[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
De eiken banken bezitten een uniek mechanisme, waardoor de rug van de bank eenvoudig kan omgedraaid worden : zo kunnen de toehoorders zowel naar vooren kijken (richting altaar), als naar achter (richting orgel)
Achteraan de kerk, vinden we het erg ruime oksaal . Dit oksaal is ongeveer 60 m² groot, en biedt dus ruim plaats voor een groot koor met solisten (en begeleiding).  Op het oksaal bevindt zich tevens het majestueuse Walcker orgel. Dit dateert uit 1905, wordt in perfecte staat onderhouden, en bezit een unieke romantische inslag. Zie verderop voor een uitgebreide beschrijving van dit instrument. Het orgelfront wordt tevens verlicht door een reeks professionele theaterspots.
Hoge dubbele eiken deuren geven toegang tot de kerkzaal : links en rechts heeft men een rij van 15 banken, op elke bank kunnen 8 mensen plaats nemen. Dit brengt de capaciteit op 250 à 300 toehoorders.
In de zoldering zijn sterke lampen aanwezig, maar men bereikt een veel stemmigere sfeer dank zij de enorme lusters met kaarslampen die in de middengang hangen. Voor geluidsversterking bij gesproken woord, is een geluidsinstallatie met mengpaneel beschikbaar.
Vooraan in de kerk bevindt zich het altaar : op het reusachtig podium van 2 treden hoog kan gemakkelijk een groot koor plaats nemen, al dan niet vergezeld van een orkest. De ruimte van het altaar is ongeveer 60 m² groot. Vlak voor het altaar bevindt zich een buffetpiano.  
  
De lange éénbeukige kerk bestaat uit verschillende delen :
Bij het binnentreden komt men eerst in de stemmige hal : statige zuilen ondersteunen de prachtige geschilderde gewelven. Deze hal leent zich prachtig tot ontvangst van de bezoekers, bij concerten kunnen staanders met kaarsen zorgen voor een feëeriek uitzicht.
Amet
Sit
Dolor
Ipsum
Lorem
Protestantse Orgelkring De Olijfberg VZW
Deutsch
Italiano
Nederlands
Français
English
Español
nisi ut aliquip ex ea commodo consequat
quis nostrud exerci tution ullam corper suscipit lobortis
Ut wisis enim ad minim veniam
St lacreet dolore magna aliguam
Sed diem nonummy nibh euismod tincidunt
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer
Een kerk als concertruimte