Toen wij met trainen startten wilden wij dat onze honden een gehoorzaamheidsbrevet zouden behalen. We trainden heel veel en ja hoor, ze behaalden hun brevet. Maar dan realiseerden wij ons dat Puli’s gehoorzame honden zijn, maar… het is saai! (Vooral voor hen).

Dus dan zijn wij begonnen met Agility-training, wat veel lolliger is. Nu kunnen ze lopen en springen en ze houden ervan.

 

De verschillende hindernissen bij Agility zijn: Sprong, Band, Vertesprong, A-frame, Hondenloop, Slalom, Wip, Open tunnel, Gesloten tunnel en Tafel. De meeste van deze hindernissen worden hieronder door Toby en Terry gedemonstreerd.

 

 

Terry springt over de sprongEerst en vooral is er de Sprong. De hoogte van de stok is naargelang de schofthoogte van de hond. Er zijn drie klassen, Puli’s zitten in de middenklasse. Terry moest op dieet gezet worden want ze kon er niet echt vlot over.

 

 

Toby springt door de BandDaarna is de Band aan de beurt, hier vakkundig door Toby gedemonstreerd. Ook hier is de hoogte afhankelijk van de schofthoogte van de hond. Toby had problemen met deze hindernis omdat hij er zich eens aan had bezeerd toen hij het toestel aan het aanleren was. Maar nu vindt hij het wel leuk.

 

De twee Pulik lopen over de Hondenloop

De Hondenloop is een van de zogenaamde contacttoestellen. De honden moeten op en af het toestel lopen, en niet springen. Als ze over de contactvlakken springen verliezen ze punten. Normaalgezien loopt er slechts één hond tegelijk over, maar Toby en Terry zijn Puli’s, geen honden.

 

 

Toby op het A-frameDit toestel noemt A-frame. Het is ook een contacttoestel. De grijze zone is waar de honden hun poot op moeten zetten. Toby klom ooit eens op dit toestel en bleef erop zitten i.p.v. eraf te komen. Dit was zelfs nog voor hij zijn Agility-cariére begon, hij zat op dat moment midden in een gehoorzaamheidsles. Inderdaad, zéér gehoorzaam!

 

 

 

 

 

Terry op de WipDit is de Wip. Terry loopt van rechts naar links. Ze stopt tot de Wip naar beneden komt, om er daarna af te stappen. Als ze eraf springt verliest ze punten. Vroeger was ze er een beetje bang van, en zelfs nu springt ze er soms nog zijdelings af.

 

 

Terry loopt door de SlalomDit is de Slalom. Terry is ervoor aan het trainen, daarom staan ze schuin. Normaalgezien staan ze uiteraard rechtop. Deze hindernis was moeilijk aan te leren, Puli’s houden er niet zo van. Waarom slalommen als je er ook gewoon naast kunt lopen?

 

 

 

   

 

In de Open tunnelDit is de Open tunnel. Het kan rechtdoor of in één of twee bochten gelegd worden. Als het zonnig is loopt Terry er soms in, maar komt ze er niet meer uit. Het is lekker koel in die tunnel.

 

 

 

 

Liggend op de TafelEn als laatste toestel is dit de Tafel. Ook al ziet dit er simpel uit, het is dat niet. De hond is vollop in actie en moet dan plots blijven liggen wachten tot hij van zijn baasje het teken krijgt om door te lopen.

 

 

 

 


Home   FAQ's   Strand   Op reis   Wie wij zijn   Verzorging   Links

Shows   Uw Puli's   Stamboom   Standaard   Karakters   Gastenboek