Olmenhof logo Titel Winter
HOME
olmenhof Gismo


De methode
die wij gebruiken is de POSITIEVE opvoedingsmethode  =  belonen.

Om later een sociale hond te hebben is het van belang van zo vroeg mogelijk (vanaf 8 weken oud!) met de opvoeding van uw hondje, en dus ook met de lessen te beginnen.  Wat uw hondje in zijn eerste levensweken leert is van cruciaal belang voor zijn later gedrag en ontwikkeling.  Wat hij in die eerste weken meemaakt blijft hij zijn hele leven lang als 'normaal' beschouwen.  Na 17 weken kan uw hondje geen sociale vaardigheden meer verwerven, hij kan alleen nog (soms met veel moeite) aan nieuwe situaties 'gewennen' !!

 

Wij gebruiken een moderne, wetenschappelijk onderbouwde opvoedingsmethode die gebaseerd is op belonen. (Vergelijkbaar met de clickermethode).  Wij bootsen de hondenroedel na, dat verstaat de hond instinctief.  Wij behandelen het hondje zoals het in de hondenroedel zou behandeld worden, alleen leggen we vooral de nadruk op het belonen en niet op het straffen. Dwang en straffen zijn (zo goed als) niet nodig.      Wij gebruiken geen sliplijnen !!    (Zie ook bij Aansluiten.

Onze club heeft geïnvesteerd in de opleiding van de instructeurs.  Verschillende instructeurs hebben een opleiding gevolgd bij Geert De Bolster en geven hun ondervinding door aan de andere instructeurs.

Geleider en hond doorlopen de verschillende stadia van opleiding aan hun eigen ritme en volgens hun eigen mogelijkheden. 
          

Label2012 label2016
 
© Hondenschool Olmenhof - Herk-de-Stad 2004, 2008 e.v.