Ernigahem

Geschiedenis van Eernegem


Nieuw op deze site

Volgend jaar vindt de viering 900 JAAR EERNEGEM plaats. Op deze site zal je daar binnenkort ook info over kunnen vinden.


11 januari 2019:
De inhoud van de jaargangen 2002 en 2003 is online geplaatst.
5 oktober 2018:
Naar aanleiding van het einde van Wereldoorlog I brengt Ernigahem de memoires en het levensverhaal van oorlogsinvalide Alberic Vercruysse. Dit zijn meteen de allerlaatste nummers van het tijdschrift Ernigahem.
1 augustus 2017:
Nieuw nummer van Ernigahem over Hof van Roksem, de verkiezingen van 1895 en gemeenteraden van 60 jaar geleden

Onder Ernigahem in het menu vind je uitleg over de diverse jaargangen van het tijdschrift die nog beschikbaar zijn. Het is ook al mogelijk om enkele jaargangen online te raadplegen.

Deze site brengt ook het verhaal van de geschiedenis van Eernegem. We delen dit verhaal op in diverse tijdsperiodes. Per tijdsperiode hebben we aandacht voor politieke, socio-economische en culturele geschiedenis. Onderaan elke pagina vind je een link naar de bestaande publicaties over dat onderwerp.

Voor wie een vlugge blik op de geschiedenis van Eernegem wil werpen, is de tijdslijn een handig instrument. Belangrijke gebeurtenissen en figuren zijn aanklikbaar en worden geplaatst in het kader van de Europese en Belgische geschiedenis.

We proberen ook een bibliografie van de geschiedenis van Eernegem aan te leggen. Gekozen is voor een opdeling van de publicaties in dezelfde tijdsperiodes als het historische verhaal. Binnen elke periode volgt een opdeling in domeinen, deeldomeinen en onderwerpen.

Het item album herbergt onder meer een groot aantal oude postkaarten van Eernegem. Kan je deze reeksen helpen aanvullen, geef ons dan een seintje.

Als je op de links klikt, vind je een reeks van interessante historische sites uit de regio en enkele belangrijke sites uit eigen gemeente.

Natuurlijk horen we graag jouw reactie. Die kan je geven door op Contacteer ons te klikken.