Poza
Reisalbum Belgie, Cambodja, China, Costa Rica, Filipijnen, Gambia, Griekenland, Hongarije,
Hong Kong, India, Jamaica, Marokko, Mexico, Roemenie, Tsjechie, Vietnam . . . . Foto-links


Reisverslag Roemenie - Pasen: een fotoreportage
Met Pasen was het op de zuidflanken van de karpaten dat jaar nogal nat en frisjes, maar de wegen waren sneeuwvrij en de grondverschuivingen en omgevallen bomen waren al geruimd.
---
Op de eerste foto zie je de weg naar de Parangu Mare, een berg van 2519 meter. Ik sta op de afdamming van de Rivier Lotru - de Vidra-dam, waarachter een waterreservoir van 12,4 km2. 's Lands tweedegrootste hydrocentrale ligt 800 meter lager. Ze levert meer energie dan de kerncentrale van Tihange 1, bijvoorbeeld. Roemenie telt 3000 meren, waarvan er ongeveer 40 een grotere oppervlakte hebben,... veel groter sommige.
Foto 3: Portret van een oude dame met voor de streek van de Donau-delta typische blauwe ogen. Mevrouw vroeg zich af waarom ik zo ver achteruit ging staan met mijn tele.
- Paard, kar, Tuica, bier en muraturi.
- Tijdens een plotse regenbui stopte een gele vrachtwagen vlak voor mijn schuilplaats. De kinderen hadden me al lang opgemerkt door die kleine raampjes van hun schoolbus, en bleven bij het uitstappen nieuwsgierig in mijn richting kijken. Hun gedrag was voorbeeldig.
- De oude Dacia had een BMW-logo op het stuurwiel. Prima autootjes op landwegen.
- Speelstraat. Ze waren door de hevige sneeuwval de hele winter binnen moeten blijven.
...
Na uw welverdiende pause, een Roma zigeunerin op de markt, en een dito ballonnenverkoper tijdens het tulpenfeest in Pitesti.
...
- Waakvlam op het kerkhof van Bogati, ook in het district Arges
- Priester op ronde door het dorp voor zijn individuele Paaszegen. De orthodoxe Pasen valt niet samen met die van de Paus.
En dan nog een mistig landweggetje in de Karpaten

... Juni
In de Donaudelta
- op vogelwacht: scharrelaar, ralreiger, zilverreiger, kwak (nachtreiger), cormoran (dwerg), roze pelkaan, kroeskoppelikaan, visdiefje.
- De laatste is een Europese moerasschildpad langs de kant van de weg

De rest, meer dan honderd foto's van o.a Peles, staat op FacebookHuis in de Karpatenkarpaten: De Vidra-dam op de rivier Lotruportret oude dame, met blauwe ogen typisch voor dit dorp in Arges Tuica, paard en karbier en muraturi (gepekelde groenten)
Covrigi: gezouten pretzelsgele schoolbus met kinderengele schoolbus met kinderen
Zigeunerin op de groentenmarkt in Pitesti
Slanina spek Kinderen in hun speelstraat, na een lange winterDacia
speelstraatRoma zigeuner verkoopt ballonen tijdens het tulpenfeest in Pitesti - - - kasteel Peles - - - Roemeens kind, op uitkijk achter een hek Meisje ziet de bus aankomen kinderen spelen op straat

vogel op houten hek

Kleine Kapel in de Karpaten, met een fresco van het aards paradijs kerk Waakvlam op kerkhof met Pasen priester klaar voor de Paaszegen Paaszegen - mistig landweggetje in de Karpaten - - - Karpaten  vanop de Vidra dam
br>rode roestige daken Roemeense sierduif - Coracias garrulus
br> Ralreiger in de Donau delta
zittende roze pelikaan  (Pelecanus onocrotalus) in de Donau deltaGrote witte pelikaan, Roze pelikaan  (Pelecanus onocrotalus) in de Donau delta kroeskoppelikaan (Pelecanus crispus)detail snavel kroeskoppelikaan visdief Nachtreiger (Nycticorax nycticorax)
Donaudelta: ochtend-vogel vanuit boot in Murighiol, Tulcea, regio Dobroedzja - - - Donau Delta: Aalscholvers in een boom langs het water
Donau delta: cormorans en zilverreigervlak bij de haven van Murighiol, Tulcia

Donau delta: cormoran, zilverreiger _ _ Donau delta: vliegende koolgans

Europese moerasschildpad (Emys orbicularis)
Poza
Reisalbum Belgie, Cambodja, China, Costa Rica, Filipijnen, Gambia, Griekenland, Hongarije,
Hong Kong, India, Jamaica, Marokko, Mexico, Roemenie, Tsjechie, Vietnam . . . . Foto-links

reageren