Welkom in het museum van het gezichtsbedrog

Helaas...

Sinds 1 juli 2016 heeft het illuseum zijn publiekswerking gestaakt.
We weten nog niet wanneer de tentoonstelling terug te bezoeken zal zijn, maar u zult het beslist op deze pagina vernemen als het zover is. We zoeken trouwens een overnemer, of een groep die dat wil doen, zie stoppen voor informatie.

Wat waren we?

Het illuseum bood u een staalkaart van optische illusies. Meer dan 200 voorbeelden van illusie wachtten u op. Twee zalen, maar wel tjokvol! Een zondags bezoek nam al gauw een dik uur in beslag, al kon u best langer bezig zijn. Het was er gezellig, een beetje rommelig misschien, met oog voor originaliteit en variatie. De kracht van het illuseum was dat zoveel getoond werd op zo'n beperkte ruimte.
U zou ons het 'museum van de waarnemingspsychologie' mogen noemen. Na uw bezoek "keek" u anders aan tegen de tandem van uw ogen & hersenen.

Enkele voorbeelden...

Een werkstuk van Dirk Minnebo. U ziet een muzikant spelen op zijn instrument:

Als u er in werkelijkheid naast staat, herkent u het nauwelijks...   een voorbeeld van illusie

Een werkstuk van Bart De Vuyst (detail). Netjes naast elkaar liggen enkele zuilen omgevallen op de grond:

Hoeveel zuilen liggen er nu ?   zuilen op grond

een voorbeeld van illusie   U ziet er helemaal anders uit voor deze misvormende spiegel!

Zijn dit nu studieboeken? (of dozen pralines ?)   namaakboeken


Wat hadden we (en hebben we nog, in stockage) :

Perspectiefillusies, spiegeltrucs, 3D, meerzinnige prenten, meerzinnige voorwerpen, hol-bol omkeringen, zoekprenten, anamorfosen, fysiologische effectjes, hologrammen, op-art, meetkundige illusies, optische curiosa, film-effecten, dicht-ver verrassingen, enzovoort. Het illuseum streeft ernaar om van alle principes van gezichtsbedrog een voorbeeld in huis te hebben. Enkele bekende illusies zijn niet te vermijden, maar het merendeel heeft u nog niet elders gezien. Eenvoudige dingen uit hout, glas, metaal, papier, verf - dat zijn de ingrediƫnten in de toverhoed.
Bij ons géén computerschermen of ellenlange teksten-met-uitleg-en-verklaringen-en-toelichtingen.


Wat deden we?

Enerzijds waren we open voor losse bezoekers, enkel op zondagnamiddagen. Anderzijds gingen we open voor groepen, gelijk wanneer op afspraak voor het groepsprogramma.
Maar ook al zijn we nu gesloten, we hebben enkele extra's in petto, voor wie wil.
Zie het extra aanbod voor de mogelijkheden.


Waar zitten we?

» Victor Braeckmanlaan 123 , 9040 Sint-Amandsberg - Gent «
Details : plan, parkeren, openbaar vervoer : Adres.Er worden van u geen gegevens bijgehouden / we gebruiken geen cookies op deze website
laatste update: 05 mei 2021eXTReMe Tracker