Refuge Lindenhof
Marterstraat 01 | 2800 Mechelen | België

Vakantiewoning


Refuge Lindenhof, opgetrokken in Vlaamse Renaissancestijl, was gedurende 100 jaar een bijgebouw - het koetshuis van het kasteeltje “Hof ter Linden”, gelegen in het gehucht Battel, vlakbij het natuurgebied "Zennegat" en op 3 km van de Grote Markt van Mechelen. Het gebouw staat evenwel reeds op de oudste kaart van Mechelen, daterend van 1650, als Gasthof 't Heylig Graff' en is één van de weinige stenen gebouwen die destijds in Battel stonden.

Refuge Lindenhof, vernieuwd in 1995, is nu een sfeervol gebouw, eenvoudig, maar voorzien van alle comfort met een eigen tuin en terras, waar het aangenaam en rustig vertoeven is. Private parking en fietsenstalling in de tuin.

De vakantiewoning is geschikt voor maximum 8 personen (volwassenen en kinderen inbegrepen) als het een familie of vriendengroep betreft.

Voor werknemers, die een langere periode verblijven is 7 personen echt het maximum, maar 4 tot 6 personen is meer aan te raden.

Ruimte, rust en privacy staan op het programma.

Top

Het huis


De benedenverdieping bestaat uit:
Een hall met wasmachine en droogkast,

Een ruime woonkamer met eethoek en zithoek, televisie, kast met lectuur en toeristische informatie,

Een ingerichte keuken met o.a. elektrisch kookvuur, microgolf, afwasmachine en koelkast, diepvriezer.

Centrale verwarming.

Gemeubeld terras met tuin, aansluitend aan grote tuin met parking en weide (met ouessantschaapjes).

Op de verdieping zijn er vier slaapkamers:
Kamer 1: een kamer met twee éénpersoonsbedden, TV - aansluiting, badkamer met douche, wastafel en toilet.

Kamer 2: een kamer met twee éénpersoonsbedden, TV - aansluiting, badkamer met douche, wastafel en toilet.

Kamer 3: een kamer met twee éénpersoonsbedden (stapelbed), TV - aansluiting, douche en wastafel (toilet op de nachthal).

Kamer 4: een kamer met een tweepersoonsbed (140 cm breed), TV - aansluiting, douche en wastafel (toilet op de nachthal).

Free wifi.

Top

Omgeving


Mechelen is één van de zes kunststeden naast Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Leuven. De stad telt maar liefst 300 monumenten, waarvan er vier op de Unesco-werelderfgoedlijst staan.en heeft een rijk historisch patrimonium.

Op een terrasje op de Grote Markt aanschouw je de huizenrij in rococo, barok of neostijlen terwijl je proeft van een streekgerecht met een lekker biertje en luistert naar de klanken van de beiaard die weergalmen van de toren van de Sint-Romboutskathedraal. Aan musea en ambachtelijk vertier hebben de “maneblussers” ook al geen tekort. In de Manufactuur De Wit ontdek je de restauratie van oude wandtapijten. Je jeugdjaren beleef je opnieuw in het speelgoedmuseum. Je technische kennis schaaf je bij in het nieuwe Technopolis Niet vergeten: Museum Dossinkazerne . Of wat dacht je van een bezoek aan de brouwerij "Het Anker". Het domein Planckendael is een 40 ha groot dierenpark. Of maak enkele fietstochtjes of wandelingen in de groene omgeving.

MECHELEN,RUPELSTREEK - VAARTLAND, SCHELDELAND verwachten je!

Top

Prijzen


700€ per week
375€ per weekend (van vrijdag 16.00u tot maandag 10.00u)
425€ per midweek (van maandag 16.00u tot vrijdag 10.00u)

EXTRA:
De energiekosten volgens verbruik
Eindreiniging: 75€
Bedlinnen en handdoeken: 40€
Toeristenbelasting: 3,20€ per nacht

Honden zijn welkom!

Ter info: Refuge Lindenhof heeft geen btw-nummer.

Top