Hallo, ik ben een blog !

The life and times of a tiny little blog on his never ending quest for happyness.

Een streepje reclame
maandag, januari 11, 2010
hmmm, wie kan dat onthouden
Stond een nieuw initiatief op de website van De Standaard:
Op de website van het FAGG (www.fagg-afmps.be) kunnen patiënten vanaf maandag de bijsluiter terugvinden van elk medicijn dat in België te verkrijgen is. De gegevens zijn terug te vinden onder de rubriek "Samenvatting van de kenmerken van het product en bijsluiters". Bedoeling van het initiatief is het goed gebruik van geneesmiddelen te bevorderen, zo liet minister Onkelinx tijdens een persconferentie weten.


Op zich best een goed initiatief, maar wie gaat in hemelsnaam die url onthouden.

Surf naar efageegeestreepjeaaaefempeeespuntbe. Djeezes. Waarom niet gewoon : www.bijsluiter.be ? Is niet meer vrij, maar wel te koop, en ik denk voor de medische industrie dat dit niet de grote kost kan zijn (en neen, dat domein is niet van mij, spijtig hé ;-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, januari 11, 2010   1 comments
zondag, januari 10, 2010
Mijn eigen ontwerp van 'sneeuwschup'

Zie hier ne keer. Een eigen ontwerp van sneeuwschup. Zelf in elkaar geknutseld. Uit noodzaak. Paar weken geleden me laten verrassen door de sneeuw. Niet geruimd. En wat was het na een week? Ijs. Puur ijs. En daar had ik geen zin meer in.

Dus een schup in elkaar gestoken. En een van mega formaat. Om snel vooruit te laten gaan. Want anders duurt het uren. En
ik moet zeggen: het gaat vooruit. :-)

en ik heb ze al veel kunnen gebruiken. Amai. Da stopt precies nie meer met sneeuwen. Als er in Warth ook zoveel ligt is het goed :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, januari 10, 2010   0 comments
Een verjaardag gemist ...
Zie net dat ik een mijlpaal gemist heb. Dit eigenste artikel. Deze blogpost is mijn tweeduizendentweede post. Ik heb de 2000 gemist dus. Maar is niet erg. We doen gewoon voort. :-)

blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, januari 10, 2010   0 comments
maandag, januari 04, 2010
lijstjes

Zoals altijd worden er op het einde van het jaar en bij het begin van het nieuwe jaar lijstjes gemaakt. Zo heb ook ik gedaan. Ik ga niet alle lijstjes hier zetten :-) maar eentje wil ik toch delen. Mijn looplijstje.

Sinds ik 28 augustus 2008 gestart ben, heb ik al zo'n 1.353 km in de benen. Waarvan er 876 in 2009. Met pieken tot net geen 140 km per week. De 1.000 heb ik niet gehaald, wat oorspronkelijk wel het plan was, maar een paar kleine probleempjes in de rug hebben mij hiervan weerhouden. En zoals het spreekwoord zegt: beter een klein beetje forceren dan veel te veel forceren. Nietwaar :-)

En ondertussen een filmpje bekijken op de laptop tijdens het lopen, dat doet de tijd voorbij gaan en kan ik een beetje bij gekeken geraken met de films die hier nog op mij staan te wachten. Ik moet de film dan wel in 3 of 4 stukken bekijken, maar dat geeft niet hé.

En deze dagen kan ik het lopen mooi aanvullen met sneeuwruimen. Ook een aanrader om wat energie te verbranden.

Maar nu : op naar de volgende 1.000. Dat klinkt bijna als Kwh bij zonnepanelen. Alleen krijg ik voor mijn lopen geen Groene Stroom Certificaten. Alleen maar zweet ;-).

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, januari 04, 2010   0 comments
zaterdag, januari 02, 2010
Voelt je iPhone zich niet zo goed in zijn vel?

Geef hem dan een nieuw jasje. Eentje van Swarovski bijvoorbeeld. Of een duiveltje, als het iets ludieker mag zijn.
Super leuke dingen, en eigenlijk niet zo duur (allez, toch niet als je voor de gewone dingen gaat, de Swarovski toestanden zijn wel duur.)

Maar ik heb net een nieuw hoesje voor mijn iPhone, een neutraal, lichtblauw, plastiek, dat zal zijn tijd moeten meegaan. En als nodig, heb ik super antislip hoesje ook nog. :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, januari 02, 2010   0 comments
De Slabbetjes van Eén

super leuk initiatief. Spijtig dat ik gene kleine meer heb van 1 jaar ;-)

En de slogans zijn super gevonden. Een aanrader voor iedereen die net ne kleine gehad heeft.

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, januari 02, 2010   0 comments
Waar is de zon ?

sinds eind vorig jaar hebben we zonnepanelen op de garage gelegd. Eigenlijk heel snel beslist, ergens in oktober, en midden november lagen ze al. Gelukkig nog een firma gevonden die snel kon leveren (KTI-WTI uit Zandhoven), en ik moet zeggen, ze hebben goed werk geleverd.
De panelen zijn wel veranderd tov wat we initieel gevraagd hadden en er hangt ook een andere omvormer, maar gezien de schaarste lijkt me dat niet abnormaal, en het is (tot nu toe toch) wel degelijk materiaal, dus dat maakt niet zoveel uit.

En als nu de zon nog eens wil schijnen, dan komt dat ook wel in orde. Alleen de VREG moet nog antwoorden op mijn aanvraag, maar die hebben nog 2 weken de tijd hiervoor.

En dan kunnen we slapend in het zonnetje geld verdienen (al hebben we eerst natuurlijk wel wat centjes moeten investeren voor we geld kunnen beginnen verdienen ;-)

En oh ja, het is natuurlijk ook goed voor het milieu, da's natuurlijk de eerste reden :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, januari 02, 2010   0 comments
In de ban van de Gregorianen

vorige week 'Gregorian' ontdekt op aanraden van Els haar neef (den David) en ik moet zeggen, ik ben er redelijk weg van.
Gregoriaans bewerkte versies van superhits, ook met heavy gitaren en drums, maar toch op zo'n manier gezongen dat het onder je vel kruipt.
Vooral Brothers in Arms van Dire Straits is kippenvel.
Een aanrader.

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, januari 02, 2010   0 comments
Het pijnboompitten syndroom

Ik had er nog nooit van gehoord, maar heb het wel aan den lijven ondervonden. Wat gebeurt er als je te veel chinese pijnboompitten eet (op een feestje, waar er wat te veel gegrilled waren en je die uit het potje in hoopjes in je mond steekt ;-) ?
Dan krijg je een aantal dagen een vreemd bittere, chemische smaak achteraan je mond.
Eerst dacht ik dat het aan de drank of te veel vet eten lag, maar nee hoor, de pijnboompitten zijn de oorzaak.
Beetje gegoogled, en blijkbaar komt het wel meer voor. En gelukkig is het al zo goed als weg, maar een aanrader kan ik het niet noemen. :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, januari 02, 2010   0 comments
De allerbeste wensen...
voor het nieuwe jaar. Veel geluk, plezier, leute en vertier, maar bovenal : een goede gezondheid!

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, januari 02, 2010   0 comments
zondag, november 01, 2009
Slaap zacht Jomme
Ja. Manu Verreth was veel meer dan Jomme Dockx. Maar de manier waarop hij die lamme goedzak op een schitterende en doorleefde manier gestalte gaf zullen we nooit vergeten.
Slaap zacht Jomme. Doe Felice, Jef Nijs, Frank VDB en alle andere bekenden en minder bekenden die weer hard gemist zullen worden de groeten.

Blogje


- Posted using BlogPress from my iPhone
posted by Blogje @ zondag, november 01, 2009   0 comments
De chaos op de weg

Vanavond bij Geert Hoste en het jaar van de buffel. Hoe is het toch mogelijk dat ze er niet in slagen om de werken beter op elkaar af te stemmen? Dat is een feit. Maar...
Dat was uit de show van 2004. Het is dus duidelijk dat ze niks leren. En ja die werken zijn nodig. Ik zal dat zeker niet ontkennen. Maar het moet mogelijk zijn om niet overal tegelijk te werken? Op de omleiding van de omleiding van de omleiding :-)

Blogje

- Posted using BlogPress from my iPhone
posted by Blogje @ zondag, november 01, 2009   0 comments
zaterdag, september 26, 2009
Genoeg is genoeg
Nu ben ik http://www.queenonlinestore.com/home.jsp?CategoryPK=unittest-L0EEtY2CaYtpTbsnqN3IEb-1142 - zoals een aantal onder jullie zullen weten - een heel grote Queen fan.
Maar nu vind ik wel dat, na Greatest hits I , II en III en het heruitbrengen van I, II en III (zelfs twee keer denk ik) de noodzaak om een final Greatest hits uit te brengen wat mij betreft echt niet hoefde.De boeren kappen hun melk weg en hier blijven ze melken.
Ik koop het niet. Ik heb al die nummers al tien keer. Beter worden ze niet (ze blijven schitterend ) en beluisteren doe ik toch niets meer op cd.
Genoeg is genoeg. Neh.

Blogje ',','


- Posted using BlogPress from my iPhone
posted by Blogje @ zaterdag, september 26, 2009   0 comments
Lekker in het zonnetje
Het lijkt wel zomer. Ik zit hier op mijn terras in de hete zon deze post te schrijven met de nieuwe blogger app voor iphone.

Ne keer zien hoe dat werkt he :-)

En misschien dat we dan. Als we wat meer tijd vinden ook weer wat meer bloggen. Het zijn in elk geval spannende tijden maar er is licht aan het einde van de tunnel. Zoals dat heet. :-)

Blogje ',','


- Posted using BlogPress from my iPhone
posted by Blogje @ zaterdag, september 26, 2009   0 comments
donderdag, september 03, 2009
Zijn ze nu overal aan het werken?
Vandaag voor de eerste keer terug binnendoor gereden na de vakantie. En het is niet te doen. Overal zijn ze aan het werken. Maar dan ook overal. Pfffffff. :-(.

Ik wil vakantie....

Blogje ',','
posted by Blogje @ donderdag, september 03, 2009   0 comments
maandag, augustus 31, 2009
Dubbelzinnig?

Nee toch. Of hangt dat nu aan mij dat ik achter de foto hiernaast toch misschien ergens iets anders zou zoeken dan een bedrijf dat tafelgarniteur en drank verkoopt? Tiens, ik twijfel toch zenne...

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, augustus 31, 2009   0 comments
maandag, augustus 24, 2009
iPhone photo art aan de Belgische kust

beetje weinig licht, maar toch mooi, niet?

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, augustus 24, 2009   0 comments
Het wordt elk jaar erger...

Twee jaar geleden stond ik er om 12 uur en was ik bij de eerste 10. Vorig jaar stond ik er om 11 uur en was ik bij de eerste 15 of zo.
Dit jaar stond ik er om 10u30 en waren er al 50 voor mij.
De eerste stond er al om 6u30. Dat is toch niet meer te doen om kaarten vast te krijgen voor Geert Hoste.
Maar, niet getreurd, na een dikke vier uur aanschuiven (in het zonneke, tijdens welke tijd ik begonnen ben aan deel één van de Millenium trilogie van Stieg Larsson, en kan al niet meer stoppen), heb ik de kaarten te pakken gekregen. Op nog deftige plaatsen. En met een gratis t-shirt.
En met een snoepje gekregen van mister Geert Hoste himself.
Geen slechte dag dus, maar als het zo verder gaat, moeten we volgend jaar vanaf zaterdagavond gaan kamperen.

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, augustus 24, 2009   0 comments
dinsdag, juli 21, 2009
Een nieuwe layout

voor mijn 'boekensite'. Nooit gedacht dat ik er de tijd voor zou vinden, maar dankzij een nationale feestdag en een ziek zoontje (al had ik het natuurlijk liever anders gehad) toch de tijd gevonden, en hier is hij te zien.
Beter?

Blogje ',','
posted by Blogje @ dinsdag, juli 21, 2009   0 comments
maandag, juli 20, 2009
Met oog voor het milieu
meer en meer worden we groen. Goed hé. Al moet ik zeggen dat ik altijd al groen geweest ben (vooral achter mijn oren ;-). Vroeger al lid geweest van meerdere milieuverenigingen, maar nu toch ook meer en meer bewust aan het omgaan met ons milieu. En dat ook in de praktijk aan het toepassen. Zonder te veel toegevingen te doen aan mijn comfort en luxe. Maar er zijn zeker alternatieven voorhanden die op zich niet veel kosten en niet veel moeite kosten en de kwaliteit van het leven nu niet verlagen, maar op termijn zeker wel verhogen.
Zoals daar zijn:
- halogeenspots van 500watt vervangen door LED lampen op zonne-energie van 1 watt. Geven iets minder licht, maar voor de plaatsen waar ze hangen, meer dan genoeg. En verbruiken geen stroom meer van het net. Opgeladen door het zonnetje. Goed toch hé
- gloeilampen vervangen door spaarlampen. Die ook meer en meer beschikbaar komen in aanvaardbare vormen en niet altijd van die archielelijke buizen die je alleen maar kan gebruiken als je de lamp zelf niet ziet ;-)
- een regenwaterton om de planten water te geven ipv kraantjes water. We gebruiken het niet veel, maar als je 1.000 liter per jaar uitspaart, dan scheelt dat qua kost voor ons niets, maar als je bedenkt hoever veel mensen in Afrika moeten gaan voor 1.000 liter, dan is het toch wel veel gewonnen.

en ga zo maar verder. Er is nog veel te doen. En ja, het kan nog altijd beter. We leven nog altijd heel luxueus en onze ecologische voetafdruk is nog veel te groot. Maar alle beetjes helpen en als iedereen zijn stukje doet, komen we al een heel stuk verder op deze groene bol. nietwaar :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, juli 20, 2009   0 comments
zondag, juli 19, 2009
Time-Out is er

Na een lange literaire pauze, is er eindelijk weer nieuws van het schrijversfront. En raar maar waar, de titel van het boek is ‘Time Out’.

Het is deze keer geen boek van mij alleen, maar een gezamenlijk project van zo’n 15 Vlaamse en Nederlandse auteurs die elk hun steentje bijgedragen hebben om deze bundel ‘Time Out’ vorm te geven. Eén van de verhalen in deze bundel is afkomstig van mijn pen, de reden waarom ik er heel graag een streepje reclame voor maak.

De officiële voorstelling van het boek zal plaatsvinden op 1 augustus op Castlefest in het Keukenhof in Nederland.

Indien er iemand interesse heeft voor dit boek, kijk dan even op mijn literair siteje (dat dringend aan vernieuwing toe is, maar tijd...)

Alvast bedankt voor ieders interesse en steun.

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juli 19, 2009   0 comments
zaterdag, juli 18, 2009
Het is een verslaving
die nieuwe iPhone 3Gs. Je kan eindeloos in de app store blijven ronddolen op zoek naar nifty leuke proggies (kan tellen als nerdy taal hé ;-).
Maar ik sta er ook telkens verstomd van hoeveel rommel er toch ook wel tussen zit.
Een programma dat zegt hoe oud je bent. En knop die niks doet.
Allemaal gekke dingen.
Maar uiteraard ook veel super dingen. Net een barcode scanner geinstalleerd (Red Laser). Heeft nog wat foutje in de 3.0 maar werkt toch wel cool.
En zo een hele reeks meer.
Maar heb er ook al wel een aantal afgesmeten die echt wel brol zijn.
Maar soit, da's ook het grote voordeel van die iPhone, je kan er zelf alles opzetten en direct terug afzwieren zonder moeite. Dat was met mijne Nokia net niet het geval ;-)

Ik ben een fan. Voila.

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, juli 18, 2009   1 comments
vrijdag, juli 10, 2009
Die dag op het strand van Oostende...
In het q beach house. Een sunset concert van Silver aka Sylvie Melodie. Maar da 's al lang geleden. En ik moet zeggen: die madame kan zingen. Da 's iets anders dan Britney Spears die blijkbaar geen noot live gezongen heeft. Blij dat ik daar geen geld aan gegeven heb. Niet dat ik dat van plan was maar als ik naar een live optreden ga, dan wil ik ook live muziek horen.

Blogje ',','
posted by Blogje @ vrijdag, juli 10, 2009   0 comments
De grootste Schakkebroekenaar...

Going back to my roots. Was ooit een hit voor 'kweetnietwiemeer'. Maar bij was het effe een gek moment toen ik op deze site, opgezet naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van mijn geboortedorp, een foto zag van mijnen nonkel Pater. In de lijst van te kiezen grootste Schakkebroekenaars.
Ik moet zeggen, dat deed/doet me wel iets. Effe slikken.
Ja, Pater Vos was een groot man. Spijtig genoeg heb ik hem nooit gekend, maar ik heb wel ooit zijn reisverhalen over zijn trip naar China, en al wat hij daar onderweg meegemaakt heeft, gebundeld in één boek. Geen literaire verdienste voor mij hoor, gewoon overtypen.
Maar ik denk dat ik daar mijn literaire kriebels van gekregen heb.
Buiten het feit dat ik fysiek ook vrij sterk op hem lijk, was hij de eerste in onze familie die boeken schreef, (zelfs in het Chinees) en die microbe heb ik - en mijn neef Jos Vos I (die fysiek ook heel sterk op hem lijkt) - van hem geërfd.
Gek toch hé, hoe de twee neven die fysiek het meest op onze nonkel pater lijken, ook de twee zijn die beiden boeken schrijven. Zij het totaal verschillend, maar toch.

Maar dit gezegd zijnde: mag ik iedereen vragen om op mijne Nonkel Pater - die ik spijtig genoeg nooit gekend heb - te stemmen?

Met dank!

Blogje ',','
posted by Blogje @ vrijdag, juli 10, 2009   1 comments
maandag, juli 06, 2009
Een nieuw speelgoedje

Allez, het echte speelgoed is natuurlijk de nieuwe iPhone 3Gs (had ik dat nog niet gezegd? ;-), maar één van de leuke apps die ik er op gezet heb, is Run Keeper. Maakt gebruik van de GPS en meet dan hoe lang, hoe ver, hoe snel, hoe hoog ik loop.
Super.
En blijkbaar werkt die ook met de Nike+ toestanden. Echt een super ding.
En hier is het eerste resultaat van mijn eerste run met dat ding in mijn hand, terwijl ik naar mijn favoriete muziek luister op het iPod gedeelte van de iPhone (maar wel de 'schuld voor shuffle' functie afgezet, want dat komt niet goed tijdens het lopen ;-)
De snelheid onderaan klopt niet helemaal en de hoogte ook niet denk ik (maar er staat ergens dat een afwijking tot 20 m mogelijk is, dus dat valt nog mee, zal beter gaan in de bergen), maar is wel leuk om te zien natuurlijk.
En oh ja, normaal gezien loop ik sneller, maar in het vertrekken was het zo'n geweldige kopwind dat het bijna niet te doen was. Dat compenseerde natuurlijk een stuk bij het terugkomen, maar toch...

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, juli 06, 2009   0 comments
zondag, juli 05, 2009
De magische grens...
afgelopen week de magische grens van 1.000 lopen overschreden. En dat op 10 maanden tijd.
Niet om te stoefen, maar ik ben toch een beetje fier op mezelf. En al loop ik nu wat minder dan in het begin (het begint overal wat te kraken, maar zoals ze zeggen: krakende karen rijden het langst...), het blijft deugd doen en het blijft een verslaving.
Op naar de 2.000 km ;-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juli 05, 2009   0 comments
zaterdag, juni 27, 2009
Een thuis voor een beeld...

Ik ben natuurlijk niet van Herzele, maar ik ken er wel iemand en die is wel een beetje sympathiek, dus doen we mee aan dit goede doel hé ;-)

Dus: voor al degenen die Herzele kennen of niet kennen maar toch willen stemmen: here goes: SMS Beeld 1 naar 3238 (0,50 euro per sms)

De bevolking van Herzele dankt u :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, juni 27, 2009   2 comments
woensdag, juni 24, 2009
Als de beurzen het niet meer goed doen
Beleg eens in een parkeerplaats...

Parkeerplaats in hartje Parijs verkocht voor 470.000 euro

Ik ken zowat prijzen van parkeerplaatsen vaan de kust, en ik kan je verzekeren, voor die prijs koop je alle plaatsen in een gebouw op. Damn, die moet echt geld te veel hebben.

Blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, juni 24, 2009   0 comments
We hopen allemaal op een hete zomer...
Sommigen omdat het gewoon leuk is als het goed weer is. BBQke doen, gezellig op een terrasje zitten, etc...
Anderen hopen dat het warm wordt omdat je dan een gratis pakje Galbani Mozarella krijgt.
Het zou zelfs kunnen dat ze bij Devos-Lemmens dan gratis sauzen geven (was in het verleden toch zo).
Maar in de gevangenissen komen ze dan vervroegd vrij...
Vrijlatingen uit angst voor rellen
woensdag 24 juni 2009 Auteur: (sdb)

BRUSSEL - Twee- ? driehonderd gedetineerden mogen vroeger naar huis om zomerse rellen in de overvolle gevangenissen te voorkomen. 'Noodvrijlatingen' noemen de vakbonden het, want 'de situatie is onhoudbaar'.
Kan het zijn dat er iets mis is met ons systeem dat gevangenen - die toch voor een reden vastzitten zou ik zo denken - vervroegd vrijgelaten moeten worden omdat het te warm wordt?
Begrijp me niet verkeerd: iedereen verdient een tweede kans, en ik wil niemand veroordelen zonder dat ik ze ken, maar als ze vastzitten en er is geen normale reden of proces om ze vervroegd vrij te laten, dan lijkt het mij dat een beetje zon ook geen reden is. Dan hadden ze er helemaal niet moeten zitten.
Maar het zal wel aan mij liggen dat ik dat niet begrijp zeker? Zoals ik al die communautaire spellekes, kinderachtige toestanden en onnozeliteiten ook niet kan snappen op een ogenblik dat het land in crisis verkeert en er zoveel belangrijke dossiers zijn die blijven liggen omdat sommige politici hun communautair gedoe belangrijker vinden dan het welzijn van ons land en zijn burgers...

Blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, juni 24, 2009   0 comments
maandag, juni 22, 2009
Zijn ze nu zot geworden?
Nen onschuldige, hardwerkende mens, die geen tijd heeft om te eten, en dus maar een boterhammeke (rozijnboterham, dat kan toch geen mens weerstaan) in zijn mond stopt achter het stuur, een boete van 100 euro geven.
Hoe is het mogelijk?
Ik doe het ook regelmatig, en is dat gevaarlijk? Nee, veel minder gevaarlijk dan al die mensen die continu achter het stuur aan het bellen zijn. Al die mensen die achter het stuur een boek aan het lezen zijn in de file, zich aan het scheren of schminken zijn. Die camioneurs die computerspellekes aan het spelen zijn of tv aan het kijken zijn.
Daar doen ze niks tegen. Maar nen onschuldige mens die gewoon honger heeft die krijgt een boete? Schandalig.
Dat ze eens iets doen aan die zotte chauffeurs die met niemand rekening houden, die je rechts voorbij vliegen nog voor je de kans krijgt om opzij te gaan. Die zelfs over de pechstrook voorbij steken of achter het stuur vanalles doen wat niet mag.
Maar neen, dan zie je de heren politieagenten niet. Maar als het een makkelijke prooi is, dan zijn ze er wel. Pfff, ik mag me er niet in opjagen. Maar het is niet eerlijk. Neh!

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, juni 22, 2009   0 comments
Mijn favoriete quote
uit Battlestar Galactica voor deze week:

"All of this has happened before. And all of this will happen again."


Denk daar maar eens over na...

Blogje ',','
posted by Blogje @ maandag, juni 22, 2009   0 comments
zondag, juni 21, 2009
Een kleine verslaving

Ik geef het toe, ik heb een kleine verslaving. Ik ben verslingerd aan de 'Croc Matin' koekjes van den Aldi.
Het is niks om fier op te zijn. Het is gewoon zo. Ik heb er mee leren leven. Ik moet alleen zien dat ik mij onder controle hou als er zo'n doos in de keukenkast ligt. En vooral dat ik mij onder controle hou als er geen doos meer in de keukenkast ligt. Want dan sta ik niet in voor de gevolgen.
En neen, het is niet het meest goede voor de lijn. Maar heb net weer 6 km gelopen (en gisteren 8) dus denk ik dat ik wel zo'n paar koekjes verdiend heb, nietwaar :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juni 21, 2009   0 comments
zaterdag, juni 20, 2009
Grote lenteschoonmaak
Op deze laatste dag van de lente een beetje tijd gemaakt (noodgedwongen) om mijn PC op te kuisen. Want, die van het werk, is kapot. Gedaan. Niets meer. Allez, hij werkt nog wel, maar alle verbindingen met de buitenwereld doen het niet meer. Op toch bijna niet meer. Het enige dat nog werkt is WIFI (soms dan nog) op gekende netwerken. Nieuwe toevoegen gaat niet. Via modem (GSM) ook niet, netwerkkaart al helemaal niet.
En dat is verdomd moeilijk als een groot stuk van je werk via email loopt.
Dus komt er - normaal gezien - een nieuwe aan. En dus ben ik een grote kuis aan het houden in dat oude machien. Een backup van alles wat er op staat dat ik nog nodig heb en de rest 'dans la poubelle'.
En ondertussen mijn eigen laptop ook nog maar eens aan het backuppen en kuisen. Want je weet nooit hoelang die dingen meegaan. En wat je dan allemaal kwijt bent als je geen backup hebt...
Een aanrader als tool om te backuppen naar een externe harde schijf is Synctoy van Microsoft. Simpel, eenvoudig, snel en krachtig. Perfect gewoon.

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, juni 20, 2009   0 comments
woensdag, juni 17, 2009
De limieten van Windows en Microsoft
Ik begin precies meer en meer tegen de limieten van Microsoft Office en Windows aan te lopen.
Mijne Vista op mijne privé laptop is eindelijk stabieler geworden, nu ik na meer dan 1,5 jaar erin geslaagd ben Service Pack 1 te installeren, maar blijft toch nog regelmatig aan hoge CPU draaien zonder reden.
Mijne XP van mijne werk laptop is vandaag vastgelopen omdat mijn temp files te groot werden. Nooit gehoord. Hij werkte nog, maar alle netwerk connectiviteit was weg. Alsof mijn netwerkkaart kapot was. Snap niet goed wat temp files met netwerkkaart te maken heeft, maar zal aan mij liggen.
En gisteren (of was het eergisteren) kreeg ik de melding dat mijn pst file te groot geworden was. Moet eens overstappen naar het nieuwe formaat, maar geen tijd en goesting. Of regelmatiger archiveren en mijne inbox leegmaken. Maar ook dat kost tijd als je dat wat deftig in de juiste folders wil krijgen zodat je het later nog terugvindt. En dit ontbreekt soms.
Al ben ik er gisteren nacht rond 00u35 in geslaagd mijn mailbox volledig leeg te
krijgen om dan vanmorgen op het werk te komen en 75 nieuwe mails te vinden. Echte mails, geen spam. Pfff, dat wordt toch wat veel hoor.
De emailgeneratie noemen ze dat. Damn, waar is de tijd van de postduif. Als die onderweg opgegeten werd door een roofvogel kwam de mail niet aan en kon je rustig verder gaan met wat je wilde doen zonder gestoord te worden. Nu komt alles aan. :-)

Enfin, ben benieuwd wat Windows 7 ons weer gaat brengen aan nieuwe limieten...

Blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, juni 17, 2009   0 comments
One small step for man
Een beroemde uitspraak. Waarbij ik niet wil pretenderen een beroemd of belangrijk iemand te zijn. Maar voor mij heb ik vandaag weer een nieuwe grens overschreden.
Ik heb dit jaar - sinds 1 januari tot nu - meer dan 500 km gelopen.
En, ik heb - sinds 28 augustus 2008, toen ik opnieuw echt ben beginnen lopen - 967 km gelopen. Bijna 1.000 dus.
Ik moet zeggen, ik had nooit, nooit, maar dan ook nooit gedacht dat ik dat zou halen.
En spijtig genoeg is het ook niet zonder horten en stoten gegaan, want ik ben onderweg een aantal keer noodgedwongen moeten stoppen. Het gekke is wel dat ik pas na zo'n 800 km last ben beginnen krijgen. Dus voor mij geen beton of afvalt meer. Lopen op de openbare weg is redelijk uit den boze.
Maar, er is nog altijd het strand (afgelopen zondag 8 km op het strand in Oostende gedaan, op het natte zand, en ik moet zeggen, viel heel goed mee, zelfs nog redelijk hard), en er is nog 'den band' of het bos. Oplossingen zijn er altijd wel. Nietwaar.

Blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, juni 17, 2009   0 comments
Kippenvel moment

Net de nieuwe DVD van Queen en Paul Rodgers in Ukraine aangekregen. Nog niet helemaal gezien, maar als je dat volk ziet (350.000 mensen), het verhaal leest, en die muziek hoort, dan krijg ik toch weer kippenvel.
En ja, ik ben natuurlijk een Queen fan, maar toch, dit is zeer indrukwekkend.
Heb hen gezien op deze toernee en zoals altijd van genoten, maar zo'n lokatie, in zo'n omstandigheden, da's toch nog een ander jat.

Blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, juni 17, 2009   0 comments
Een nieuw zangtalent...
Het is nog niet helemaal Chris Martin, er is nog wat werk aan. Maar het is een verdienstelijke poging.
En oh ja, "ik ben blij dat hij in mijn team zit" (en overdag niet zingt ;-)Blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, juni 17, 2009   0 comments
Nieuw leven
Er is nieuw leven ten huize Blogje. Neen, ik ben geen papa geworden. Die tijd is voorbij. Nee, onze duifjes die huizen in onze pergola, hebben kleintjes. Super duper. De lente is echt hier. Laat nu de zomer maar beginnen :-)

blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, juni 17, 2009   0 comments
maandag, juni 15, 2009
bing.com
In alle eerlijkheid. Ik had er nog niet van gehoord. Kan zijn dat ik het gemist heb. Heb wel eens iets voorbij zien waaien over een nieuwe zoekrobot of zoiets, maar was het vergeten.
Blijkt nu, als ik ga kijken vanwaar de bezoekers van deze blog vandaan komen, dat een redelijk aantal hier terecht komt door de resultaten die Bing.com weergeeft.
Vreemd.
Natuurlijk ook heel veel die via google komen. Klassiek. Maar het aantal bing.com valt me toch wel op.
Lijkt een Microsoft iets te zijn. Ben benieuwd of ze erin gaan slagen Google van hun troon te stoten. Denk dat de kans klein is, maar we supporteren altijd voor de underdog nietwaar.
Al denk ik dat de term 'underdog' niet echt meer van toepassing is als het echt een Microsoft product is. Den Bill is niet echt een underdogje ;-)

Blogje ',','

Labels: , ,

posted by Blogje @ maandag, juni 15, 2009   0 comments
zondag, juni 14, 2009
De nieuwe iPhone
Deze namiddag eens in een Mobistar shop gaan horen.
"Ah meneer, wij weten van niks. Prijsdaling? Geen idee. Misschien wel, maar dan toch maximum €50, of misschien €100."
Aha
"En is hij nog in voorraad?"
"Ene witte hebben we nog. 16 GB. Maar we kunnen op dit ogenblik niks bestellen. Dat zal pas terug kunnen als de nieuwe er is."
Ze wisten dus toch van iets.
En die prijsdaling? Die komt er zeker. Maar natuurlijk gaan ze dat niet zeggen, want dan verkopen ze nu niks. Maar als ze er toch maar eentje in stock hebben en niks kunnen bestellen, dan gaan ze ook nie veel verkopen hé.
Enfin, het nieuws goed in het oog houden. En als hij effectief in prijs zakt (de 8GB, zonder s), dan zal het zaak zijn van rap te zijn, of ze zijn op. Denk ik.

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juni 14, 2009   0 comments
GRMBL

Na mag je één keer raden waar ik ingetrapt ben, een paar minuten nadat ik deze foto genomen heb.
GRMBL!


Miljarde hé. Ik heb niks tegen viervoeters, maar is het nu echt niet mogelijk dat de eigenaars de stront van hun K-9's opkuisen op de openbare weg?
Als ik er nog eens ene zie die die uitwerpselen gewoon laat liggen, ben ik niet zeker dat ik me kan inhouden om die rond zijn of haar oren te smeren.
Ajb, let er allemaal een beetje op, dan blijft het properder hé.
Voor mij mogen ze daar boetes van €500 opzetten. Gedaan met het gezever. Neh!

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juni 14, 2009   0 comments
Een paar toeristische uitstappen


Onlangs als toerist onze streek verkend. En ja hoor, er is wel wat te zien. Eigenlijk best wel veel. We hebben ons voorgenomen meer onze eigen buurt ook eens te verkennen. Maar ook ver weg te gaan natuurlijk hé ;-)

Zo is er de toeristentoren In Herentals. Bijna niet te vinden, verscholen tussen de bossen en bomen. Je ziet hem pas als je er echt voor staat en toch steekt hij een heel stuk boven de boven uit en zie je van daar uit heel duidelijk de molens van Bobbejaanland en de torens van Doel. Het was niet zo heel helder toen wij er waren, maar als het echt helder is, moet je er echt wel veel zien. Moeten we nog eens terug doen.

En de Zimmertoren in Lier. Een klassieker. Lang, heel lang geleden, met mijn toenmalige lagere of middelbare school (ik wil het kwijt zijn, lees : ik weet het niet meer), al eens op bezoek geweest, maar alles vergeten. Best wel indrukwekkend als je erover nadenkt wat die brave meneer Zimmer allemaal gepresteerd heeft in zijne tijd. Chapeau.

Het belooft een interessante zomer te worden ;-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juni 14, 2009   0 comments
Pimp my blog
Aangezien het slecht weer was aan het zeetje (met nadruk op was, nu begint de zon te schijnen, en ikke dus subito presto naar buiten (beetje sluikreclame voor de Lotto, altijd goed ;-).

Maar dus wat liggen prullen en prutsen aan mijn blog. Lang geleden dat ik er nog iets aan gedaan had, en dus wat opkuis gedaan, rommel eraf gegooid, en wat nieuwe dingen toegevoegd.

Kijk en beoordeel.

En neen, het is niet 'Wow', maar het is een begin. Vooral een kwestie van goed rondkijken, goed jatten en dan proberen beter te doen :-)

En terwijl ik bezig was, nog een ander siteje ook aangepast ;-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juni 14, 2009   0 comments
Aan alles is een goede kant
Crisis doet afvalberg slinken


Zo zie je maar, aan alles is een goede kant. Als nu het broeikaseffect nog opgelost wordt door de crisis, dan kunnen we binnen een jaartje, als alles achter de rug is, rustig met z'n allen weer verkwistend gas geven, veel te grote Amerikaanse bakken kopen (of zullen die dan niet meer gemaakt worden door General Motors?) en ons afval weer massaal gaan storten.

Low Impact Man is dan niet meer nodig, gewoon nergens naar kijken tot het weer crisis wordt. Of zou het zo simpel niet zijn ;-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zondag, juni 14, 2009   0 comments
zaterdag, juni 13, 2009
Runescape

Kent u dat spel? Ikke wel. Maar ik speel het niet zelf. Neen, maar den Bram, die doet niets liever. Een super leuk spel, met ongelooflijk veel mogelijkheden, en er komt altijd vanalles bij.
Ik kan het allemaal niet volgen, maar de snelheid waarmee den Bram door al die werelden loopt, rent, vaart, vliegt (vliegtuigen hebben ze daar nog niet, maar wel vliegende tapijten ;-), is niet te doen. (Of met een touw achter een arend hangen, hoor ik hier net. Weer iets bijgeleerd :-) (Of met een ring van paddestoelen teleporteren... hier haak ik dus af ;-)
Soit, het is een leuk spel, en hij leert er veel bij, al is het maar Engels, want dat is de voertaal daar.
Voor de jeugd een aanrader, maar opgelet, wel een ietsiepietsie tikkeltje verslavend :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, juni 13, 2009   0 comments
De nieuwe iPhone 3Gs

heeft u het ook gehoord? Hij is komst. En ik kan niet wachten. Verdoeme hé ;-)

Maar ga ik hem ook kopen? Dat weet ik nog niet. Misschien ga ik wel voor de 'oude'. Want het blijft wel veel geld natuurlijk. Al is het een super leuk ding. Om het jaar zo'n pak geld aan een GSM geven is eigenlijk niet echt te verantwoorden. Tenzij je de lotto wint natuurlijk. Of bij de Engelse regering werkt en bonnetjes kan binnen brengen. Maar ik ben in geen van beide gevallen.

Dus zal ik volgende week eens gaan zien of de 'oude 8GB' in prijs gezakt is en misschien dat ik dan wel de stap zet. Of toch wacht op de nieuwe en toch het geld er aan geef. En meega met de hype. En er 'eindelijk' bij hoor :-)))

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, juni 13, 2009   0 comments
Wegenwerken
Komt u ook overal wegenwerken tegen. Op alle Vlaamsche wegen? Ik in elk geval wel.
Net toevallig terecht gekomen op wegenwerken.be . En wat zie ik daar?
Een beeld dat alle verbeelding tart. Heel de provincie Antwerpen lijkt open te liggen. En dan denk ik dat de werken die bij in de straat bezig zijn hier nog niet op staan, omdat ze maar heel kleinschalig zijn. Maar ook wel een beetje hinder veroorzaken.
Pas op, begrijp me niet verkeerd, het zal zeker wel allemaal nodig zijn. en het is zeker goed voor de economie. Maar moet dat nu allemaal tegelijk?
Kijk hierna even:
1e beeld: wat er nu bezig is
2e beeld: wat er binnen korte termijn gaat bijkomen (hopelijk is het eerste dan gedaan)Om nooit meer in de wagen te stappen...

Blogje ',','
posted by Blogje @ zaterdag, juni 13, 2009   0 comments
vrijdag, mei 08, 2009
Een updateje
Ik zie net dat het al een gigantisch lange tijd geleden is dat ik hier nog eens iets gepost heb. Veel te druk. Geen zin. Geen tijd. Vergeten. Elk excuus is goed. Maar, zal nog eens een poging doen.
What's happening in my life? En wat houdt me bezig? Veel, heel.
- het lopen gaat goed. correctie, ging goed, want ik ben effe out. Of zich niet veel last, maar moet toch van de dokter een weekje stoppen en pillen pakken. Damn. En net vorige week bij Deweert in Oostende een nieuw paar Nike's gekocht. Speciale Nike actie: 20% off, gratis t-shirt en gratis sokken. Eén keer mee gelopen en nu stoppen. Soit, beter nu effe rusten en dan terug kunnen beginnen zeker? Maar, ik moet meer op de zachte ondergrond lopen. 't straat zal er niet veel meer bij zij.
- het schrijven: wel. In de zomer, 1 augustus om juist te zijn, komt er een bundel uit 'Time out', waar - samen met zo'n 14 andere schrijvers - een kortverhaal van mij in zal staan. Is niet echt een boek van mij, maar toch. Vind het wel leuk.
- love & life: all is well, geen klachten, niet van mij en niet van mijn huisgenoten, dus alles dik ok :-)
- gezondheid: buiten mijn been, geen klagen. Mager en gezond, zoals men zegt ;-)
- werk: goh, wat moet ik zeggen, druk, veel te druk. Maar, in deze barre economische tijden is het beter van veel te druk te kunnen zeggen dan: ik heb geen werk meer. Toch? Al zijn er ook grenzen aan wat een mens kan slikken (niet verkeerd opvatten hé ;-)
- vrije tijd. Wel, vanavond met den Bram naar Monster Trucks geweest, aan het Kuipke in Westel. Was leuk, best de moeite, geen super mega spektakel, maar wel mooi om te zien en zeker voor de klein mannen. De geur van verbrande rubber, uitlaten en vooral veel stof hangen nog in mijn neus.
- Snowboarden. Sinds de laatste post twee keer geweest. Zalig, super, echt waar. Schitterend weer, alles er op en aan. De max.
- mijn tuintje: wel, die ziet er zeer goed uit. Door het drukke leven heb ik niet veel tijd om er in te werken, maar gelukkig heb ik schoonouders die op pensioen zijn en graag in den hof werken ;-). Maar morgen ga ik toch nog eens een poging doen.
- de huisdieren: onze visjes zijn verhuisd naar de vijver van de buren. Ze werden zot in hun viskom (geen ronde, maar toch). Die waren verdubbeld in grootte en konden het daar echt niet meer uithouden. En nu zwemmen ze vrij en vrolijk rond in de vijver van de buren. Dank u buren :-). En dan waren er nog de duifjes die een nestje aan het maken waren in onze Blauwe Regen. Maar net als vorig jaar hebben ze dat te vroeg gedaan, voor de bladeren echt dicht waren, en zijn de eitjes geroofd. Maar hopelijk komen ze - net als vorig jaar - ook terug voor een tweede shift, onder het dikke bladerendek en zal het wel lukken.
- 't Zeetje: daar is het altijd goed hé. Super zalig, ontspannend, houdt de stress op zijn plaats.
En voor de rest: nog een boel dingen die mijn leven vullen, dus aan invulling geen te kort, aan werk, geen tekort, aan zorgen, geen tekort, aan stress, geen tekort. En, aangezien we net met Euro Millions gewonnen hebben: aan centen geen tekort. Of zouden we met die 13 euro die we gewonnen hebben niet genoeg hebben om te gaan rentenieren? ;-)

Enfin, tot zover deze update, ik zal proberen nog eens vaker iets te schrijven. Over de dingen die me bezig houden, over het leven etc...

Blogje ',','
posted by Blogje @ vrijdag, mei 08, 2009   1 comments
dinsdag, februari 10, 2009
Druk druk druk
Om het met de woorden onze ex-collega - mr Petrolman - te zeggen : druk druk druk.

Waar ben ik dan zoal mee bezig?
- lopen - werken - snowboarden - apr?s skien (waarom heet dat eigenlijk niet 'apr?s snowboarden'? - werken - lopen - leven - zorgen maken - werken -
en nog zo'n paar dingen.

Wat heeft me aangenaam verrast de laatste tijd?
Goede muziek van Coldplay en nog een rits anderen? De Philippe Geubels die voor mij de standup revelatie is van het jaar (vorig jaar en dit jaar). Niet plat, niet vulgair om vulgair te zijn, gewoon droog, gewoon Philippe Geubels. En eigenlijk nog veel meer, maar sta er te weinig bij stil.

Wat vind ik minder leuk?
De crisis, al die reorganisaties, onze regering die zich vooral bezighoudt met ruzie maken en futiliteiten, het weer, te veel werk, politiek getouwtrek (op alle gebied), onbeschofte mensen, en nog zo'n paar dingen.

Voor de rest alles goed met mij?

Ja zeker, dank u. Als ik door een aantal dingen door kijk, mag ik eigenlijk niet klagen. Geen zorgen? Toch wel, maar zeg nu zelf, wie niet? Die moeten er zijn om het goede te appreciëren. Zei hij filosofisch ;-)

Enfin, het komt allemaal wel goed. We leven hier - ondanks een paar spijtige excessen - nog altijd in het aards paradijs. Voor alles is er wel een oplossing. Zolang we maar gezond zijn. En ook als dat niet het geval is, is er vaak een oplossing. Spijtig genoeg niet altijd. En dan is het wel ellendig natuurlijk. Maar laten we vooral positief blijven tussen de oren. Dan komt de rest vanzelf.

En nu stop ik met filosofisch doen en ga ik nog een aflevering van het onvolprezen Battlestar Galactica (seizoen 4) meepikken, of op zoek naar filmpjes van Philippe Geubels. Kan nog nie kiezen (weegschaal, je weet wle ;-)

Een fijne avond nog :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ dinsdag, februari 10, 2009   0 comments
woensdag, januari 14, 2009
Lang geleden...
Daarom: eerst en vooral: aan elk van u een fantastisch 2009. Ondanks de crisis, maak er een super jaar van. Met een goede gezondheid (het allerbelangrijkst), veel plezier, weinig ruzies, veel geluk (weinig tegenslagen), veel uitdagingen (weinig mislukkingen), en bovenal. Geniet van alles.

Ik heb in elk geval mijn goede voornemen van augustus 2008 verder gezet en heb gisteren de 500ste km uitgelopen. Sinds eind augustus. Dus op zo'n goed 4,5 maand meer dan 500 km in de benen. Niet slecht hé.

En nu hebben we zelfs een oplossing voor als het slecht weer is of te hard vriest (-12°C is echt geen weer om te gaan lopen) of smogalarm is (ook dat is niet aan te raden, heb het gedaan, maar voelde toch het piepen van mijn adem).
Zaterdag en tochtje naar den Decathlon in Antwerpen gepleegd en thuisgekomen met een loopband. Jawel. Een echte loopband. Zonder tv en radio aansluiting, de radio staat ernaast en tv kijken als je zo aan het huppelen bent, dat gaat toch niet.
Maar dat ding doet het. Instellen op 11 km per uur en lopen maar.

Heb er sinds zaterdag al 29 km op gedraaid en gaat goed. En is vooral zacht voor de gewrichten, ook één van de redenen waarom we dat gekocht hebben. Bij mij valt het goed mee, maar Els heeft er meer last van als ze op de beton loopt. Dus is dat de oplossing. Want met sneeuw, regen en modder of 's avonds in het donker in de bossen gaan lopen, is toch niet echt aan te raden nietwaar.

Dus blijven we bezig. Op naar de 1.000 km.

Maar eerst gaan snowboarden, binnen paar weekjes. Dan ga ik niet lopen. Zal genoeg beweging op mijn plank hebben dan. En oh, ik kijk er zooooo naar uit. :-)

Blogje ',','
posted by Blogje @ woensdag, januari 14, 2009   0 comments
Aangepast zoeken
Ook dit is Blogje
blogje op twitter blogje op facebook blogje op linkedin blogje op plaxo blogje's 'hobby' blogje's boeken blogje @ work blogjes private life blogjes auteurs pagina
Blogjes Weemee
Links
Previous Post
Archives
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER