De Kleine Fanfare

Geschiedenis

Zaterdag 21 december 2013, net voor Kerstmis, werd “De Kleine Fanfare” geboren; een stemmig kerstconcertje op de kerstmarkt aan de Molen te Bierbeek was het prachtige decor (dank aan  de organisatoren van deze kerstmarkt – oud-leiding Chiro Karoo).

Kerstdorp2013

De Kleine Fanfare is de opvolger van het “Instaporkest”, dat al jaren muzikanten klaarstoomt voor de Koninklijke Fanfare Kunst & Vermaak te Lovenjoel.

De Kleine Fanfare bestaat een aantal jongeren die reeds in de "grote" fanfare meespelen, samen met de leerlingen – jongere en minder-jonge -  die les volgen. Aangevuld met een paar “oudere” leden van de grote fanfare die meespelen als ondersteuning (vooral op de grotere instrumenten).  Alles bij elkaar een gezellige bende van 15, die binnenkort weer groeit wanneer nieuwe leerlingen erbij komen!  Geen grote fanfare dus, maar een kleine fanfare.

Jaarlijks spelen wij een aantal concertjes: op onze jaarlijkse pinksterfeesten, op een schoolfeest in het Bierbeekse, kerstconcertjes, …  Het repertorium is zeer gevarieerd: kerstliederen, Funk, Rock, ook al eens een marske, het lichtere klassieke genre, improviseren op de blues toonladder, …   Dit alles onder de enthousiaste en deskundige leiding van onze dirigent Willem Buyse.

Andere activiteiten komen eveneens aan bod: “klas”concertje, een oefendag, een niet-muzikale activiteit, ..

Heb jij zin om er bij te komen?

Ben jij muzikaal en zou je graag in groep spelen?  Alle jeugdige muzikanten uit de omgeving van Lovenjoel, die een koperblaasinstrument, saxofoon of percussie kunnen spelen, zijn van harte welkom! Minder jeugdige blijven uiteraard ook welkom.

Heb je zin om een instrument – koper, sax of percussie – te leren en ben je niet in de mogelijkheid om naar een Muziekacademie te gaan, dan kan je bij ons terecht, want we hebben ook eigen lesgevers.  Vanaf dit jaar begint men onmiddellijk een instrument te bespelen; notenleer en instrument worden hand in hand aangeleerd.

Een instrument bezitten of aankopen is niet nodig, Kunst en Vermaak stelt instrumenten ter beschikking.  Indien je kiest voor de optie Muziekacademie, komen wij ook tussen in de kosten voor het inschrijvingsgeld van de Muziekacademie.  Het enige wat wij vragen is jouw engagement om na verloop van tijd lid te worden van De Kleine Fanfare en later van de Fanfare zelf!  Afhankelijk van je kennis en kunde kan dat al na één of twee jaar instrumentopleiding, in samenspraak met de dirigent.

Zin? Neem contact op met Ann Dierckx of Jan Pillaert voor meer informatie of kom eens langs op een repetitie om kennis te maken met onze muzikanten en de dirigent.  De Kleine Fanfare repeteert op vrijdagavond van 19h40 – 20h10 in CC ’t Stichelke te Lovenjoel; gevolgd door de Fanfare om 20h30.

Onze facebook pagina: