www.plantaardig.com
 

 

Previous Table of Contents Next

3.5. Calcium

Calcium speelt een zeer voorname rol in de zuurtegraad of pH van de bodem. Een lage pH werkt gunstig op het optreden van bepaalde ziekten (o.a. knolvoet). Bovendien spelen het calciumgehalte en de pH een rol in de opneembaarheid van andere elementen (o.a. molybdeen).

Absoluut calciumgebrek komt eerder zelden voor en uit zich door afsterven van de groeipunten, het omkrullen en afsterven van de top en de rand van de jonge bladeren en het plaatselijk verwelken van het blad.

 

Previous Table of Contents Next

 

Nog meer over groenten


Erwten

Aubergine

Tuinbonen

Knol

selder

Wortelen

Rode kool

Paprika

Knoflook

Artisjok

Bloem

kool

Bl
mk2

Bonen

komkom

mer

Rode kool

Koolrabi

Veldsla

Babyleaf

Pastinaak

Rabarber

Spinazie

Selder

Aardbeien

Veldsla

Knol

venkel

Tomaten

Daikon

Kardoen

keuken

raap

Witloof

Plantajuin

Aardappelen

Courgettes

Rammenas

Broccoli

Chinese kool

De Groente & Fruit Encyclopedie
is nu ook te koop bij


Boekentip!
De Groente- en Fruit Encyclopedie met beschrijvingen van 99 % van alle groente- en fruit soorten en van alle technieken nodig om succesvol groenten en fruit te telen.



Winnaar Beervelde Award voor het beste Belgische tuinboek
.
- "...de compleetste encyclopedie wat groenten en fruit betreft..." (uit De Volkstuin) "...een prima doe-boek..." (uit Nest).
 Klik hier voor meer info en talrijke recensies over dit boek 
 
© Copyright  Luc Dedeene (Contact) & Plantaardig.com (1998-2009)
 Alle rechten voorbehouden.