Free counter and web stats

 Het kunstinitiatief AALST 2005

Van 19 februari tot 13 maart 2005 wordt in het Stedelijk Museum van AALST het kunstevenement LETTERLIJK-FIGUURLIJK gerealiseerd. Het evenement geeft een beeld van de hedendaagse grafische kunst in Vlaanderen aan de hand van de verbeelding van aforismen van Firmin Van der Poorten. Het project omvat een tentoonstelling in het Stedelijk Museum van AALST, de publicatie van een kunstboek van Jean Paul Van der Poorten en een kunstmap met grafiek.

AAA50 Afm32x25 -winter     AAA51 Afm32x25-lente     AAA52 Afm32x25-zomer     AAA53 Afm32x25-herfst  

Ik hou van de geestdrift van de lente, de uitbundigheid van de zomer, de melancholie van de herfst, de stilte en de berusting van de winter. De seizoenen zijn een spiegel van de ziel ( Aforisme van Firmin Van der Poorten ).

 

Het kunstinitiatief AALST 2009-2010

Van 05 december tot 23 december 2009 wordt in het Stedelijk Museum van AALST het kunstevenement HARBA LORI FA 2010 gerealiseerd. In Harba Lori Fa 2010 geven 12 beeldende kunstenaars hun eigen visie op de maanden, de jaargetijden en het ritme van het leven. Hun interpretaties werden gebundeld in een kunstboek van JP van der Poorten met teksten van Firmin van der Poorten. De samenspraak van woord en beeld geeft aan dit boek een specifiek cachet.

Het project omvat een tentoonstelling, de publicatie van een kunstboek van JP van der Poorten en een kunstmap met zeefdruk, litho's, etsen en linosneden.

Deelnemers aan dit project: Marnix EVERAERT, Marc BAUDERY, Raf COOREVITS, Frans DE VREE, Rika VAN DYCKE, Marie ANGE, Ronald ERGO, Barbara VERSTRAETE, André BRUYNLANDT, Theo DE SMEDT, Luc HOENRAET en André ROELANT

HOME