Tips voor een veiligere rit

Voor je begint te lezen, eerst een extra woordje uitleg.

Ik heb deze lijst opgesteld (en pas deze nog steeds aan) omdat veel mensen blijkbaar niet goed beseffen hoeveel ze hun lot in eigen handen hebben. Ik hoor regelmatig over botsingen (gelukkig meestal met goede afloop) waarbij ik denk: 'het is hier duidelijk niet alleen de schuld van de anderen'. Ik probeer tips te geven voor ligfietsen, echter deze zijn meestal ook van toepassing op bukfietsen. Ik heb zelf nog geen echt gevaarlijke situatie voor mezelf meegemaakt op de ligfiets. Een keer ben ik de berm ingereden om een ongeval te voorkomen, maar die 1x is verwaarloosbaar op het aantal km dat ik doe.

Op veel plaatsen zijn er voorzieningen voor fietsers. Gebruik deze dan ook, indien het mogelijk is. Veel van de tips gaan dan ook over de situaties waar er geen voorzieningen zijn.

Deze lijst is opgesteld door eigen ervaringen en ervaringen van anderen neer te typen. Indien je zelf ideeŽn hebt, gelieve deze dan te melden. Er is steeds plaats voor meer tips. Zorg wel dat deze concreet zijn, dus niet: rij defensief. Zeg wel wat je juist moet doen. Iedereen weet immers dat hij/zij defensief moet rijden.

MENU

Gegroet,
Koen