Drum & Percussion Stars

(Met dank aan Brecht Duchi voor de fotografie.)

Uit www.cultuurweb.be

De Drum & percussiegroep KDF Bavikhove organiseert een uitzonderlijk concert, dit naar aanleiding van hun 45-jarig bestaan en bovendien ook 20-jarig dirigentschap van Wim De Vlaminck.
"CC het Spoor" te Harelbeke wordt the place to be op zaterdag 28 februari 2009. Het wordt een niet te missen evenement, met naast het optreden van de thuisploeg ook gastoptredens van twee klinkende namen uit de muziekwereld: De Koninklijke Schutterij Sint-Sebastiaan uit Sint-Huibrechts-Lille (B) en het Fluit- en Tamboerkorps Sint-Hubertus Haanrade uit Kerkrade (NL) Wie ook maar iets van kennis heeft wat betreft muziek, weet nu al dat die avond drie toppers op het podium zullen schitteren, toppers die regelmatig opduiken in nationale en internationale wedstrijden. Stuk voor stuk hebben deze groepen een mooi palmares en kunnen ze terugblikken op optredens die zowel in binnen- als buitenland gesmaakt werden. Zo zullen deze drie korpsen ook in 2009 terug meedingen naar het goud tijdens het "Wereld Muziek Concours" te Kerkrade.
Die zaterdagavond verzorgen zij een optreden waarin vooral concertwerken uit hun repertoire aan bod zullen komen. Muziek waarmee al meermaals prijzen werd binnen gehaald. U zal meegenomen worden op een muzikale reis door onder andere Australië, met het concertstuk "Australië", zal u kunnen proeven van het Afrikaanse continent, tijdens "Kono", maar ook de geheimen van onze wereldzeeën zullen onthuld worden, door vertolking van "Secrets of the Sea". Tevens worden nieuwe muziekwerken u in primeur voorgesteld.
Wie tot dan toe ook maar twijfelde dat slagwerk enkel draait om snares, field drums, ... zal na dit evenement zijn mening wel herzien. U zal er ontdekken dat met percussie een boeiend verhaal verteld kan worden, één die u zeker zal verder vertellen na deze boeiende drum en percussie avond.

Websites van de deelnemende korpsen:
Drumband v/d Koninklijke Schutterij Sint-Sebastiaan uit Sint-huibrechts-Lille
Fluit- & tamboerkorps Sint-Hubertus haanrade uit Kerkrade (Nederland)

Hieronder vind je nog enkele sfeerbeelden:

Foto's