Ernigahem
Geschiedenis van Eernegem


Nieuw op deze site

Volgend jaar vindt de viering 900 JAAR EERNEGEM plaats. Op deze site zal je daar binnenkort ook info over kunnen vinden.


5 oktober 2018:
Naar aanleiding van het einde van Wereldoorlog I brengt Ernigahem de memoires en het levensverhaal van oorlogsinvalide Alberic Vercruysse. Dit zijn meteen de allerlaatste nummers van het tijdschrift Ernigahem.
1 augustus 2017:
Nieuw nummer van Ernigahem over Hof van Roksem, de verkiezingen van 1895 en gemeenteraden van 60 jaar geleden

Deze site brengt onder het verhaal het verhaal van de geschiedenis van Eernegem. We delen dit verhaal op in diverse tijdsperiodes. Per tijdsperiode hebben we aandacht voor politieke, socio-economische en culturele geschiedenis.

Voor wie een vlugge blik op de geschiedenis van Eernegem wil werpen, is de tijdslijn een handig instrument. Belangrijke gebeurtenissen en figuren zijn aanklikbaar en worden geplaatst in het kader van de Europese en Belgische geschiedenis.

In biografie worden enkele belangrijke figuren uit de geschiedenis van Eernegem besproken. Het zijn alle personen waar je via hyperlink in het historische verhaal meer informatie over kunt vinden.

Het item album herbergt onder meer een groot aantal oude postkaarten van Eernegem. Kan je deze reeksen helpen aanvullen, geef ons dan een seintje.

Het onderwerp documenten verzamelt alle bronteksten die je vanuit het historische verhaal kunt aanklikken.

We proberen ook een bibliografie van de geschiedenis van Eernegem aan te leggen. Gekozen is voor een opdeling van de publicaties in dezelfde tijdsperiodes als het historische verhaal. Binnen elke periode volgt een opdeling in domeinen, deeldomeinen en onderwerpen.

Als je op de links klikt, vind je een reeks van interessante historische sites uit de regio en enkele belangrijke sites uit eigen gemeente.

Natuurlijk horen we graag jouw reactie. Die kan je geven door op Contacteer ons te klikken.