Home     Home  
   
Wat is Organistiek?
Leden
Concertagenda
Fotogalerie
Persberichten
Gastenboek
Contact
Orgellinks
 

Orgelconcerten

Op zondag 18 april 2010 organiseren we een orgelconcert i.s.m. Volksorkest Jan en Alleman in de kerk van het Jezuietenhuis, Waversebaan 220, te Heverlee.

Houdt u van muziek en in het bijzonder orgel en volksmuziek?

Ga dan op zondag 18 april 2010 om 15:00 uur genieten van orgelmuziek, gespeeld op het Cavaillé-Coll-orgel van de Jezuietenkerk in Heverlee. Dan geeft Organistiek er het beste van zichzelf in bekende en minder bekende orgelstukken. U zal vast en zeker opkijken van het programma.
We hebben ook de medewerking ingeroepen van het volksorkest Jan en Alleman uit Leuven, die voor een aangename afwisseling zullen zorgen. Zij spelen frisse volksmuziek uit binnen- en buitenland.

Lieven Dries praat het geheel vakkundig aan elkaar en Thierry Van Craenem zorgt voor de organisatie. Na het concert kan er worden bijgepraat met een drankje dat u wordt aangeboden door Organistiek. De opbrengst gaat integraal naar De school voor Buitengewoon Onderwijs Ter Bank vzw te Heverlee.

Kaarten in voorverkoop (tot 11 april 2010) kosten 7 euro. Deze zijn te verkrijgen bij de leden van Organistiek of te bestellen door storting op rekening IBAN: BE34 7460 0021 7690, BIC: KREDBEBB van Organistiek met vermelding van uw naam en het gewenste aantal kaarten. Uw kaarten liggen dan klaar aan de kassa. Aan de kassa kosten de kaarten 9 euro. (Inkom is gratis voor kinderen t.e.m. 12 jaar.)

 

Dispositie van het Cavaillé-Coll-orgel te Heverlee:

Grand orgue
Récit expressif
Pédal
Bourdon 16' Viole de gambe 8' Soubasse 16'
Montre 8' Bourdon 8' Basse 8'
Flûte harmonique 8' Voix céleste 8' Trompette 8'
Salicional 8' Flûte octaviante 4'  
Prestant 4' Trompette 8'  
Plein jeu harmonique III Basson-Hautbois 8'  
  Voix humaine 8'  


Voor een overzicht van andere orgelconcerten in België, verwijzen we u graag door naar de website van Orgelkunst.