BIERATTRIBUTEN

BROSENS
STERKENS
WESTMALLE

Brouwerij Westmalle

Email: gust_hermans@pi.be

De Abdij der Trappisten bestaat sinds 1794. De monniken hebben hun leven in dienst van God gesteld en leven volgens de kloosterregel van de Heilige Benedictus, zoals deze door de stichters van Cîteaux in de XIIde eeuw geïnterpreteerd werd. De monniken bidden, studeren en werken in broederlijke samenleving en ingetogen rust. Zij bewijzen ruime gastvrijheid. De winstgevende activiteiten, die ze vaak met behulp van werknemers uit de streek uitoefenen, vormen de bron van inkomsten voor het dagelijks leven van de gemeenschap en voor het onderhoud van de gebouwen, alsook voor liefdadigheid.

Volgens aloude gewoonten brouwen de Trappisten er bier. De monniken van Westmalle nemen de kunst van het bierbrouwen zeer ter harte. Door toe te zien op de leiding van de brouwerij, staan zij er borg voor dat deze traditie niet teloor gaat. Bier dat in een trappistenklooster wordt gebrouwen, moet per definitie een kwaliteitsproduct zijn. Dat krijgt in Westmalle absolute voorrang op de expansie van de brouwerij.

Zuiver grondwater uit Westmalle, mout, gist, hop en kandijsuiker, dat zijn de enige grondstoffen die u terugvindt in een trappistenbier van Westmalle. Deze worden met bijzonder veel zorg geselecteerd en behandeld. De liefde voor het vak en de nodige kennis blijven een vereiste voor het welslagen van ieder brouwsel. In Westmalle is het de mens die zorg draagt voor het brouwen, voor de harmonie tussen computers, machines en grondstoffen, voor de uiteindelijke smaak van het eindproduct... .

De Trappisten maken drie verschillende bieren. Westmalle Dubbel, Westmalle Trippel en Westmalle Extra. Deze laatste is enkel te verkrijgen door de werknemers van de Abdij der Trappisten.

 

HOME