(Tour)nieuws voor België, Nederland & het Duitse grensgebied

(laatste wijziging op 22.03.2016

DEEP PURPLE OP 29 JULI op SUIKERROCK in TIENEN

Als ik me niet vergis, is het al voor de 3de keer dat de groep naar Tienen komt. Tegen dat moment zal hun nieuwe cd misschien ingeblikt zijn, maar of ze daar al nummers zullen uit spelen, moeten we afwachten.

16 MAART: IAN PAICE IN DEN AMER in DIEST

In 1998 was Ian Paice al te gast voor een drumclinic in zaal Casino te Diest. Hij doet het zondag 16 maart nog eens over, nu in de nieuwe zaal "Den Amer" op de Nijverheidslaan.

Ian treedt op om 16 uur en na zijn clinic volgt een signeersessie!!!

Tickets zijn te koop via Adams muziekwinkel (Halensebaan, Diest) of via www.drummersfestival.be

In VVK kosten ze € 10, ter plekke € 12, maar wie zegt dat hij via de FUNclub komt, mag binnen voor 5 euro!!!!

 

DON AIREY DEEP PURPLE IN CONCERT

Don Airey in Genk

Een tiental dagen voordat hij met Deep Purple in Antwerpen optreedt, op 23 maart, is Don Airey solo aanwezig in Genk in zaal De Bret, Zagerijstraat. Tickets in voorverkoop kosten € 20.

Zo te zien zitten er een Belgische hardrockgroep uit de jaren '80 in het voorprogramma en een coverband. Zal waarschijnlijk wel fel afsteken tegen de muziek die Don Airey & Friends gaan brengen.

Deep Purple opnieuw in België

Amper enkele maanden na hun optreden in Lokeren komt Purple terug deze kant op. Dit keer is het opnieuw de beurt aan Antwerpen waar de groep op woensdag 2 april 1914 een optreden zal geven in het kader van de "Now What"-tournee. Hopelijk spelen ze dan al wat meer nieuwe nrs.

Nieuwe Deep Purple cd en bijhorende concerten

Op 26 april zou het eindelijk zover moeten zijn; dan wordt de nieuwste Deep Purple cd verwacht. "Now What!" heet ie (de titel ligt zowat in het verlengde van "Who Do We Think We Are" en hij bevat 11 nrs: Deep Purple Now What sleeve

 1 A Simple Song
 2 Weirdistan
 3 Out Of Hand
 4 Hell To Pay
 5 Body Line
 6 Above And Beyond
 7 Blood From A Stone
 8 Uncommon Man
 9 Après Vous
10 All The Time In The World
11 Vincent Price

Op de speciale uitvoering van de cd staat een bonustrack (wat had je gedacht), "It'll Be Me", blijkbaar een cover van een Jerry Lee Lewis nr. dat Ian Gillan zong op zijn reünie cd met The Javelins.

De single ("All The Time In The World")  is al een tijdje uit en was samen met wat korte intro's op het internet te beluisteren. Het klinkt allemaal veelbelovend.

Deep Purple komt op 6 augustus naar de Lokerse Feesten, samen met o.a. Alice Cooper. Hopelijk spelen ze wat nrs van de nieuwe cd, maar dat zullen we tegen dan wel weten van andere optredens op hun "Now What!"-tour.

JON LORD OVERLEDEN OP 16 juli 2012

Ik hoorde het nieuws zopas op het middernachtnieuws. Eigenlijk hadden we het al een tijdje verwacht. Jon werd immers sedert augustus vorig jaar behandeld voor pancreaskanker (zie hieronder) en heeft de strijd verloren. Jon werd 71.

De paar keren dat ik het geluk had hem te ontmoeten kwam hij over als een gentleman met een gevoel voor humor en gevatte replieken. Ik heb zijn eigen uitdrukking "A dirty mind is a joy forever" nooit vergeten en dacht lange tijd dat dit een staande uitdrukking was, maar uiteraard moest dit "A thing of beauty is a joy forever" zijn.

Hij is er niet meer, maar zijn muziek blijft bij ons en maakt hem onsterfelijk. De K-ziekte heeft hiermee zijn zoveelste slachtoffer gemaakt na Tony Ashton, Ronnie James Dio, Rick Wright (Pink Floyd) e.a.

"Now we know for sure there's a Lord in heaven", (but I'd rather you were still here Jon).

°09 juni 1941 - †16 juli 2012

We will never forget you Jon!

Purple on BBC cd

In deze tijd van zware crisis vieren de luxe uitgaves hoogtijd. Van enkele cd's van Pink Floyd worden er nu 6 gemaakt en in een luxe verpakking verkocht voor € 100 of meer. De muziek lijkt bijzaak, want die heeft elke fan toch al - soms meermaals - in zijn collectie. Boekjes, een andere manier van klankweergave, geremixt, een boekje met wat foto's ...

Deep Purple draagt daar nu ook zijn steentje toe bij met het uitbrengen van de BBC-opnames, waarvan er een aantal reeds op cd of lp beschikbaar waren. Bovendien zijn de cd's nauwelijks gevuld, de 75' mogelijke speelduur laat telkens heel wat ruimte vrij. Wie lang genoeg wacht, kan deze dubbel-cd binnen een paar maanden meer dan waarschijnlijk voor een schijntje kopen in een Mediamarkt vestiging (zie ook de anniversary uitgaves van Stormbringer, Come Taste The Band ...).

Die vlieger zal wel niet opgaan voor de luxe uitvoering die nu tussen de 80 en 90 euro kost. Wat krijg je er daar extra voor bij? Dezelfde nrs, maar dan op 2lp's en een fotoboekje. Volgens mij niet direct de beste manier om je zuurverdiende geld te besteden in deze onzekere tijden. Enne "limited editions" wil niet altijd alleen maar zeggen dat er niet veel exemplaren van gemaakt werden, maar lees tussen de lijnen: we kunnen er niet meer van slijten ... Maar in die val ben ik ook al vaak getrapt, en soms nog.

Oude knarren

Met alle respect gezegd, maar de Deep Purple musici zijn/worden al een tijdje oude knarren (net zoals een grote schare van hun fans trouwens, mezelf zeker meegerekend). Dat betekent dat de gezondheid meer en meer een rol begint te spelen.

Toen we met Ian Gillan het pralines-incident meemaakten, waren we even van de kaart, maar blijkbaar is Ian een taaie want niet alleen werkt hij op het einde van 2011 met Purple nog een flink aantal concerten af, maar voor het einde van volgend jaar (2012 dus) zit het ook al helemaal volgeboekt met opnieuw een concert in het vertrouwde Vorst-Nationaal.

Het feit dat er eerder op het jaar nog niets live gepland is, kan er misschien op wijzen dat die periode wordt gebruikt voor het opnemen van een nieuwe cd, alhoewel de groep dat geen prioriteit vindt. Volgens Glover waren ze niet uit de kosten gekomen van het recentste studioalbum.

Jon Lord, de ouderdomsdeken van de groep, die overigens al een paar jaren solo gaat en in die tijd al bijna zoveel albums heeft uitgebracht als Glenn Hughes na zijn bekering van drugs e.d., onderging/-gaat een behandeling voor kanker, waardoor een aantal concerten - o.a. in Nederland - diende afgelast te worden. Wij wensen hem een spoedig en volledig herstel. Hopelijk werd de ziekte vastgesteld in een vroeg stadium zodat er nog geen uitzaaiingen waren.

Ronnie James Dio: And Before Elf ... There Were Elves

Dat is de titel van de cd die onlangs werd uitgebracht van The Elves, de groep waarmee het voor Ronnie James Dio allemaal begon.

Het is een leuk album geworden met covers van bekende nrs als "You Shook Me" en "Stay With Me" en voor de rest goede, simpele rock, zoals hij die later met Elf speelde.

Naast Ronnie is dit eigenlijk de oorspronkelijke Elf samenstelling die met Deep Purple op tournee trok, met ook Mickey Lee Soule, de man die nu de gitaren van Roger Glover stemt tijdens de tournees. Gary Driscoll (drums) heeft deze wereld ook al verlaten als ik me niet vergis en David Feinstein, gitaar, werd er natuurlijk door Ritchie Blackmore uitgebonjourd. Ik herinner me niet dat Doug Thaler ook bij Elf zat.

De cd trekt de aandacht door de hoes die afwisselend een foto toont van The Elves en dan weer een foto van de hoes van de eerste Elf lp, afhankelijk vanuit welke hoek je de afbeelding bekijkt.

Voor de rest weinig info op de hoes, zelfs niet wie de auteurs zijn van de nrs, dus ook niet van de covers.

Cd kwam uit op Niji Records en ons exemplaar werd in Duitsland geperst.

De nrs: You Shook Me/Stay With Me/Four Day Creep/Buckingham Blues/Wakeup Sunshine/Driftin'/Smile For Me Lady/You Felt The Same Way/Simple Man/Drown Me In The River/Cold Ramona en Little Queenie.

 

Droevig nieuws kwam ons ter ore van Ronnie Dio, de oorspronkelijke Rainbow zanger en zanger op het klassieke "Heaven An' Hell" album van Black Sabbath. Hij overleed in de ochtend van zondag 16 mei 2010 aan kanker. De dag nadien werd dat nieuws helemaal overschaduwd, althans in België, door het overlijden van Bobbejaan Schoepen. Hij werd 67 jaar, wat ik hem ondanks alles niet had gegeven.

Als ik me goed herinner zag ik de man het laatst in Keulen in 2002. Het was me toen al opgevallen dat hij er niet echt gezond uit zag en ik vermoed dat hij toen reeds een chemokuur of iets dergelijks had gehad.

Hij zou later op het jaar opgetreden hebben met Heaven And Hell, de groep met o.m. Black Sabbath collega Tony Iommi. Hopelijk is hij nu in 'heaven'.

 


 

Naar de kleine Purpleshop (Wanted). Laatste wijziging op 10.04.2007

 

Foto-indexen Deep Purple Vorst 2006

(Voor meer foto-info mail je naar deeppurple@scarlet.be)

WANTED (onze kleine purpleshop)

TE KOOP - FOR SALE - A VENDRE - ZUM VERKAUFEN

(of te ruil, or for trade, ou à échanger, oder zum tauschen)

Collector's Items: Deep Purple, Mark I & II (2 lp's € 5 + port)

Vinylsingles à 2 st (+ port): Roger Clover, Love Is All - Whitesnake, Love Ain't No Stranger        

DEEP PURPLE  sticker met foto/tekening van de Bolin line-up, 22,5 x 22,5 cm, zilver & zwartkleurig, Duitse makelij (€ 1 per stuk, + port, voorraad bijna uitgeput).

TERUG naar INHOUDSOPGAVE

naar CONCERTBESPREKINGEN

naar CD-BESPREKINGEN

naar VARIA

naar Archief

naar DIEP PEURPEL?

naar LINKS