St.-Kristoffel Londerzeel

DAVIDSFONDS LONDERZEEL (Centrum, Steenhuffel, St.-Jozef/Heide en Malderen)

organiseren hun jaarlijkse ‘OPEN BOEKENDAG’ op 25 oktober in de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek, Molenstraat 5.

Uitstalling van het grote boekenpakket in de Bib van Londerzeel van 10u tot 13u en speciaal voor een rustig bezoek ook van 17u tot 19u (d.i. buiten de gewone openingsuren van de Bib).

Om 19u komt dan CARINE CALJON praten over "Taalmysteries opgehelderd", een boeiende speurtocht door het Nederlands, Vlaamse dialecten en (héél) vreemde talen omtrent de oorsprong van bepaalde "lekkere hapjes". Er zullen er ook enkele ter plekke gesmaakt kunnen worden.

Eten en drinken, daar geniet iedereen van, maar weten we ook waar benamingen zoals koffie en sinaasappel ons Nederlands binnenslopen? Welk verhaal zit er achter mayonaise, sandwich en chocolade? Eten Vlamingen en Nederlanders heus hetzelfde wanneer ze karbonades verorberen? Een boeiende speurtocht naar culinaire en karakterologische taalmysteries!

Tevens een uitgelezen kans om geschenkboeken of muziek-CD's te kiezen voor de maand december, tegelijk je lidmaatschap te vernieuwen, onze Vlaamse ontplooiingskracht te helpen versterken en ook onze missionarissen te steunen door hen een warm hart (boek) onder de riem te steken.

Hartelijk GRATIS welkom!

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
15/10/2011

www.londerzeel.tk