www.plantaardig.com
 

 

Previous Table of Contents Next

3.6. Magnesium

Het is belangrijk het magnesiumgehalte in de bouwvoor op peil te houden. Een bemesting met 5 tot 20 eenheden magnesium/ha, onder meer onder de vorm van patentkali of kieseriet, is aan te bevelen.

Magnesiumgebrek komt voornamelijk voor op zure gronden. Een te hoge kaliumbemesting en zeer natte weersomstandigheden werken magnesiumgebrek in de hand.

Magnesiumgebrek uit zich in vergeling en afsterven van het bladmoes tussen de nerven. Gebreksverschijnselen treden het eerst op aan de oudere bladeren.

De eerste verschijnselen zijn als een lichte geelverkleuring tussen de nerven te zien. De nerven zelf blijven groen, evenals de rand van het blad, alhoewel dit laatste niet altijd duidelijk is waar te nemen. Bij oudere bladeren treedt tussen de nerven verwelking op, waarna het blad afsterft.

 

Previous Table of Contents Next

 

Nog meer over groenten


Erwten

Aubergine

Tuinbonen

Knol

selder

Wortelen

Rode kool

Paprika

Knoflook

Artisjok

Bloem

kool

Bl
mk2

Bonen

komkom

mer

Rode kool

Koolrabi

Veldsla

Babyleaf

Pastinaak

Rabarber

Spinazie

Selder

Aardbeien

Veldsla

Knol

venkel

Tomaten

Daikon

Kardoen

keuken

raap

Witloof

Plantajuin

Aardappelen

Courgettes

Rammenas

Broccoli

Chinese kool

De Groente & Fruit Encyclopedie
is nu ook te koop bij


Boekentip!
De Groente- en Fruit Encyclopedie met beschrijvingen van 99 % van alle groente- en fruit soorten en van alle technieken nodig om succesvol groenten en fruit te telen.Winnaar Beervelde Award voor het beste Belgische tuinboek
.
- "...de compleetste encyclopedie wat groenten en fruit betreft..." (uit De Volkstuin) "...een prima doe-boek..." (uit Nest).
 Klik hier voor meer info en talrijke recensies over dit boek 
 
Copyright  Luc Dedeene (Contact) & Plantaardig.com (1998-2009)
 Alle rechten voorbehouden.