Ernigahem

Geschiedenis van Eernegem


Nieuw op deze site


Klik op bovenstaande afbeelding om het progamma van de herdenking van 900 jaar Eernegem te openen.

11 januari 2019:
De inhoud van de jaargangen 2002 en 2003 is online geplaatst.

Onder Ernigahem in het menu vind je uitleg over de diverse jaargangen van het tijdschrift die nog beschikbaar zijn. Het is ook al mogelijk om enkele jaargangen online te raadplegen.

Deze site brengt ook het verhaal van de geschiedenis van Eernegem. We delen dit verhaal op in diverse tijdsperiodes. Per tijdsperiode hebben we aandacht voor politieke, socio-economische en culturele geschiedenis. Onderaan elke pagina vind je een link naar de bestaande publicaties over dat onderwerp.

Voor wie een vlugge blik op de geschiedenis van Eernegem wil werpen, is de tijdslijn een handig instrument. Belangrijke gebeurtenissen en figuren zijn aanklikbaar en worden geplaatst in het kader van de Europese en Belgische geschiedenis.

We proberen ook een bibliografie van de geschiedenis van Eernegem aan te leggen. Gekozen is voor een opdeling van de publicaties in dezelfde tijdsperiodes als het historische verhaal. Binnen elke periode volgt een opdeling in domeinen, deeldomeinen en onderwerpen.

Het item album herbergt onder meer een groot aantal oude postkaarten van Eernegem. Kan je deze reeksen helpen aanvullen, geef ons dan een seintje.

Als je op de links klikt, vind je een reeks van interessante historische sites uit de regio en enkele belangrijke sites uit eigen gemeente.

Natuurlijk horen we graag jouw reactie. Die kan je geven door op Contacteer ons te klikken.