelf pest? Wat kan aan pestgedrag gedaan worden en hoe pakken we een gepest kind of een pestkop aan? Welke stappen kunnen we naar de school toe zetten?

Welkom 20 november om 20u, Gildenhuis St. Kristoffel, Gildenstraat Londerzeel.

Inschrijven voor 14/11 bij Maria Moerenhout 052/300377.

Deelname in de onkosten: leden gezinsbond Londerzeel-centrum 1,5 euro; andere leden 2 euro; niet-leden 3 euro

Spreker: Kathy Douchar.

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
15/10/2011

www.londerzeel.tk