Olmenhof logo Titel Winter

HOME

Agility of behendigheid met honden is een hondensport die in Engeland bedacht is en die veel gelijkenis vertoont met de jumping in de paardensport. Men maakt daarbij gebruik van de natuurlijke soepelheid, beweeglijkheid, springvermogen en vooral speellust van de honden.

Agility

 

Een behendigheidsparcours bestaat uit verschillende hindernissen zoals hordes, een loopbrug, een dakkantschutting, een wipplank, een slalom, tunnels, hoepels enzovoort. De toestellen staan opgesteld in een bepaalde volgorde. Het parcours moet in de juiste volgorde en binnen een zo kort mogelijke tijd door de hond afgelegd worden, volgens de bevelen van de geleider.
De geleider moet eenzelfde, zo niet een grotere inspanning leveren dan hun hond.
De AGILITY-SPORT is dus bijzonder geschikt voor sportieve mensen.

Om in de agilityklas te trainen moet de hond minstens 1 jaar oud zijn en geslaagd zijn voor de Test van Sociaal Gedrag (zie C-klas).  Verder leggen de geleider en de hond een toegangsproef af.  De datum voor deze proef en het begin van de trainingen wordt afgesproken met de agilityinstructeurs.

Honden die het gehoorzaamheidsbrevet behaald hebben mogen zonder meer in de agility-klas trainen, na afspraak met de hoofdinstructeur.

 
        
 
© Hondenschool Olmenhof - Herk-de-Stad 2004, 2008 e.v.